Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Frågor och svar

Var gick du gymnasiet och vilken linje? Vilket år tog du studenten och vad har du gjort efter det? 

Jag gick natur/estet på Waldorf i Umeå. Jag är född 1995 men tog studenten med dom som är födda 1994. Jag hoppade upp en klass i högstadiet för att det gick så bra för mig i skolan, haha *pluggis*. Efter det har jag pluggat på universitetet en termin och jobbat. En period bara med bloggen, ett tag som butikssäljare och sen även i kundservice. Så jag har hunnit med lite på ett år!

 

Jag när jag gick andra året på gymnasiet, haha.. Ja, ni ser ju. 

Åh va snygg, vad har du för storlek på klänningen från nelly? 🙂

Tack snälla! Jag har alltid storlek XS i klänningar så det är den storleken även i denna.

 

Två nyköpta favoriter från NELLY.

Har du silikonbröst och hur mycket har du lagt in? Vad har du för storlek?

Nej, dom är helt äkta! Jag kan ärligt säga att typ ALLA tror att dom är fake och vägrar lita på mig att dom inte är det. Älskar mina bröst men skulle faktiskt kunna tänka mig att göra dom ännu lite större. Dock så är jag rädd att förstöra formen på dom då jag kan tycka sillisar blir rätt osymmetriska och typ ”konformade” (?) så det blir nog inget med det förrän jag blir gammal och säckig, hehe. Jag har storlek 75D i dom flesta BHar. 

Hur gör ni med ekonomin? Har ni gemensam eller delad? Ni verkar köpa något typ hela tiden…

Och så denna eviga fråga, haha.. Jag och F har börjat på 0 tillsammans och flyttade hemifrån när vi var 15 och 17. Från dag ett har vi haft gemensam ekonomi och har alltså ett konto men med två kort till. Alla pengar åker in på samma ställe och sen så betalar vi allt som ska betalas och sparar ett x antal tusen varje månad. Sen är det bara att bränna resten på det vi vill just den månaden. Jag älskar att spendera pengar och då vi har tre inkomster (två fasta = våra jobb och en rörlig men rätt stor = min blogg) så kan vi unna oss det mesta. Man får det man förtjänar och vi har jobbat hårt båda två sen vi var nyblivna tonåringar vilket gör att vi är där vi är idag. Jag bränner mest pengar av oss och så har det alltid varit och det är inget problem för F då han precis som jag får köpa allt han vill ha (han vill bara inte ha saker lika ofta, haha). Alla är olika men för oss hade det aldrig funkat att ha två olika konton då jag i dagens läge har dubbla löner och tjänar med än vad F gör medan han (innan jag började blogga) tjänade extremt mycket mer än vad jag gjorde för bara något år sedan. Vi hjälps åt och pengar för oss är mer en källa till att kunna köpa saker och göra saker. Det är inte en stor del i vårt liv utan mer ett ”bränsle” till att kunna leva livet fullt ut och vara obegränsad.

Hur firar du och F jul? Åker ni hem till Umeå eller är ni bara hemma och myser?

Vi är ju väldigt familjära båda två och förra året firade vi jul hemma hos oss med min sida av familjen. I år ska vi båda jobba över jul så ingen kommer att åka hem till Umeå tyvärr. I framtiden lär det se lite olika ut men vi firar alltid tillsammans med någon av familje-sidorna. Den enda julen vi firat ifrån varandra var julen 2010 då F var i Finland, hihi.

Bilden till vänster är från 2010 (vilka små knoddar vi var!!) och den till vänster från 2011 (kolla våra matchande halsband med varandras namn på som min mami hade gjort). Ingen jul är en riktig jul utan mitt hem (och ni kan ju gissa vem som är mitt hem).. <3

Om ni har råd med en så hutlöst dyr boendekostnad, varför köper ni inte lägenhet istället? För samma summa som ni praktiskt taget bara ger bort till hyresvärden kan ni köpa en shysst lägenhet i vilket område ni vill och dessutom renovera – för att sedan göra en vinstaffär när ni väl säljer! En BR är alltid en investering, medan HR snarare ”pengar i sjön”’. Förstår att ni tycker om att göra fint och renovera, men det är ju inget man får tillbaks… Jag har i dagsläget en boendekostnad på 2000kr/mån i en fiin lägenhet i västra gbg (hyres), tänker att de pengar jag sparar in kan jag lägga på en BR som är MIN sen 🙂 15.000kr är 180.000kr på ett år och en fin insats till en lgh… bara en undran på hur ni resonerar från en som blivit insnöad på ekonomi och smarta budgetar 😉

När jag får sådana här frågor så märker man verkligen hur fixerade folk är vid pengar! Inget illa menat dock, men vi tänker inte så! I dagens läge så har vi rätt mycket sparat och hade kunnat köpa lägenhet eller hus men vi väljer att vänta lite. Ska vi köpa något så ska det vara helt perfekt och i dagens läge vet vi inte ens var i Göteborg vi vill bo. I Umeå hade det varit en annan sak då vi känner till alla områden men här har vi knappt varit överallt än. Sen att köpa en bostadsrätt bara för att renovera och tjäna pengar är verkligen inget för oss! Om vi köper så är det för vår skull och för att vi långsiktigt vill bo där. Och F har också sagt att han aldrig mer kommer ta sig an ett renoveringsprojekt utan att det verkligen ska vara just PERFEKT direkt från start (men med undantag för små korrigeringar). Och det är väl bara för mig att acceptera, haha. Sen att vi har ”renoverat” våra hyresrätter vi bott i beror enbart på att vi vill trivas för stunden. Vi har lagt golv, målat om och gjort lite annat småfix. Sen om vi gör en vinstaffär eller inte skiter vi fullständigt i. Pengar är som sagt inte hela världen och det viktigaste är att man trivs den tiden man ska bo där. Och då är ju nästa hyresgäst glad också! Ni skulle se dom som tog över vår förra hyresrätt, fy tusan vad glada dom blev att det var så fint! Och om ni nu måste veta så var även hyresvärden så glad att han betalade oss för det 😉 Jag hatar att kasta mig in i ”seriösa” saker som handlar om lån och liknande och vill därför känna mig fri ekonomiskt ett tag till. Att bo i hyresrätt känns därför rätt för oss så länge vi inte riktigt har hittat vårt ”hem”. Och vill man kalla det kasta pengar i sjön så får man väl göra det men vi ser inte på det så och räknar inte på det sättet. Så länge vi lever, mår bra och har det bra så spelar inte pengar någon roll. Och vi har fortfarande möjlighet att spara och leva oavsett om vi betalar 15.000 i hyra eller inte. Så det är inte ett problem för oss. Vi är alla olika men det är så vi känner iallafall, kram! 🙂

Hur gör ni mer era vovvar när ni jobbar?

Oftast jobbar vi om varandra och en jobbar dag medan den andra jobbar kväll och är det inte så så får dom vara hos en hundvakt eller på hunddagis. Vi har plats halvtid på dagis och hundvakten har vi hittat privat. 

Har du några tatueringar?

Jag har ett hjärta med vingar och gloria på foten som står för min pappa som dog när jag var liten. Den gjorde jag när jag på min 15årsdag (skitunge) och min mamma visste inte om det, haha. Sen har jag ett hjärta bakom örat för min bästa vän (hon har ett likadant) och även ett hjärta på revbenen som jag gjorde i Barcelona för att komma ihåg hur ung och fri jag är (fyllde 18 år under den resan). Sen har jag F:s namn på övre innerarmen och han har mitt namn på bröstet precis vid hjärtat. 

Mitt ena hjärta som jag tycker sitter så fint. Bilden till vänster är tagen för någon vecka sen och den till vänster precis när den var nygjord

Vem kom på namnen till era hundar?

Så himla rolig fråga! F ÄLSKAR tv-serien Dexter så det namnet kommer därifrån. Han ville ju först att Dexter skulle heta ”Mannen” (F var ju en cool 18åring när vi bestämde oss för att köpa Dex så han skulle ha ett så tungt namn som möjligt) men det hade aldrig hänt så länge jag var med i bilden, haha.. Zelda var mitt förslag och det kommer såklart från prinsessan Zelda (ni vet det där dataspelet eller vad det nu var). Kommer ihåg att F blev jätteglad när jag föreslog det. Nästa vovve ska heta ”Bon Bon” och det ska vara en pomeranian-pojke, hihi.

Våra svansbebisar och största kärlekar i livet. Tänk hur mycket man kan älska någon. Allt för er. <3

Hur lång är du och hur mycket väger du? 

Jag är 169 men har lyckats få dom att skriva 170 på mitt pass, hehe 😉 Hur mycket jag väger vet jag inte för jag har inte ställt mig på en våg på flera, flera år. Men skulle gissa på runt 60 kanske? Nej, jag vet faktiskt inte ens vad som vore rimligt, haha. 

Du verkar vara så glad och härlig! Hur är du som person? 

Tack snälla! Blir jätteglad. Det beror nog på vem man frågar tror jag! Skulle ni fråga min bästis eller F så säger dom nog att jag är helt sjuk i huvudet och galen, haha. Annars är jag rätt blyg med nya människor men det märks nog att jag är driven och vilkestark för det. Sen när jag lärt känna någon så är jag väldigt pratglad, öppen och genomärligt. Säger alltid det jag tänker på och tar för mig av det jag vill ha. Men sammanfattat: Kan vara blyg till en början men när jag lärt känna någon så är jag raka motsatsen. Älskar att vara i centrum och synas också beroende på situation och hur trygg jag känner mig i omgivningen. 

Vad har du jobbat med?

Jag har delat ut reklam som 13åring och när jag var 14 så började jag jobba på restaurang med disk och som servitris. När jag fyllde 15 år så jobbade jag som säljare för Bredbandsbolaget och efter det på Riksnet och på Glocalnet. Sen har jag stått i en Phone House-butik som butikssäljare och till slut hamnade jag på mitt nuvarande jobb som jag älskar! Världens bästa arbetsplats verkligen.

Vad lyssnar du på för musik?

Jag är den där tönten som fortfarande lyssnar på Britney Spears och Pussycat Dolls, haha. Nejmen, jag är dansare och har dansat hela mitt liv så egentligen ALLT som är upptakt och har tempo. Och nu när jag väl är inne på dans så har jag dansat allt från balett till dancehall till poledance. Dans var hela mitt liv för ett par år sedan och det är också därför jag gillar just musik som man kan dansa till. 

Hur ofta solar du solarium? Du är så himla brun och fin hela tiden!

Jag solar lite för ofta för att det ska vara okej och nu på senaste har jag lugnat mig lite (kanske för att jag varit sjuk, hehe) men annars brukar det vara runt 2-3 gånger i veckan kanske. Ibland mer och ibland mindre. Inte bra, i know.. Men jag är smått beroende och har varit det i ett par år nu. 

Vad är det bästa och sämsta med din man? 

Alltså det bästa? ALLT verkligen Han behandlar mig verkligen som att jag är en riktig prinsessa och ser på mig varje dag som om det vore den första. Han överröser mig med komplimanger och fina ord och gester. Jag älskar hur han pratar, hur han för sig, hans kropp, hans fina ansikte, hans stora ögon och långa ögonfransar (hihi). Jag älskar hur omtänksam och ödmjuk han är mot allt och alla. Hans hjärta är verkligen det vackraste i världen. Och jag älskar hur driven och målmedveten han är samtidigt som han är väldigt trygg, lugn och avslappnad (vilket jag inte är). Han är den stabila i vår relation och jag älskar det med honom Han är verkligen min bättre hälft och får mig att bli mitt bästa jag. Han är ALLT och mycket till för mig.

Ytterligare två gamla bilder. Vi måste verkligen börja ta mer kort ihop. Kommer ihåg dom första åren som par.. Då tog man kort på typ allt, varje puss och varje kram, haha. 

Har ni några fler frågor till mig? Fråga i kommentarsfältet isåfall! Brukar vara rätt duktig på att svara på allt ni undrar men ibland hinner jag inte och då blir det enklare för mig med sådana här inlägg då många undrar samma saker. Kramis!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish