Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att tro på sig själv men inte duga

Självkänsla och självförtroende har alltid varit samma sak för mig fram till att jag läste Mia Törnbloms böcker om just.. självkänsla. Jag har så länge jag kan minnas alltid varit jävligt säker i vad jag KAN göra men inte alls lika säker i att jag DUGER. Nu när jag på senare år för en gångs skull har lärt mig skillnaden så blir det enklare att jobba på det och försöka bli bättre på att förstå att jag är bra och duger precis som jag är. Anledningen till varför jag skriver detta inlägg är för att jag väldigt ofta får mail och kommentarer från tjejer som vill ha tips på hur man jobbar på sin självkänsla och ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte.. För jag har fortfarande så mycket problem med den själv. Jag tror nog att det är rätt vanligt att man som tjej har för höga krav på sig själv och inte känner att man är bra nog.
Självförtroende har jag som sagt alltid haft. Jag tar det jag vill ha och jag vet att jag klarar dom mål jag sätter upp. Vill jag lyckas med något så vet jag att jag gör det, vill jag flytta från ena sidan av Sverige till den andra så vet jag att jag kan lita på mig själv och göra det osv.. Just självförtroendet hos mig själv är en egenskap som jag alltid har varit sjukt stolt över och tagit vara på. Vill jag så kan jag och jag har förtroendet för mig själv när det kommer till just det jag KAN.
När det sedan kommer till själva självkänslan så är det en heeeelt annan historia. Jag är jääääkligt osäker på mig själv HELA TIDEN. Inte på det jag klarar av att göra utan på MIG. Det är något som jag verkligen borde bli bättre på att jobba med och det är också ett långsiktigt mål jag har i livet. Jag har lovat mig själv att när jag är 90 år (om jag nu lyckas bli så gammal med tanke på allt solarium,skräpmat och rökning, haha..) och kollar tillbaka på mitt liv så ska jag fasen ha GRYM självkänsla. Har ni några tips på hur man jobbar med den? Mitt bästa tips till tjejer i samma sits är att läsa just böckerna SJÄLVKÄNSLA av Mia Törnblom. Hon är så härlig och det känns nästan som om man har en tjejkompis inne i boken. Någon som kommer med råd, peppar och stöttar. Jag älskar öppna och ärliga människor som är rakt på sak och hon verkar vara en sådan person enda ut i fingertopparna.
Ja hörrni, jag vet inte ens var jag vill komma med detta inlägg men ibland är det bara SÅ skönt att skriva av sig lite och veta att det finns några tusen stycken som kanske känner något liknande eller kanske något helt annat kring ämnet. På tal om självförtroende så har jag faktiskt haft med mig samma ”livsmotto” sedan tidiga år och det är just ”vill jag så kan jag”. Och på tal om motton så har jag annars alltid levt efter ”ÄT OCH VAR GLAD” (man kanske förtsår det baserat på alla mina mat/choklad/fikabilder, haha) och ”är man inte först så är man sist” (jag är nog den mest viljestarka och tävlingsinriktade personen som finns). Nu känner jag att det kanske är dags att sluta skriva och att detta inlägg spårar ur totalt. Vad har ni för motton? Vad lever ni efter? Hade varit så kul att läsa andras ”livsmeningar”. Kram!

Och för att göra detta inlägg ännu mer osammanhängande så måste jag visa min nya tröja från BIKBOK. Den är lite annorlunda och konstig (lång där bak, kort där fram osv) men jag gillar den faktiskt! Tror nog detta blogginlägg tar priset för mest osammanhängande ever.. Från självkänsla till motton till nya tröjor 😉

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish