Slängde ihop två små nyttiga chokladkakor och dom blev sååå goda. Har höftat fram receptet och tog det vi hade hemma bara men det blev faktiskt toppen och då måste jag ju dela det med er.
Du behöver:
16 dadlar
1 msk honung
1 msk agavesirap
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Lite vaniljpulver
2 och en halv matsked riven kokos
En liten nypa salt
En skvätt havremjölk
6 msk kakao
3 msk kokosolja (smält)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj en form med kokosolja och ha i kakao eller kokos
3. Mixa samman alla ingredienser som inte är torra.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop allt till en smet. Lägg i formen
5. In i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakan är klar. Jag gjorde två små kakor men annars blir det säkert lagom med smet till en stor.
Till kakan serverade vi Alpros sojakvarg med lite vaniljpulver i.
Jolie var med mamma och bakade <3
Älskar att baka med mandelmjöl. Det är så gott!
Kommentarer
Är det inte lite vilseledande att kalla kakan för nyttig? För de flesta tror jag att nyttigt betyder typ grönsaker. Nog för att du får i dig lite fiber med dadlarna, men tyvärr oxå stora mängder fruktos (kan skada lever och bukspotkörtel, och är inte alls ”naturligt”).. Men framförallt så ger du hjärnan samma sockerkick som med ”vanligt” socker….
Det är väl en definitionsfråga 🙂 jag anser att den är nyttig iallafall! Men om man inte gör det så är det ju helt okej det med. Kram!
Förlåt men ”stora mängder fruktos”? 8dadlar per kaka, så typ en daddel per bit? Är det en stor mängd för dig? Då äter du aldrig en frukt antar Jag? Med tanke på sockerkicken? 🙂
Håller med dig Emma, kram 😀
Dadlar har en väldigt hög sockerhalt. Fruktsocker alltså 😊
Har man inte problem med diabetes så tycker jag att godsaker gjord på fruktsocker (tex dadlar, honung etc) är mycket bättre än att äta saker på vitt socker och massa gluten 😊
Nyttigt kan helt klart definieras, beroende på VAD man gärna undviker och föredrar i sin kost 😀