Gabriella Joss Gabriella Joss
Graviditeten

Gravid i vecka 25

Idag byter vi vecka och går in i vecka 25! Gjorde ett litet kollage på magen och min kropp som ni kan se här nedan. Har börjat acceptera att jag är en människa som inte trivs med att vara gravid, och så är det bara. Alla bloggar jag läser och konton jag följer på instagram verkar trivas sååå bra och det är jag JÄTTEglad för åt deras skull. Det förtjänar man att göra. Men jag tycker inte om att vara gravid och trivs inte i det, och det är minst lika okej. Tycker dock att det är helt otroligt mysigt! Att känna sparkar varje dag, att sjunga för magen, att mysa med den i soffan, lyssna på musik tillsammans, ja allt. Det är verkligen helt fantastiskt. Är stolt som en tupp över att få bära ett annat liv, vårt gemensamma barn. Är också stolt över min kropp som faktiskt ”gör” ett barn helt själv utan att jag behöver göra något. Kvinnokroppen är helt magisk och jag är tacksam över att få uppleva en graviditet. Och jag vet att jag säger det typ jämt, men tiden går så himla snabbt. Snart har vi vårt barn här hos oss istället för i magen. Och visst är det häftigt att bebisen är så nära men ändå så långt bort? 

Denna vecka står det att bebis är 22 cm mellan huvud och stjärt och väger 680 gram i början av veckan och 790 gram vid veckans slut. Barnet kan ligga så att det trycker på urinblåsan vilket gör att man måste gå på toaletten oftare och JA det har jag känt av, haha. Igår när vi skulle till affären så hade jag kissat precis innan vi åkte men fick ändå SPRINGA från bilen för att inte kissa på mig, haha. Så ja, det känns av ordentligt. Sen så står det att navelsträngen är tjock och elastisk och innehåller två artärer och en ven. Den ligger också inbäddad i en geléaktig massa för att inte trassla ihop sig. Barnets permanenta tänder bildas, de kommer fram sen när barnet har tappat sina mjölktänder. 

Om mig som mamma står det att jag nu kan börja känna av livmoderns tyngd. Det är vanligt att man får ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten. Man kan få vadkramp och man kan bli rejält svullen om fötter och anklar. Detta är som tur är inget jag behövt känna av hittils. Allt detta beror på att graviditetshormonet progesteron gör så att motståndet i blodkärlens muskelatur minskat, vilket kan leda till svullnad på fötter och underben. Det står också att man nu kan höra bebis hjärta som slår dubbelt så snabbt som mitt. Får be F lyssna lite extra ikväll =)

Min kropp idag. Jag älskar redan min bebis så mycket, tänk att 50% av mig och 50% av F ligger där inne i min mage och växer för fullt. Vi undrar så vem du är.. Och längtar massor efter dig! Att man kan vara så älskad från första stund. <3

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish