Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Det där med namn

Jag tänkte skriva ett eget inlägg om det där med namn. Jag lär göra så med hela frågestungen egentligen och ta en fråga per inlägg då det är så mycket att skriva kring varje ”ämne”. När det kommer till namn så har vi redan spikat dom. Det kan ju såklart vara så att vi ändrar oss längre fram men med tanke på att vi pratat om barn sedan vi var små tonåringar och redan då visste vad våra bebisar skulle heta när ”vi blir stora” så tror jag nog inte att det kommer hända =) Jag var först lite tveksam på om jag skulle skriva ut namnen men tycker det är så larvigt att som bloggare hålla på och ”smyga” med namnen bara för att man kanske är rädd att någon ska ”sno” dom. Vad spelar det ens för roll? Förmodligen så känner jag inte dom människorna ändå och lär aldrig göra det och så kanske man även kan ge lite inspiration till någon. Jag förstår iallafall inte grejen med det där hemlighetsfulla så i detta inlägg får ni veta våra favvonamn till bebis. Annars så är släktnamn absolut inte vår grej och det föll bort direkt då det för oss är viktigt att barnet får just ett fint namn som klingar bra och som känns lite mer 2015 än 1942.

Om det blir en flicka så kommer hon att få heta Nova Noelle Joss. Dock så är vi lite osäkra på vilket av namnet som ska vara tillstalsnamn och vilket som ska vara mellannamn. Noelle har varit ett självklart val från dag ett och jag kommer ihåg att jag som 14/15åring satt i soffan och kollade på Top Model. Där var det en tjej som hetter Norelle och jag berättade direkt för min mamma och F att jag ville att vår dotter skulle heta det när det var dags för oss att få barn. Båda tyckte att det lät som ett namn på en guldfisk och jag blev ledsen men med tiden som gick så blev det ”Noelle” från det ursprungliga ”Norelle”. Nova tycker jag om mycket för just betydelsen ”stjärna” och för att det går ihop så fint med namnet Noelle. Sen jag blev gravid har jag dock börjat tveka på om Noelle verkligen ska vara tilltalsnamnet men det får vi se lite längre fram. Sen så älskar jag också namnen, Wilja, Ella och Juliette + att jag har ett par favoriter till. Men som det ser ut idag så blir det en Nova Noelle!

Om det blir en pojke så kommer han att få heta Jason Julian Joss. Där är det helt klappat och klart att Julian blir tilltalsnamnet då vi båda har fallit så enormt för det. Det har varit självklart från dag ett och på den fronten är vi båda helt säkra att vi inte kommer ändra oss.

Vad heter era barn/bebisar i magen?

Ja hörrni, vi får se vad det är för tuss som ligger därinne. Vi får reda på det när det är dags för RUL på min 20årsdag. VIlken bra födelsedagspresent va? =) Och detta graviditetstest var det första jag tog men eftersom jag hade ätit piller med hormoner för att skjuta upp mensen så trodde jag verkligen inte att jag var gravid utan att det bara var en hormonrubbning i kroppen. Snacka om att man kan ha fel, haha.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish