Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

God och nyttig snabbmat

Gjorde så goda och enkla matlådor för ett tag sedan. Tycker nästan dessa grytor blir ännu godare i matlåda till dagarna efter.

Du behöver: 

– 2 gula lökar

– 3 klyftor vitlök

– 1 sötpoatis

– 2 morötter

– 1 färsk blomkål

– 1 paket små tomater

– 1- 2 paket färdigkokta kikärtor (beroende på hur mycket du vill ha)

– 2 burkar kokosmjölk

– Chiliflakes efter smak

– 2 buljongtärningar (jag hade grönsaksbuljong)

– Vatten

– Curry, koriander, gurkmeja

– Salt, peppar efter smak + olja att steka i

– Ris att servera till

– Färsk koriander och lime att toppa med

Gör såhär: Koka ris. Skala och hacka lök och vitlök (eller pressa vitlök som jag) och stek i olja ihop med chiliflakes. Skala och hacka morötter och sötpotatis och tillsätt det med. Stek tills allt är mjukt och har fått lite yta och tillsätt sedan curry, gurkmeja och koriander (jag körde koriander på burk i själva grytan). Tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och låt koka ihop tills potatis och morot är lite mjukare. Hacka blomkålen i mindre bitar, skölj av kikärtorna och tillsätt dessa ihop med tomaterna. Låt koka tills blomkålen har önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Tillsätt vatten vid behov med! Servera med ris och toppa med färsk koriander och pressad lime. Så gott!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish