Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att tänka positivt

Många av er uppfattar mig som en väldigt positiv person men sanningen är att jag inte alltid lyckas ha ett positivt tänkande och driv. Många gånger kan även jag hamna i extremt negativa banor där allt är jobbigt och fel. Jag tror verkligen att ALLT handlar om inställning och att allt sitter i huvudet och att man måste lära sig att kontrollera alla ”monster” och hjärnspöken. När jag var 15 år och precis hade flyttat hemifrån så var jag i skolan mellan 8-16 och på jobbet mellan 17-21 + att jag jobbade helg ibland. Det var jäääävligt tufft. Och att ha ett hem och en vovve att ta hand om på det + en massa relationer att vårda var inte det lättaste. Genom den tiden var det faktiskt bara min inställning som räddade mig. Och nu på hösten hamnar jag lätt i en negativ fas då allt känns lite grått och tråkigt då vardagen kickar igång igen efter sommarmånaderna. Här är mina bästa tips till en positiv inställning och attityd:

Prata om det – Det spelar egentligen ingen roll med vem – bara du gör det med någon! Nu menar jag inte att du ska sitta och gnälla i någons öra 24/7 om hur jobbigt allt är men att ha en nära vän, en familjemedlem eller en pojkvän/sambo/man att lufta tankarna med är verkligen guld värt! Det är verkligen inte nyttigt att bära på allt som tynger en och känns jobbigt själv. Oavsett om det är ett stort eller litet problem. 

Ha ett mål  – Är det jobbigt att vara på jobbet 8-17 och sen bara åka hem, laga middag och sova? Jag håller verkligen med om att det är det stundvis och det är faktiskt så vardagen ser ut för de flesta då man varken har ork eller hinner så mycket mer i vardagen. Mitt tips är att alltid ha ett mål! Då blir det inte lika tråkigt och man orkar kämpa. Jag brukar ha ett delmål för varje vecka, typ ”om jag kämpar på heeela veckan så får jag köpa den där snygga, lite dyrare tröjan påväg hem från jobbet på fredag”. Sen brukar jag alltid ha ett långsiktigt mål och i vårt fall är det för tillfället att vi antingen ska resa utomlands i vinter eller adoptera en till vovve-bebis. Delmålen gör att jag orkar se det långsiktiga målet och att jag fortfarande håller mig peppad och motiverad. 

Unna dig det lilla extra – Gå och fixa naglarna, få en ansiktsbehandling eller besök frisören en extra gång. Det är DU verkligen värd. Ibland glömmer jag bort att skämma bort mig själv men som tur är har jag F här hemma som mer än gärna påminner mig om att jag faktiskt är värd det där lilla extra i vardagen. Och man mår enormt mycket bättre när man känner sig fräsch och lite extra fixad. Naglar och fransar exempelvis gör så mycket! Och en annan fördel med att ha fransförlängning är att man slipper kliva upp en halvtimme tidigare och sminka sig. Min duktiga fransteknolog/frisör Emelie har tid för er som bor i Göteborg och runtom om ni är sugna!

SOV! – Det låter kanske larvigt men att sova ut på lördag/söndag är verkligen VIKTIGT för att man ska kunna hålla en positiv inställning. Är man trött så blir lätt allt dåligt och fel. Så boka inte in någon fika före 12 och sooooov ut. 

Träna – Jag som började träna för kanske en månad sen märker verkligen jättemycket resultat i just mitt mående. Jag är piggare, gladare, orkar mer och är mycket mer positiv! Så verkligen ett supertips. 

Skratta mycket – Har du haft en dålig dag? Starta en serie som får dig att må bra och bli glad och se den efter jobbet/skolan. Jag kan verkligen komma på mig själv med att sitta och le åt något program som jag tycker om/som gör mig glad. 

Planera – Att planera för mycket är sällan bra men att ha någon form av plan för livet gör att man håller sig positiv och glad. Så skriv ner dina framtidsplaner eller gör en lista i mobil-anteckningarna på hur du vill att ditt liv ska vara. Har man det ”svart på vitt” så upplever iallafall jag att man undermedvetet strävar mot det man önskar och har ”inplanerat”.

Ät nyttigt och drick mindre alkohol– Detta låter också töntigt och man undrar säkert hur detta påverkar ens positiva attityd men när jag vaknar och har tryckt ett mål på MAX kvällen innan så mår ju varken kropp eller knopp sådär jäääääättebra. Samma sak när man vaknar bakis. Så var rädd om din kropp och se till att den mår bra! Jag har exempelvis NÄSTAN (med vissa undantag ibland) slutat med gluten och mjölkprodukter vilket gör att min mage sällan är svullen och jag är piggare och positivare i överlag. Sen så dricker jag väldigt sällan alkohol då min kropp känns tung och ”lite sjuk” nästan i en vecka efteråt. Vilken enligt mig inte alls är värt det!

Omge dig med människor som gör dig lycklig  – Om någon vän till dig gör dig ledsen och trycker ner dig (jag har varit i sådana situationer och man blir SÅ negativt påverkad) så är det faktiskt okej att ”göra slut”. Om du inte mår bra av ett umgänge med någon så är det dags att klippa dom banden för att vara en bra vän mot dig själv. Jag är jättenoga med vilka jag släpper in i mitt liv då det är viktigt för mig att jag får en helpositiv stämning i kroppen efter att ha umgåtts med personen i fråga. Så alla dåliga vänner som snackar skit, sviker eller bara är allmänt nertryckande och får dig att må dåligt  – bort med dom!

Vad är du tacksam för? – Ibland när negativiteten kommer över en så är det viktigt att stanna upp och tänka på allt bra man har i livet. Jag brukar alltid punkta ner allt det positiva i mitt liv + allt det negativa, och JA det positiva väger ALLTID över. Det är mycket man tar förgivet som man inte bör ta förgivet. Så stanna upp och se guldklimparna i just ditt liv. 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish