Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina ni och god morgon!

Hoppas att allt är bra med er.

Idag är andra dagen som ALLA barn har skola och förskola. Känns så konstigt men ändå bra. Det hade gått bra för Kenzo igår men han hade varit lite känslig. Velat vara mycket i knät och i famnen hos en av pedagogerna, varit lite ledsen vid nattning och inte ätit så bra. Men i helhet tycker dom att det går hur bra som helst och det är ju fortfarande väldigt mycket nytt för honom bara sådär från ingenstans. Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre och bättre för varje dag. Jag är ju så känslig nu som gravid så blir typ gråtfärdig av saknad efter mitt barn ibland. Men jag vet att jag behöver tid till mitt jobb med och att det har varit väldigt intensivt att försöka sysselsätta och fylla dagarna för honom samtidigt som jag behöver tjäna pengar också. Vi har verkligen gjort vårt bästa och gjort det så bra. Men det är dags nu. Så ja, det är extremt blandade känslor och försöker tänka att det är en rätt kort period innan han bara ska gå 15 h. Just nu går han 8:30-15:30 för att komma in i det ordentligt och för att vi ska kunna maximera arbetstid innan lillebror kommer och vi blir hemma igen med annat fokus än att tjäna pengar. Är ju inte allt för länge kvar.

Idag står jobb på schemat och tänkte också hinna slänga i en färg i botten på mitt hår som växer som ogräs. Ikväll ska jag och bästis på event med middag och drinkar (alkoholfria för mig då ;p) så tänkte också försöka förbereda middag till familjen vid lunchtid. Min man kan ju absolut göra det själv men jag gör det gärna ändå för att underlätta och så att dom bara kan värma på när dom kommer hem. Har alltid varit så att jag vill lägga fram kläder till barnen, ställa fram tandborstar, plocka fram allt som behövs osv när jag är borta för att göra det lättare. Genom alla år som mamma har jag varit så.. ;p Dock är det ofta samma sak åt andra hållet med och min man brukar aldrig lämna mig i typ ett ostädat hem utan matlådor i kylen när han ska bort någonstans. Utan ser alltid till att vi har mat handlad och lagad, städat hem osv. Oavsett om det är en kväll eller en helg. Tycker det är ett fint sätt att ta hand om varandra lite i vardagen.

igår testade jag nya ringar. Velade mellan oval och rund och det blir nog rund sten trots allt. Sen ska min ring kombineras med en annan ring full av små stenar + att den ringen jag väljer också ska ha sidostenar. Och så ska det vara vitt guld såklart. Men ändå trevligt att få hem ringar att testa för att verkligen känna av form och storlek i lugn och ro hemma.

I helgen var jag som sagt ensam med Kenzo och hade supermycket hjälp av min älskade svärmor som även hade köpt så söta långkalsonger till honom.

Vi åt middag tillsammans en av dagarna. Så mysigt.

Och så fick han en gräsklippare av farmor som skulle vara med öööööverallt. Även på en promenad till affären, haha.

Såhär kan mina luncher se ut när jag är ensam. Quinoa från kylen och kikärtor stekta i smör tillsammans med broccoli, örtsalt och peppar. Och så citronmajonäs till. Tycker det är asgott! I sin enkelhet =)

Grävde fram påsar som doftar gott i helgen från vårt städskåp. Perfekt till bajsblöjor ju!

Hann träna i helgen! Jag är ju van att köra typ 5-6 pass i veckan men kroppen tackar nej till det just nu. Energin tar slut på allt annat som heter barn och vardagsbestyr. Så försöker lyssna in och inte vara för hård mot mig själv. Kan inte heller göra övningar som jag vill göra på grund av mage i vägen och foglossning men gör mitt bästa och hoppas att allt jag byggt upp i styrka och muskler inte ska förtvina helt. Lägger mycket fokus på bäckenbotten och inre magmuskler nu med och när vi börjar närma oss förlossning kommer jag göra ”övningar” inför det med som kan hjälpa när det väl är dags.

Var en riktigt sliten mamma med skitigt hår och mjukiskläder hela helgen.

Köpte stövlar till Kenzo som han behövde till förskolan! Så gulliga. Paret till höger ville han ha på sig inomhus heeeela dagen lång när vi fick dom, haha.

Morgonmys med min älskling. Han vill ju sova i blöja men vi har börjat ha så kallt hemma så nu är det pyjamas som gäller nattetid då han inte alls vill ha täcke på sig.

En av dagarna hade min svärmor Kenzo från morgon till kväll och då lyxade jag till det med god frukost och te i soffan.

Kenzo har fått bananpannkaka till frukost i princip varje dag nu. För att få i sig ägg och en måltid han står sig på länge.  Han vägrar ju för övrigt att bli matad men har märkt att om jag läser samtidigt så äter han och glömmer bort att jag faktiskt matar. Så äter han halvdåligt innan förskolan så har jag börjat läsa och trycka i honom lite extra. Just för att han inte har ätit så bra lunch där.

Var så sjukt sugen på linssoppa så var tvungen att koka en medan han låg och sov. Blev otroligt gott och Kenzo ÄLSKADE detta. Alltså han åt tre stora portioner till lunch och som den trötta, gravida kvinnan jag är så blev det samma till middag med en macka på sidan och även då åt han två stora portioner.

Gjorde hälsosam varm choklad med grädde. Det är så sjukt gott. Brukar bara köra mjölk, kakao och honung och koka upp och sen grädde med kanel och lite rårörsocker på toppen. Mhmmm. Tycker vanlig oboy är på tok för sött men detta blir perfekt och en mer vuxen smak.

Vi har läst massor! Jag och min lilla bokmal. Gud så han älskar att läsa! Tipsar om boken på bild för alla er som har barn som skolas in. Märks att han förstår och kan dra kopplingar till vad han själv är med om på förskolan om dagarna.

Gosiga strumpor i vårt kalla hem behövdes ;p

Plockade dom sista jordgubbarna för i år. Var säkert 15 stycken röda kvar. Han fick alla!

Gunga gunghäst i köket medan mamma gör frukost!

Hoppas att ni får en fin tisdag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Therese

    Här byts alla kläder när barnen kommer hem och dom går i duschen… jobbigt nu när de börjar ha med sig kompisar hem, för då får jag vackert se på när de slönger sig i soffan (givetvis mina egna barn då också) med skitiga strumpor och allt..

  2. Mia

    Förstår helt grejen med tvätta händer och byta strumpor när barn kommer hem. Tycker det är viktigast just med förskolan för där är så det så mycket baciller i omlopp. Just nu går det springmask på vår förskola och de har sagt de ska duscha och byta kläder när de kommer hem. Men eftersom smittan redan finns när vi får veta de bad de oss att typ dammsuga soffor osv men de behövde inte vi göra för att vi duschar de när de kommer hem och byter kläder ändå. Så skönt och slippa tänka att de ska finnas springmask i soffan liksom. Samma när magsjuka går, så tycker av den anledningen det är bättre att duscha dom direkt alternativt vara ute till middagen eller att de bara är i köket när man ska äta och sen duscha efter 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish