Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Alla dessa cravings

Jag har alltid trott att cravings är ett enoooormt påhitt – enda fram tills att jag själv blev gravid. Innan jag hade bebisen i magen så ÄLSKADE jag tacos och lasagne. Det var verkligen bland det bästa jag visste och jag kunde i princip äta hur mycket som helst och hur ofta som helst. Nu kan jag inte ens titta på någon av dom rätterna utan att bli helt illamående och få spykänslor och kväljningar. Det har liksom gått så långt att jag inte ens kan sitta bredvid en annan människa som äter just tacos eller lasagne, haha. 

Något jag har ätit massor av sedan dag ett (innan jag ens visste att jag var med barn) är citrusfrukter. Jag får inte nog! Pressar citronsaft över ALL mat, äter flera apelsiner per dag, vill ha limeklyftor i vattnet jag dricker osv. Det är nog det enda jag varit sugen på som inte varit övergående utan som har hållit i sig sedan tidigt i början och som jag fortfarande vill ha varje dag.

Annars så är skräpmat något annat jag känt sug efter men som extremt övergående och det går FORT. Ena dagen så är jag jäääättesugen på hamburgare, pommes, dressing, pizza, godis, chips, dipp och egentligen allt som andas frityrfett eller socker och andra dagen så mår jag illa av bara tanken. Idag var jag exempelvis jäääättesugen på pizza så F mötte upp mig på min lunch och hade med sig min favorit. Lite tidigare i graviditeten så var det bästa jag visste snabbmakaroner med hamburgerdressing och ketchup. När jag tänker på det idag så mår jag illa! En favorit som däremot har hållt i sig är pågenlimpan! Jag åt nästan inte bröd alls innan jag blev gravid (mer än knäckebröd typ) men nu är detta det godaste jag vet med smör och massor av ost. Inte så nyttigt kanske men jag unnar mig. I vanliga fall hade jag bara tyckt att detta bröd är geggigt och degigt och att det smakar typ.. jäst? Men nu är det en riktig smaksensation, haha. 

Frukt och grönsaker är något jag alltid ätit jättemycket av så det är också något som har hållt i sig nu efter att jag blev gravid. Äter fortfarande lika mycket och det är jag tacksam för. Vet att många börjar ”lära sig” att äta nyttigheter när dom blir med barn och jag har redan sedan innan smeknamnet ”fruktoman”, haha. Så det känns jättebra!

Något hemskt är att jag flera gånger har blivit sugen på VARMKORV och kyckling! Helt sjukt! Jag som är vegetarian har inga planer alls på att någonsin stoppa detta i munnen igen och får enormt dålig samvete att jag kan få sug efter det men det är faktiskt sanningen. När jag tänker på vad det faktiskt ÄR så mår jag dock illa men ibland så slår suget till rejält. 

Coca cola är något som jag aaaaaaldrig dricker i vanliga fall men nu kan jag få sådana galna sug efter det! Och potatismos med massor av smör och dill och örtsalt. Kan äta det bara som det är i princip! Sen har jag haft rätt tur och varit sugen på mycket fräsch mat. Sallader, vegetarisk sushi, bönor, grönsaker i ugn osv. Så än så länge har det inte varit allt för ”hemska” saker jag haft lust att äta. Så länge jag inte blir sugen på typ tvål eller toapapper så är jag nog rätt nöjd ändå, haha. 

Ni som är eller har varit gravida – hade ni några cravings? Vad isåfall? 

Mina älskade frukttallrikar som jag fortfarande äter ofta och mycket av. Det bästa jag vet! Hoppas bebisen blir en fruktälskare också, annars blir det nog svårt att leva med mig, haha.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish