Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Jag har testat menstrosor från Comfydence

Inlägget är betald reklam för comfydence.se

Ni som läser här inne är ju kvinnor och därför älskar jag samarbeten där jag får prata om just oss kvinnor. Idag tänkte jag skriva lite om mens. Jag är en sådan som avskyr att ha binda (blir bara varmt och börjar klia för mig) och ofta glömmer bort att byta tampong. Tycker också ofta att det gör ont att få in en tampong så har alltid kokosoljan i högsta hugg när det är dags att byta. Menskopp är inte heller min melodi då jag inte tycker om att se blodet på det sättet. Är rätt känslig när det kommer till att se mycket blod på samma gång.

Men nu hörni! Jag beställde hem dessa trosor efter att ha sett dom hos Angelica Lundin på instagram. Tänkte att jag kan ge det ett försök och blev extra glad när jag såg att dom hade en stringvariant då det är det jag har till vardags. Blev så otroligt nöjd att jag frågade om dom önskade ett samarbete med mig vilket dom ville. Hade nog skrivit om detta även om samarbetet inte hade blivit av för jag är vill verkligen tipsa er om dessa! Jag har fått erbjuda er en kod för fri frakt också så ange ”gabriella” i kassan för att ta del av den. Den gäller fram till 31/5!

Har ju skrivit här på bloggen tidigare att jag gärna går runt helt utan mensskydd när jag inte blöder så mycket. Då har jag bara en bit papper i trosan som jag byter varje gång jag går på toa. Det rinner ofta igenom lite till trosorna då med jobbigt nog. Och så sover jag helt utan trosor och kutar till toaletten på morgonen, haha. Dom dagarna när jag har mycket mens så har jag vanligtvis alltid använt mig av tampong. Men jag tycker alltid att det är jobbigt att byta och därav byter jag kanske inte så ofta som man borde osv. Har alltid tyckt att det är rätt jobbigt att ha mens och provat det mesta för att göra det så enkelt som möjligt dom dagarna som jag har det.

Dom har mängder med olika modeller av menstrosor och något som passar alla beroende på vad man gillar för typ av trosor samt hur mycket man blöder. Trosorna funkar inte bara vid mens utan är toppen vid flytningar, inkontinens och svett också. På hemsidan finns även gravid/mammatrosor.

Comfydence erbjuder 60 dagars prova-på-garanti och 60 dagars ånger och returrätt. Köper du fler så betalar du dessutom mindre!

Såhär står det på hemsidan om historian som ledde till att Comfydence kom till:

”Vi vet en hel del om fasan i att lämna blodfläckar på stolen i konferensrummet. Varför kvinnor i vår ålder sällan hoppar studsmatta med barnen och paniken när man inte hinner till toaletten. Vi har varit med om det – och det har de allra flesta. Det är storyn bakom att Comfydence kom till. Vi två har olika bakgrund och drivkrafter – men vi delar visionen om att kvinnor ska kunna känna sig bekväma och självsäkra i sina kroppar. Varje dag.”

Trosorna är uppbyggda med eko-bomull närmst kroppen medan gren och baksida består av högabsorberande textil som suger upp vätska. Polyester som är fuktavvisande är det som hindrar läckage och tygerna släpper även in luft så att huden kan andas samtidigt som lukt förhindras. Trosorna känns torrare än att ha binda och dom jag har använt till vardags är som sagt stringmodellen. Känns precis som att ha vanliga trosor!

Jag har använt trosorna när jag har mens och dom har fungerat lika bra alla dagar oavsett hur riklig mensen är just den dagen. Dom känns torra och fräscha från morgon till kväll. Om ni undrar vilken storlek jag har så har jag storlek S och modellerna som ni ser på bilderna heter ”Thong Along nylon” (som ger medel absorption) och ”What´s up nylon” (som ger super absorption). Jag tycker att stringmodellen med medel absorption håller sig fräscha hela dagen även när jag har som rikligast mens.

Ni kommer till hemsidan HÄR där ni också kan se hela utbudet av trosor.

Glöm inte att koden gabriella ger er fri frakt på er beställning också!

Kram/G

Kommentarer

  1. Cecilia

    Jag tvivlar starkt och har därför inte provat. Stringvarianten var dock intressant då jag alltid, förutom under mens, bär string. Därför kommer nu 1000 frågor. Då du bara har papper dagtid och inget alls på natten så gissar jag att du har en rätt sparsam mens även när du blöder som mest i cykeln och bär tampong. Jag fyller en nattbinda väldigt snabbt under de 2 första dagarna. Har nattbinda dagtid. På natten behövs både tampong och nattbinda. Då jag ställer mig upp på morgonen så är det som att någon vrider på en kran och det rinner ut på sidorna längs benen innan jag hunnit till toaletten. Förstår inte hur menstrosa ska kunna fånga upp detta utan att det läcker på sidorna eller överfylls. För mig är vingar ett måste. Ändå kan det smita åt sidan och gå igenom byxorna.

    Blir det inte glapp någon gång vid rörelse som då gör att blodet kan läcka ut när det kommer?

    När man tar av sig trosorna, kladdas det inte på benen då, ifall de tar i?

    Om man har klumpar i mensen, sugs dessa upp helt i trosan då?

    Blir man inte kladdig i underliv/rumpa så som man kan bli av binda? Eller sugs allt upp till 100% eftersom man känner sig torrare än när binda används? Jag brukar dock inte känna mig blöt när jag bär binda, har Libresse, även om det kan bli ”blodkladd” i underliv och rumpa.

    Hur ofta byts menstrosor på en dag? Beror förståss på flödet men på ett ungefär?

    Tvättar du med övrig tvätt eller samlar du alla menstrosor under hela mensen för att sedan köra dem i separat tvätt? Påverkas funktionen efter tvättar över tid?

    Hur tar de upp flytningar och urin, blir det inte lukt? Känns fräschare att kunna byta trosskydd när det kommit något i det än att gå runt med allt inkapslat i trosan.

    Antar att jag behöver testa helt enkelt men jag behöver fler recensioner och svar för att känna motivation till att köpa mig ett par. Hoppas fler skriver om dessa bland kommentarerna =D

    1. Anna

      Hej Cecilia! Jag svarar från Comfydence.🥰 Kul att du är intresserad och jag förstår att du har många frågor. I princip kan man väl säga att vätskan eller blodet sugs upp inne i den absorberande textilen i trosan. Det gör att den inte läcker ut eller kladdar på ytan. Hur länge man kan ha trosorna beror på hur mycket man blöder men det jag kan säga är att de allra flesta kan ha en trosa med super-absorption i 10-24h även om man har väldigt riklig mens. Trosorna ska sköljas i kallt vatten efter användning- sen går det bra att tvätta tillsammans med annan tvätt. Vi garanterar minst 50 tvättar med full funktio, men vet att de kan hålla mycket längre än så.

      Trosorna funkar lika bra för mens, inkontinens, flytningar och svett- och eftersom alla material andas blir det inte samma lukt och fukt som i tex binda.
      Jag skulle tipsa om att testa ett par med super-absorption. Vi har prova-på-garanti på första paret i 60 dagar. Dvs om du använder dem och upptäcker att de inte funkar för dig så får du pengarna tillbaka. Du får gärna höra av dig till oss om du har fler frågor på hey@comfydence.se. Hoppas du vill prova❤ //anna

  2. Miriam

    Så himla bra tips, ska prova! Har nu menskopp och tygbindor, vilket funkar helt ok, men tygbindorna har en liten knapp under som kan vara lite obekväm typ när man cyklar och som skaver på trasorna så det blir hål. Det här känns ju superbra ur miljösynpunkt också.

    1. Anna

      Hej Penny! Jag svarar från Comfydence. Det finns inga lösa inlägg i trosan utan absorptionen är inbyggd i trosan vilket gör att det är diskret, sitter på plats och det känns som vanliga trosor. Efter användning sköljer man dem i kallt vatten tills vattnet är klart. Därefter tvättas de i maskin med övrig tvätt (utan blek- och sköljmedel) . Efter hängtorkning är det bara att använda igen 😍 Hoppas du fick svar på din fråga. Mejla oss annars så hjälper vi till. Ha en fin dag //Anna

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish