Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ekonomi

Ekonomi är för många ett väldigt känsligt ämne och inget som man gärna vill gå in på. Jag är väldigt öppen och ärlig av mig men måste erkänna att det inte är något jag gärna pratar om med främmande människor. Jag vill inte att alla ska veta vilka inkomster/utgifter/lån osv som vi har. Iallafall inte exakt på kronan. Har faktiskt suttit och funderat på varför det egentligen är så himla privat och ”hemligt”. Det är nästan lite fult att fråga någon hur mycket dom tjänar. 

När vi flyttade ihop (jag var 15 år och F var 17 år) så hade vi en hyra på 2700:- (vi bodde i en etta på 20 kvm med kokvrå) och nu ett par år senare är vi uppe i en hyra på över 8000:- (och då räknar jag in lägenheten på 96kvm + parkering och bredband). Något jag verkligen har reagerat på är att ju äldre man blir ju mer utgifter får man. Jag kommer ihåg på den tiden när vi gick gymnasiet och bara betalade mat och hyra i vår lilla etta. Nu är det allt från försäkringar till abonnemang till lån, till avgifter för bil och för hundar. Det tar liksom aldrig slut. Självklart har även inkomstsidan gått uppåt med enorma mängder, men ni förstår ändå vad jag menar. Liver var så himla problemfritt på den ekonomiska fronten på något vis. Jag räknade lite på det och kollade om det går att dra ner på utgifterna på något vis och det går fasiken inte det heller! Det mesta är FASTA kostnader som bara måste betalas. Jag har inget emot att det är så utan konstaterar bara fakta. 

Vi har haft turen att de senaste två åren att ha det riktigt bra ekonomiskt ställt utan att behöva fundera så mycket på vad vi kan köpa och inte. Det är jag enormt tacksam för och även stolt över då det är något vi har byggt själva. Nu under flytten har det såklart blivit lite annorlunda då vi bara har haft en inkomst och höga utgifter men jag hoppas att vi kan komma tillbaka till livet som ekonomiskt oberoende nu när även jag börjar jobba. 

Hade varit jättekul om ni ville lämna en kommentar och berätta lite hur ert liv ser ut just när det kommer till ekonomin. Ni får såklart vara anonyma och det förväntar jag mig att ni vill vara också. Berätta gärna hur gamla ni är, ålder, eventuella barn och vilka inkomster och utgifter/sparande ni har. Är så nyfiken, haha. Och det är ju alltid kul att jämföra med sig själv!

Nu när jag ändå skriver om detta så tänkte jag passa på att tipsa om appen ”lyxfällan”. Superbra om man vill göra en budget och inte orkar köra oldschool med papper och penna 😉

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish