Du behöver:
– 7 dl havregryn eller havremjöl
– 1/2 dl chiafrön
– 1/2 dl pumpakärnor/solrosfrön
– 3 dl grekisk yoghurt
– 1 tsk bakpulver
– 2 ägg
– 1 äpple (kan uteslutas)
– 1 morot (kan uteslutas)
Gör såhär: Ha ugnen på 200 grader. Mixa ihop havregrynet till ett mjöl (eller kör på havremjöl direkt). Häll i alla fröer, yoghurten, bakpulvret, knäck i två ägg. Rör om! Riv ner äpplet och moroten i smeten. Klicka ut i bollar på en plåt, toppa eventuellt med lite frön och kör in i ugnen i 10-20 minuter beroende på hur stora bollar du gjort.
Jag åt mina med mycket smör och västerbottensost! Mhmmmm!
Kommentarer
Hej, vilken typ av grekisk yoghurt, den feta på 10% eller? 🙂 vänliga hälsningar Fanny
Den feta! <3