Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mina bästa städtips

Jag är en städgalning och kan varken äta eller sova när det är stökigt och smutsigt runt omrking mig. Jag städar runt en timme per dag och det tycker jag är skönt då man aldrig någonsin behöver storstäda utan kan underhålla hem och möbler osv enkelt genom att fixa till allt man stökar ner redan samma dag. I frågestunden fick jag en fråga om mina bästa städtips så jag tänkte ta ett helt eget inlägg till det och svara på frågan här istället. 

1. MUSIK. Jag måååste ha musik när jag städar. Då kan jag passa på att dansa samtidigt och hur kul är inte det?! Sen är det mycket roligare och man vill nästan inte sluta bara för att man vill höra nästa låt på spotifylistan, och nästa.. och nästa. Då blir det rent hemma, haha 😉

2. Ett rum i taget. Jag brukar städa ett rum i taget och gör färdigt allt i ett rum innan jag går till ett annat. Med undantag för dammsugningen då (vilket jag gör sist när alla rummen är klara). Tycker det är ett bra sätt att ha koll på vad man har gjort och inte + att man kan jobba sig enkelt genom hela hemmet då och det är en skön känsla att veta att vissa rum är färdiga. 

3. Öppna alla fönster. Jag startar alltid korsdrag, haha. Det blir så härligt, fräscht och ”rent” i luften då vilket gör att det både känns renare och att du som städar blir piggare. 

4. SVINTO. Alltså nu kommer säkert något städproffs skälla på mig men jag använder svinto på ALLT. Tycker det är världens gudagåva, haha. Det tar bort allt skit och smuts och jag använder det på allt ifrån diskbänken (där det ska användas) till skåpluckor och fönsterkarmar. Man får dock inte gnugga lika hårt på ytor där man ej ska använda det egentligen.

5. Sköljmedel på golvet. Jag brukar faktiskt skura golvet två varv. Först med vanlig såpa och varmvatten och sen med en pyyytteliten skvätt sköljmedel och varmvatten. Favoriten är den som doftar jordgubbe. Blir såå fräscht hemma. Men ta inte för mycket, då blir det bara kladdigt. Sen kan man ju använda sköljmedlet till annat också. Brukar alltid ha en liten skål fylld med sköljmedel gömd inne på toan. Då doftar det såå gott där i någon vecka innan man kan byta ut innehållet igen.

6. Stressa inte. Det viktigaste är att det blir ordentligt gjort – inte att man hinner med alla rum. Man kan ju göra ett rum i taget om man vill, det blir max 20 minuters städning per dag. 

7. Dammsuga sist. Det här har nog dom flesta redan koll på men att dammsuga sist enligt mig är såå viktigt. För gör man det innan man städar allt annat/dammtorkar osv så hinner golvet bli minst lika smutsigt igen. 

8. Glöm inte bort att torka av ibland. Istället för att storskura ugnen en gång per år så kan man torka ur den med en trasa och lite diskmedel två gånger i veckan. Så gör alltid jag och har med andra ord aldrig behövt stå och skrapa och gnugga så mycket. Samma sak med köksfläkten och alla andra saker som man ibland inte tänker på. 

9. Var inte lat. Plocka bort efter dig direkt. Har du ätit? Plocka in i diskmaskinen och torka av spisplattorna och diskbänken. När man skjuter upp det så blir det oftast inte gjort + att smutsen hinner ”suga sig fast” mer i materialet under. 

10. Var glad. Låter skitkonstigt men när jag är arg och städar så slutar det oftast med att saker går sönder, ramlar eller att jag gör illa mig, haha.

Vill ni ha hjälp med flyttstädningen eller bara läsa mer kring det så kan ni klicka er in HÄR.

Kommentarer

  1. Hejhej

    Visste du att man förstör ytan när man använder svinto på andra ställen än de man ska? 🙂 Inte för att svinto är dåligt för jag verkligen älskar svinto 😀 Och visste du att man ska faktiskt dammsuga först (enligt professionella städare 😉 ) Men tusen tack för tipsen! Ska ta efter lite med dina så kanske man har orken att städa oftare 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja precis! 🙂 för mig har det funkat om jag är försiktig iallafall, hihi. KRAM och tack själv <3 😉

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish