Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon och borta bra – hemma bäst!

Hej fina ni!

Hoppas allt är bra med er <3 Jag mår bra och det känns lite dubbelt att vara hemma. Skönt på ett vis men väldigt tråkigt på ett annat. Vi pratade faktiskt om det här hemma – man är vanligtvis rätt nöjd efter en vecka borta och VILL hem. Men denna gång var det inte så. Vi hade lätt kunnat stanna en vecka till! Var så himla mysigt, barnen var så glada, stressfritt, härligt, bekvämt, god mat, varmt och skönt. NJUTET. Vi har haft det så bra och en semester som vi sent kommer att glömma.

Igår var vi sjukt trötta och hade ju dygnat då vi först hade en 6 h flygresa och sedan behövde bila hem från Arlanda med. Barnen sov i bilen och resan gick super men det var eeeextremt trötta vuxna som försökte överleva dagen igår ;p Tvätt, uppackning, dusch, hämta paket, försöka komma i fas osv stod på schemat och vi lyckades ändå väldigt bra. Kom även hem till så fina elementskydd som jag har önskat i sex år (så länge som jag bott här) men inte haft. Men nu så! Den som väntar på något gott, haha. Blev så så fint och sådana detaljer ger ju verkligen ett riktigt lyft. Tycker det är så fult när elementen sticker fram.

Här nedan ser ni elementskyddet i stora barnens sovrum. På nedervåningen har vi ju inga element utan bara golvvärme. Men på övervåningen så har vi fått vid alla fönster. 

Nu i helgen står jobb på schemat och vi preppar inför inskolning med. Pratade i telefon med Kenzos förskola igår och det kändes så bra! Ni vet när magkänslan bara är rätt. Älskar den känslan. Mannen beställde namnlappar igår då det är dags att märka kläder och ja.. Det känns ändå som att både vi och Kenzo är redo. Känns dock ändå rätt odramatiskt då vi får bebis snart och Kenzo kommer att vara hemma i ett par månader på grund av risken för RS osv. Och sen lär han gå 15 h-veckor under tiden som lillebror är hemma då vi ska turas om att varva föräldraledighet med jobb. Vet att man i många städer får ha barnen i princip på heltid på förskolan trots föräldraledighet men här i Umeå så är det 15 h som gäller om man är mamma/pappaledig med småsyskon. Så med andra ord känns det inte ”så farligt” och inte som ett hejdå att skola in på föris. Han kommer ju vara hemma mycket med oss ändå. Så vi är mest peppade och ser förskolan som ett fint komplement i ett par timmar i veckan. Vi kommer kunna gå all in med jobb och Kenzo får se något annat än oss och hemmet. Win-win! =)

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Mia

    Förstår precis om känslan med förskolan. Vi hade vår fyråring på en annan förskola i 18 månader. Lokalerna kändes sunkiga, jättemånga barn, sjukdomar hela tiden, typ två foton på två år, stressiga pedagoger. Bytte nu i augusti för henne och för vår tjej som föddes november 2022 och började förskolan nu i augusti till en liten förskola! Och den är SÅÅ bra. 30 barn bara uppdelat på tre avdelningar, pedagogerna hinner med och är inte stressade, vi får foton från förskolan VARJE dag i en sån där blogg med barnen, inga sjukdomar hittills mysig och fin förskola. Visste inte att det kunde vara så bra?? då hade vi bytt för längesen. Här är det förresten 20 timmar i veckan när man är föräldraledig, inte hört om någonstans där man får ha heltid under den tiden. Hur länge ska han gå i början? det känns i hjärtat men det blir så bra, ser på alla foton hur BRA hon har det. Lycka till 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish