Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hej på er!

Och hoppas allt är bra med er. Jag mår bra men är sjukt utsliten. Är inne på femte dagen ensam med barn hemma och det är minst sagt intensivt. Tycker inte att det är jobbigt att vara med barnen men det som är jobbigt är att aldrig ha en sekund över, inte ens kvällstid. Att inte ens kunna ta en dusch i lugn och ro eller gå på toaletten. Ja, ni fattar.

Imorse ringde mitt larm 06 och jag sminkade mig och klädde på mig. Väckte sedan Jason för att plåstra om hans enorma skavsår ordentligt. Han har hockeyläger just nu och har fått stoooora skav av skridskorna. Men vi plåstrade om rejält för att han skulle kunna vara med på isen idag och sedan väckte jag dom mindre barnen och gick ner och ordnade frukost. Ut till bilen och ta ut vagnen, in med hockeytrunken och alla kids. Iväg till andra sidan stan, springa in och lämna Jason, vidare till mataffären för att handla mackor, yoghurt och annat till frukost dagarna framåt. Tog med dom små barnen till gymmet när Kenzo skulle sova och efter det unnade jag oss lunch ute följt av lek utomhus i ett par timmar. Var också tvungen att åka förbi vårdcentralen och lämna lite prover och att ha med barn på sådana saker är också svettigt, hehe. Men det gick bra. Vi kämpar på! Har foglossning, ät trött, stor, svag.. Hade jag inte varit preggo hade jag iallafall haft mer energi och kanske orkat ta den där duschen på kvällen. Nu däckar jag typ med barnen eller direkt efter jag har städat eller som igår vikt all tvätt och sprungit ut med den till skåp och lådor. Tror jag ska dricka en kaffe nu på eftermiddagen så att jag kan tvätta mitt hår ikväll iallafall!

Gjort smoothie varje morgon på spenat, ingefära, turkisk yoghurt, kollagen, l-glutamin, mango och banan. Sjukt gott och enkel frukost.

Och när jag har hunnit har det blivit mackor och ägg till med! Och med hunnit menar jag när Kenzo har suttit kvar i stolen utan att börja kasta mat.

Har hunnit träna två gånger under dagarna jag har varit ensam. Ändå helt okej. Träningen gör ALLT för mitt psykiska mående just nu så jag behöver den verkligen. Mår ju inte jättebra varken psykiskt eller fysiskt av graviditeten som ni vet.

Detta är ALLT. Min älskade, lilla, stora bebis. Som ska bli storebror! Hur sjukt är inte det!? Älskar mest av allt. Det tog typ två/tre månader för mig att hitta min egna nattningsrutin med honom efter att vi slutat amma men nu lägger han sig på mig och så guppar jag lite och när han håller på att somna så rullar han ner och kryper in i min armhåla eller lägger sig såhär på mig istället. Gos!

Haft en av mina bästa vänner här på middag! Hon lagade vietnamesisk tacos till oss!

Och så gjorde vi smulpaj med hallon och vaniljsås till efterrätt.

Magen blir bara större och större. Denna vecka går vi in i vecka 21. Så galet! Snart är iallafall halva graviditeten gjord till min stora glädje, haha. Det enda som är mysigt med att vara gravid är att få känna bebben sprattla på kvällarna. Blir nästan rörd varje gång. Tänk att det växer en bebbe i min mage just nu..

Vi har varit ute massor! Detta är hemma i barnens egna lilla ”lekpark” på gården.

Hängt med en av mina barndomsvänner!

Och blivit bjudna på otrolig grönkålspasta till lunch! Bröt ihop den morgonen för allt var bara för mycket, hade 100 ärenden att fixa, lite jobb att ordna, en bebis på höften att underhålla, behövde handla både mat och grejer till Jasons hockey.. Och hon sa direkt ”kom hit så ordnar jag mat” och bara en sådan sak betyder ju verkligen a.l.l.t när det känns kämpigt.

Lite loppisfynd!! Alltså helt sjukt vad mycket fint och billigt man kan hitta. Allt på bilderna kostade max 500:- och är i fint skick. Har varit både på fysisk loppis i Umeå + beställt från Vinted.

Kenzo är besatt av Jolies gamla sparkcykel och ställer sig såhär + vill att man drar honom fram och bak, haha. Han tjuter av skratt.

Lite bilder från idag!

Ett ihopsläng till lunch för ett par dagar sedan. Blev så gott! Är bara grönkål, krossade tomater med smak av basilika, umamibuljong, örtsalt, svartpeppar, stora vita bönor och majs som har fått koka ihop. Och så glutenfri pasta och fetaost blandat med oliver och pressad citron och örtsalt. Mhmm!

En busig älskling i pyjamas! Vi byggde tågbana och sjöng ”tingelingeling tåget går över hela världen”. Han blir så glad och bara ler stort. Älskar ihjäl mig!

Köpte nya hockeystrumpor och allt man behöver för att plåstra om stora skavsår. Jason ringde mig helt lyrisk efter första is-träningen idag och ba ”JAG KUNDE VARA MED FÖR DET VAR SÅ BRA PLÅSTER PÅ SÅREN!!”. Blev så glad för hans skull då han under gårdagen fick avstå från att vara med på isen för att han hade så ont. Men vi plåstrade i säkert 30 minuter imorse jättenoga och tjocka lager, hehe. Är så glad att det funkade.

Nu ska vi snart hämta Jason från hockeylägret och sedan har jag lovat barnen glass. Och sen ska mamman städa för det är kaos här. Önskar er en fin eftemiddag och kväll! Kram/G

Kommentarer

  1. Ann

    Involvera barnen mer i hushållsarbetet. De stora barnen kan bära tvätten tillsyns garderober och läggning den.
    Alla barnen, även Kenzo kan hjälpa till att städa. Alla leksaker på rätt plats kan de fixa, gärna bilder på vad som ska vara i olika lådor.
    Damma brukar de tycka är roligt. Dammsuga sitt rum kan de stora barnen göra. Börja att lära dom hur man städa toan så fixar dom det snart. Såklart får man hjälpa dom i början men oftast är de duktigare än man tror.
    Lycka till.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Ja, men dom hjälper absolut till men vill inte be om för mycket heller då dom fortfarande är barn. Dom får städa efter sig själva såklart och lägga sina kläder i tvättkorg, ställa bort sin tallrik, gå ut med sopor, plocka bort det dom tagit fram osv.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish