Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Så mycket tankar att dela

Först och främst – TACK för alla grattis!! Ni är ju helt fantastiska. Bloggen har besöksrekord idag (och ännu är dagen inte slut!) och på instagram har jag blivit bombad med likes, fina ord och nya följare. TUSEN, TUSEN TACK!! Jag finner inga ord för hur fina ni är!

Jag och F ska strax dricka lite té och varva ner lite efter en helt underbar middag hos min svärfar som är otroligt duktig på att laga mat! Idag bjöd han på trerätters och det var så himla mysigt. Alltid lika trevlig att träffa honom också. Känns jättekul att han bor så nära oss och speciellt nu när vi har en bebis på ingång. Annars så har vi tränat, solat och städat idag. En riktig söndag med andra ord! Och imorgon ska jag jobba men det känns bara kul. 

Sen så har jag så himla mycket känslor och tankar att dela! Allt från dålig hy till svullen mage till bebiskläder till vagnar till amning till föräldrapenning och ja gud vet vad! Så mycket jag vill skriva om, fråga om och berätta om och fingrarna bara kliar. Tror dock inte att detta kommer att bli en renodlad mammablogg men 80% lär nog handla om graviditeten ändå, haha. Just bara för att det är så mycket nytt som händer med mig och min kropp. Jag är nästan lite tvärtemot alla andra och VILL INTE att magen ska synas snabbt. Vill få känna mig relativt smidig och smal så länge som möjligt och kommer vara tacksam om jag slipper kulan fram mot dom senare veckorna. Jag är ju rätt smal och om jag jämför med många andra i samma vecka så syns det typ inte alls på mig. Men jag vet också att det kan ”smälla till” och så är magen där så hoppas inte på för mycket. Hur det än blir så blir det nog bra iallafall!

Min största oro just nu är att bebisen i magen kanske inte lever längre. Har hört och läst om så himla många exempel där barnets hjärta slutat slå i magen men sist vi gjorde ultraljud så såg ju allt jättebra ut! Men man vet ju aldrig! Känner mig iallafall ”jättegravid” så tror inte att det ska vara någon fara och på onsdag så får vi se den lilla igen och denna gång lär den vara så mycket större än sist. Jag har bestämt mig för att gå hos privat barnmorska då det känns mer ”personligt”. Det är rätt dyrt och vi får betala för alla besök, ultraljud, KUB osv men jag har verkligen hamnat i rätt händer så det känns värt det alla gånger. För mig är tryggheten så viktig! Och särskilt nu när jag inte har min mamma och resten av familjen nära mig. Då vill jag iallafall känna att det finns NÅGON som har koll på läget som jag kan ringa natt som dag. Hon fick också sitt första barn när hon var 20 år så det är jättekul att höra hennes tankar och känslor kring allt också. Så ja, jag är jättetacksam över min barnmorska – hon är helt fantastisk! 

Sen så är jag rädd för massor med annat också. Bristningar, viktuppgång, att inte ha kontroll över sin kropp, den dåliga hyn, allt kroppshår (vaxet har blivit min bästa vän, haha) och allt annat som hör till. Jag har alltid haft rätt mycket upp-och-ner-humör men nu är det helt fruktansvärt. Kan gå från att vara jätteglad till att gråta till att bli riktigt förbannad och så börjar det om igen. Tycker så himla synd om F som får stå ut med mig just nu! Eller ja, jag var som sagt jobbig redan innan men nu är mitt humör helt extremt. Som ”tur är” så är jag bara ett nervvrak framför just honom och lyckas ändå bete mig mot andra människor och i sociala sammanhang. Illamåendet har precis gått över nu när vi passerade vecka 12 och det känns så tacksamt då det varit helt outhärdligt. Jag måste dock äta HELA TIDEN så småätande är min nya grej. Allt från frukt, nötter, torkade bananer, mackor, godis – ja egentligen ALLT som går att stoppa i munnen. Om jag missar att stoppa i mig något på bara en timme så får jag svindel, blir kallsvettig, illamående, trött, grinig och känner tårarna bränna bakom ögonen. I början var jag så himla rädd för detta för just när illamåendet väl slog till som värst så kände jag mig inte alls hungrig utan snarare tvärtom och hade inte lust att äta något alls, vilket jag inte heller gjorde och så blev det bara värre. Så den dagen när jag faktiskt förstod att det var MAT jag behövde när det blev så var en av dom lyckligaste under mina veckor som gravid. Galna cravings har jag också fått men mer om det hinner jag skriva lite längre fram. 

Tror jag avslutar detta lååånga och osammanhängande inlägg här innan det spårar ur för mycket men lovar er att ni ska få följa med mig längst hela resan och jag är så glad att ni vill göra det. Vet att många av er läsare har barn eller är gravida (och lär ju få fler läsare nu som faktiskt är det) så det kommer kännas så tacksamt att få tips och råd längst vägen. Och självklart minst lika tacksamt om ni inte har barn då ni är ett sådant enormt stöd och kommer med fina ord och kommentarer. Ni är bäst! Önskar er ett fint avslut på veckan så hörs vi mer imorgon. Stor kram!

Och glöm inte bort att följa mig på bloglovin HÄR (har precis fått ett nytt konto där så kommer tjata lite extra nu, haha). 

Denna fina topp hade jag på mig idag när vi var borta på middag. Alltså jag kan bara ha ETT par byxor nu och det känns så jobbigt. Jeans är ju verkligen det sista jag skulle orka ta på mig nu och jag vill helst att det ska sitta så löst som möjligt. 

Min första mammatröja! Och det var inte ens meningen att jag skulle köpa den men råkade av någon anledning hamna på MAMA-avdelningen utan att veta om det och tyckte den var så fin. Sen när jag kom hem så såg jag att det faktiskt var ett mammaplagg, haha. Annars ska jag försöka köpa så lite mammakläder som möjligt och lägga mer pengar på bebiskläder (hehe) och spara undan så att jag kan unna mig massor med snyggt sen i höst när jag fått tillbaka min gamla kropp igen. 

Och nyttigheten fortsätter (förutom när jag får cravings efter MAXmat och pizza, vilket händer lite för ofta nu för tiden) och idag åt vi mathravre, grönkål stekt med salt och olivolja (det är SÅ gott och går även att göras i ugn) och lite kikärtor, bönor + grönsaker. Så gott och enkelt och nyttigt!

Och igår blev jag bortskämd med fotbad! Så skönt! Och det var jättelängesedan jag orkade mig på att göra något sådant. Har världens bästa och mest godhjärtade och omtänksamma man. Nagellacken från MAVALA är min favvisar och finns HÄR och sen älskar jag också fotsprayen som finns HÄR

Och våra svansisar är mysigare än någonsin och det är nästan som om dom förstår att något är annorlunda. Lägger sig på magen och myser och ger sådär extra mycket kärlek hela tiden. Mina hjärtan. <3

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish