Vi gjorde världens godaste chili sin carne (för visst är det så det heter när den är vego!?) här hemma förra veckan och den vill jag såklart dela med er. Perfekt matlåde-mat också då den nästan blir snäppet godare dagen efter. Som ni ser på bilden nedan så åt jag den direkt ur matlådan dagen efter vi hade lagat den här hemma, haha =)
Du behöver:
En gul lök
En gul paprika
Ett paket krossade tomater
Ett paket vita bönor i tomatsås
300 gram vegofärs (jag använde mig av en liten påse från Hälsans kök)
Chiliflakes, salt, peppar, olja, en buljongtärning, klippt persilja, soja, hackad persilja
Gör såhär: Hacka och stek löken i olja. När den fått färg kan du slänga ner paprikan som du skurit i små bitar. Tillsätt mer olja (vegofärsen kan vara rätt ”torr”) och i med vegofärsen direkt efter. Tillsätt lite vatten om det bränner fast i botten enkelt. Häll över krossade tomater, bönorna och cirka 1 msk soja. Krydda sedan efter smak med salt, peppar och smula ner en buljongtärning. Låt puttra läääänge (en halvtimme minst) och klipp sedan i färsk persilja. Servera med ris!
Kommentarer
Ser jätte gott ut det måste jag prova! 🙂 Jag vill äta mera vegetariskt så jag tycker det är jätte kul att du delar med dig av recept. Älskar din blogg och ni är så fina, Kram <3
Men så roligt 😀 kul!! Blir så glad fina du, tack <3 <3 kramar
Hej! Ville bara säga; älskar dina husinlägg! Bästa 🙂
Men ååh blir så glad 😀 kul att du gillar, kram
Con carne är med kött på spanska och sin är utan😚
Då kändes det genast mycket mer logiskt 😉 tack <3