Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tänk på vem du äter till jul

Jag tänker faktiskt inte skriva ett långt inlägg om djuren denna gång. Mest bara för att jag har känt att jag inte orkar och för att det känns för jobbigt. Försöker mest trycka bort det för att det gör mig så ledsen och detta är anledningen till varför ”jul” för mig inte är ett roligt ord. För mord, blod och smärta är väl inte så kul va? Jag har skrivit om detta tidigare några gånger så känns bara tjatigt att mala på om samma sak som en galning, haha.. Längre inlägg än såhär blir det inte detta år men som F sa igår: ”Hur kan man ens vilja ha någon annans röv på sitt bord och tycka att det är trevligt?”. Ja, det undrar jag med.. Med dessa ord så ber jag er verkligen tänka efter kring vad ni tänker stoppa i munnen på julafton och i överlag. 

Vill ni veta i samband med vad jag och F blev vegetarianer förresten? Det var faktiskt i samband med en julafton. Jag satt kvar i bilen medan F var inne på MAXI och tog ut pengar. Vi skulle handla julklappar och det var mitt i julstressen. Jag lyssnade på radio där dom berättare på RIX FM hur många grisar som mördas och får ge livet runt jul och nyår. När F kommer tillbaka så var jag helt förstörd och rödgråten. Hur kunde jag ens leva med mig själv som trycker i mig någon annan och har en god jul med nära och kära över någon annans döda kropp, kött och smärta. Den julen firades hemma hos oss och inte en enda död fick ligga på bordet. 

Jag är uppväxt med en mamma som är vegetarian och det är även F men det helt fantastiska är att faktiskt alla i min familj har blviit vegetarianer efter att jag blev det. Jag vet inte om jag har hjärntvättat dom för länge eller om dom faktiskt kommit till insikt själva över vad dom vill äta och vilka människor dom vill vara. Jag vill iallafall leva mitt liv med ett rent hjärta, veta att jag inte skadat någon annan och att ingen annan fått lida för mig. Så jag vill bara påminna er om att fira jul med hjärtat. Även det som ligger på er tallrik hade en familj, ett hjärta och känslor. Jag menar inte att hoppa på någon eller så, vill mest bara påminna om detta (som jag själv blundade för innan jag insåg det den där dagen i bilen). Jättestor kram till er! <3

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish