Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Maghälsa

Det där med maghälsa är ju SÅ stort och jag tänkte berätta mina bästa tips som har räddat min mage. Jag har ju som ni vet varit så dålig att jag spytt blod, haft alla möjliga typer av magproblem, uppblåst mage, kramper.. TIll att ha jättebra mage. Klart jag fortfarande har problem ibland av mat som min mage inte tycker om, när jag är superstressad eller sover dåligt MEN här kommer det som har fungerat för mig! Säger inte att det är lösningen för alla men det har varit min lösning.

– Sellerijuice! Kommer aldrig sluta berätta hur bra detta är. Det gav mig en ny mage. Drack en knippe selleri som jag juicade varje morgon på tom mage. Väntade i 20 minuter och sedan åt jag frukost. Det läkte min mage, blev av med all akne, mådde SÅ mycket bättre i allmänhet. Tacksam att jag testade och det gav mig mitt liv tillbaka mitt i att jag spydde blod var och varannan dag.

– Probiotika. Ett måste för mig! Bidrar till tarmens normala funktion och fungerar som skydd mot dom bakterier som bildar giftiga ämnen som kroppen inte vill ha.

– L-glutamin! Den mest förekommande aminosyran i våra kroppar! Tarmens slemhinnor behöver glutamin som bränsle.

– Kollagen. Jag kör lite olika varianter av kollagen. Just nu har jag denna. Kollagen kan hjälpa matsmältningen, minska inflammation och hjälpa till att läka läckande tarm.

Utöver detta så har jag valt att äta så glutenfritt som det går och när jag inte är gravid så kör jag helt glutenfritt 9/10 dagar just för att min mage mår SÅ mycket bättre av det. Socker är också något som min mage inte mår bra av. Jag brukar försökta utgå från 80/20-principen där jag äter 80% ”bra” för min mage och 20% vad jag vill som min själ mår bra av. Älskar ju verkligen mat, godsaker och egentligen allt som min kropp inte mår superbra av MEN ju äldre jag blir desto mer ser jag samband med vad jag stoppar i mig och min maghälsa. Och jag vill ju må bra och inte ha problem med magen genom livet. Så försöker ta hand om min mage så gott det går då den på något vis är ”kroppens centrum”. Vet också hur extremt sjuk jag har varit i magen på olika vis och vill aldrig hamna där igen.

Ett annat tips är att äta en bra frukost. En proteinrik sådan! Gärna så snabbt som möjligt efter att man har vaknat för att ”trygga” kroppen. Extra viktigt när man är kvinna. Har märkt att det gör stor skillnad för magen baserat på vad jag stoppar i mig till frukost.

Tre stekta ägg i smör med spenat, örtsalt, svartpeppar och parmesan på toppen är en superfrukost.

Och i perioder när jag har haft halsbränna har jag varit jättenoga med att inte äta efter middag. Det har blivit så mycket värre då.

Hoppas att ni fick lite tips. Och som sagt – detta är bara det som har fungerat för mig. Är ingen läkare eller så som ni vet =) Kram/G

Kommentarer

  1. Mia

    Jag har känslig mage. Köper proviva dryck nypon. Äter lite mer onyttigt fredag och lördag. Sedan nyttigt dom andra dagarna. kolsyra funkar inte längre för min mage. Har ont i perioder men just nu ok. Trevlig helg. 🌻🌸🌻🌸🌻

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish