Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dålig hy och vitaminer

Jag har fått sååå dålig hy igen.. Är så ledsen för det! Hade så fin hy i sommar och behövde knappt sminka mig. Behöver jag inte nu heller egentligen men vill ju göra det för att täcka när det kommer finnar.. Min hy är verkligen jättekänslig och det är alltid vid ett ”byte” som den förändras mot det sämre. Typ när vi går från sommar till höst eller från vår till sommar. Och när jag går från att vara gravid till att börja amma eller när jag går från att inte vara gravid till att bli det =) Ja, ni förstår.

Till något helt annat! Har beställt hem d-vitamin och även b-vitamin. Har läst och hört så mycket gott om det! Så tror det blir bra. Barnen får ju redan d-vitamin så då kan ju lika gärna vi vuxna också prova. Beställde också en multivitamin för barn med lite olika vitaminer och annat i till Jason.

En bild på mig och min lilla tjej från igår!

Kommentarer

  1. Elina

    Hejsan 🙂 vill tipsa dig om msn pulver eller kapslar när din hy blir dålig. Det är det bästa jag testat. Kram Elina😊

  2. Linnéa

    Samma för mig.
    Vad använder du för hudvårdsrutin?
    Jag vill verkligen slå ett slag för exuviance.,
    om du inte redan testat det. Ta hand om dig!

  3. Josefin

    Tipsar även om zink. De som äter veganskt eller lakto-ovo vegetariskt har större risk för koppardominans i kroppen som slår ut zink. 25 mg zink eller mer per dag är en bra start. Jag fick min perioral dermatitis under kontroll av att ta mer zink (är vegan).
    Lycka till!

  4. Linda

    Hej! Tänkte bara ang b vit så kan de ge upphov till ännu sämre hy o framförallt acne om man får i sig för mycket av det. Detta är egenupplevt och även bekräftat av läkare jag talat med. Men eftersom du är vegan så borde det ju inte vara nån fara för överkonsumtion kanske. 🙂 bara en liten ”varning” eller va man ska säga.

  5. Mi

    Vissa säger att pantotensyra (B5) tillsammans med zink hjälpt deras hy otroligt. Annars kan man även testa nattljusolja i kapslar som kan vara bra vid hormonfinnar. Att även tillsätta goda mjölksyrebakterier (Renée Voltaire har veganska kapslar, alternativt dricka 1,5 dl kombucha om dagen) kan hjälpa hyn.
    Vet dock inte hur det är att äta något av dessa när man ammar.
    Jobbar med hälsokost och hade även en (manlig) kund som kom in och svor att inget fungerat så bra på hans acne-hy som att dricka en matsked ofiltrerad äppelcidervinäger om dagen, haha. Jag hoppas du hittar en lösning som passar dig.
    Allmänt om vitaminer rekommenderar jag verkligen dokumentären Vitamania.

  6. Cissi

    Kanske behöver du zink? Zink har hjälpt andra mot acnebesvär vet jag 😊

    Utslag, eksem m.m. brukar bero på antingen brister eller ”överflöd” av någonting. Alltså saker man stoppar i sig, som kroppen ej mår bra av 😊

  7. sabina

    Hej, gjorde ni KUB och/ellrr NIpt-test när du väntade någon eller båda barnen? Jag är i v 8 nu och funderar över om jag ska göra det eller inte.. Tack för en mysig blogg , kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      KUB med Jason i magen <3 Ville se bebis så mycket som möjligt så kunde inte låta bli. Kram och tack för fina ord!

  8. Emma

    Vet inte om du redan äter zink-tillskott, men min acne-benägna hy har blivit så mycket bättre efter jag började med det! Jag tar Holistics variant.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish