Gabriella Joss Gabriella Joss
Skönhet

Mina sminkrutiner

Det har varit efterfrågat att jag ska berätta hur jag sminkar mig och vilka produkter jag använder så här kommer det! Om ni klickar på produktnamnet så kommer ni direkt till produkten.

Om ni undrar över något så är det bara att fråga så svarar jag så bra jag kan. Tipsa gärna om era sminkrutiner och sminktips. Det är så kul att läsa. Kram!

Mina viktigaste produkter är min xlash och min CC-cream. Detta är två saker jag verkligen använder varje dag. Xlashen lägger jag alltid på innan jag ska gå och lägga mig på kvällarna och ibland också på morgonen då jag nu för tiden har fransförlängning och inte behöver lägga på mascara eller liknande. Efter att ha smörjt in ansiktet med dagkräm och låtit den sjunka in tar jag ett klick av CCcreamen och applicerar i hela ansiktet. Jag brukar försöka ”massera in” produkten i huden ordentligt så att den blir ett med min hy. Jag använder mig av just denna på grund av att den är neutral, naturlig och väldigt snäll mot huden. Den luktar nästan ingenting och lämnar en matt och fin yta på huden samtidigt som man ser helt osminkad ut. Jag har provat andra liknande krämer men verkligen fastnat för denna.

 

 

 

När CC-krämen är applicerad så använder jag mig av Make up stores – Cover all mix. Jag lägger den ”röda” delen under ögonen och den gula på alla finnar och röda partier. Jag använder mig inte alls av den hudfärgade delen då jag inte har funnit något användningsområde för den. Jag använder mig av Bareminerals concealerborste när jag applicerar den. Alltså jag hade ingen aning om att en borste kunde göra så mycket innan jag köpte den! Den är dyr, ja – men det är så värt det! Duttar du ut concealern med den så täcks verkligen ALLT. Och det spelar nästan ingen roll vilken concealer du använder, på grund av borsten blir alltid resultatet bra. När jag har lagt på concealern så tar jag pyttelite foundation från Make up store och duttar ut över hela ansiktet och smörjer sedan ut den ordentligt. Det sista jag gör i mitt ansikte är att applicera bronzing powder från The Body Shop. Det är helt underbart och drygt och en förpackning räcker väldigt länge. Det glittrar lagomt mycket och är urfint i solen. Älskar den. Jag toppar också ibland med rouge från Make up store, men nu under sommaren brukar jag skippa det. Jag applicerar rouget med en liten borste från Make up store och bronzingpudret med en stor och mjuk borste från The body shop. Som sagt så kostar dessa borstar ganska mycket (250-350:-) men det är riktigt värt det för att få ett fint resultat. 

 

 

För tillfället så sminkar jag mig inte runt ögonen så mycket då jag gör fransförlängning hos fina Emelie men när jag sminkade mig så använde jag mig först av en svart skugga från Make up Store som jag applicerar längs övre fransraden som en eyeliner/kajalpenna. Anledningen till varför jag använder mig av en skugga istället är för att jag vill ha ett naturligt resultat som är ganska suddat, vilket jag inte tycker att varken kajal eller eyeliner ger. Denna skugga är väldigt pigmenterad så kan rekommendera den till alla som söker en hållbar och bra svart ögonskugga. Den är också enkel att jobba med. TIll den använder jag en borste från Make up store som är lite sne och ganska hård. När jag lagt på skuggan så böjer jag alltid fransarna så att dom går rakt uppåt och den bästa böjaren jag har testat är från The body shop. För att få fransarna så separerade som möjligt brukar jag alltid kamma ut dom efter böjningen med en gammal, tvättad mascaraborste och sedan lägger jag på ett supertunt lager av Diorshow – Iconic. Denna mascara är verkligen den bästa jag har testat i hela mitt liv och väl värd sina pengar. När fransarna har torkat så lägger jag på två-tre lager till av Lancomes Hypnose-mascara och sen är jag nästan klar och det är bara läppstift/glans kvar. För mig tar det totalt max 20 minuter att sminka mig. Räknar man bort ögonen (vilket jag skippar varje dag nu utöver lite skugga vid fransraden) så tar det bara fem minuter. Så det går riktigt snabbt och är bekvämt. Jag har sminkat mig på samma vis nästan hela mitt liv och skulle jag göra på något annat sätt (vilket jag provar ibland) så känner jag mig inte som jag. Jag tror att dom flesta har sina sminkrutiner och det är nog väldigt svårt att bryta dom. Exempelvis skulle jag aldrig någonsin använda ögonskugga medan många jag känner aldrig skulle lämna hemmet utan sina ögonskuggor.

Sen är jag helt besatt av läppstift och läppglans och har till och med haft tillfällen då jag åkt hem från skolan (när jag gick gymnasiet) för att jag glömde att lägga ner ett glans i väskan, haha. Nu ser jag till att ha dom lite överallt bara för att det alltid ska finnas tillgängligt. Nedan kan ni se alla mina favoriter för läpparna. Mina favoriter är läppförstorarna från NYX och O´plump. Dom förstorar läpparna rejält (ja det funkar) och ger dom en naturlig röd färg. Till vardags gillar jag också Baby lips i rödare nyanser. Dom är underbara på läpparna och dessutom riktigt billiga så man kan köpa på sig flera stycken. Burts bee´s är lite i samma stil som baby lips men lite mer vårdande för läpparna – så istället för att använda billigt skit-lypsyl på torra läppar rekommenderar jag det. Mina favoriter när det kommer till läppstift är YSL – Rouge volupté lipstick och det klassiska från Chanel. Jag älskar deras röda nyanser så för mig som tycker om rödare läppar är dom perfekta. 

 

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish