Alltså detta är det enklaste lasagnereceptet jag har provat och det blev sååå gott! Och gjord av billiga ingredienser + att den var mättande. Vi åt den till middag och efter det fanns det fyra matlådor kvar. Hur bra!?
Du behöver:
Lasagneplattor (jag gjorde halva lasagnen på vanliga plattor och andra halvan på plattor gjorda på sojabönor)
Ett paket keso (500 g)
Ett stort paket fryst spenat
Två paket krossade tomater (500 gram x 2)
En gul lök
En klyfta vitlök
Grönsaksbuljong
Salt och peppar
Olja att steka i
Riven ost att toppa med (vi hade västerbottensost)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader. Hacka lök och pressa i vitlök i olja och stek tills löken fått lite yta. Häll över krossade tomater, i med grönsaksbuljong och spenat + salt och peppar. Låt puttra i typ 15 minuter och koka ihop. Tillsätt keso och varva sedan lasagneplattor med röran för att sedan toppa med riven ost. Hade i ugnen i cirka 40 minuter men man får ju hålla koll på den ifall den skulle bli klar tidigare. Klart! =)
Kommentarer
Jag provade det här receptet hemma idag. Min sambo är väldigt skeptisk till vegetariska rätter och jag har försökt förut att vi ska börja äta mer vegetariskt här hemma. Idag var första gången han tyckte att det var gott och då var det verkligen SÅ gott!!! Trodde den skulle bli rinnig men den var superkrämig. Kommer aldrig vilja laga en lasagne med köttfärs länge 😀
Men såå roligt 😀 glad jag blir av att läsa det 😀 <3 kram kram fina du
Mums!
JA 😀
Ser så gott ut! 😍 Hur många lasagneplattor använde du? 💕
Oj, vet inte.. Kanske lite mer än ett halvt paket totalt :)<3
Så gott
JA :D<3