Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

En mardröm som blev verklighet

Många kanske tycker att jag är larvig men igår hände det där som ”Inte får” hända men som vi alla vet ska och kommer att hända alla barn någon dag. Jason slog i huvudet i vardagsrumsbordet och blev helt otroligt chockad och ledsen. Har aldrig hört honom gråta på det viset som han gjorde när det hände. Det var som att han inte fick tillräckligt med luft och tårarna bara rann. Pannan blev dessutom helt blå-röd på det stället där han hade slagit i och jag blev helt iskall och kallsvettig och började i princip gråta själv. Samlade mig såklart för Jasons skull och tröstade, pussade och vaggade tillsammans med F – men det var en fruktansvärd upplevelse för mig som mamma. Det var en sådan rejäl dunk i ett sådant hårt material som marmor. Nej usch. Är otroligt glad att vi har valt ett runt bord iallafall och inte ett fyrkantigt med vassa kanter. Då hade det kunnat gå värre.

Efter ett tag lugnade han sig och med dagens gång så la sig även svullnaden. Vi hade stenkoll på allmäntillståndet hela dagen och kvällen också. Mot slutet av dagen så var han bara lite röd och hade fått en liten bula precis där han slog i.

Nej, det var riktigt obehagligt att höra min son så ledsen. Kan knappt föreställa mig hur det kommer att kännas när han blir äldre och skrapar upp hela knät eller bryter ett ben. F säger hela tiden att det hör till livet att man ska skada sig lite då och då för att förstå vad man kan göra och inte och det är ju såklart sant. Men helst så vill jag skydda honom från allt i hela världen! Kanske borde köpa en hjälm till honom nu när han är så aktiv och klättrar och kryper på det mesta, haha..

Har ni varit med om liknande? Och har ni några tips på hur man kan förebygga/hantera sådana olyckor? Tänk vad fort tiden går! Nyss var han ett spädbarn och nu kan han snart röra sig helt fritt och obegränsat.

Kommentarer

  1. Madde

    Skönt ändå när man läser alla kommentarer om att man inte är ensam om att ens barn ramlar ur sängar, stolar, vagnar osv. Jag har själv känt mig som världens sämsta mamma. Noah har ramlat ur sin toasits, han har trillat ur vagnen, jag har råkat klippa honom i skinnet på både finger och tå och han har slagit i huvudet i bord, stolar och väggar (då han typ kastat sig i famnen samtidigt som man stått nära en vägg). Alla barn slår sig och alla föräldrar lär sig. Ena stunden ligger barnet där det ligger, nästa stund rullar/kryper/går det. Det går snabbt och självklart hinner man inte alltid.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur!! Det är skönt att veta att man inte är ensam i det och att det händer alla <3 stor kram

  2. Miirox

    D kommer hända jätte ofta tyvärr, hör till. De e starkare vad man tror de små liven, d e nog mest skrämmande för oss! Hämtade min son som hade spräckt upp läppen o kinden o fick åka in till akuten o sy ihop d. DOG!!!! Hemskaste jag vart med om som förälder hittills, gjorde sååååå ont i hjärtat o bara grät o grät hela dagen!! Nää fy! Vi hade ett soffbord med 8 kanter!!!!!! Bytte ut en till en rund nu. Mam kan juh försöka barnsäkra så mkt som möjligt men man kan inte förhindra att de kommer götra sej illa. Man blir typ härdad med tiden. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ FY 🙁 jaa, det kommer nog hänga många gånger men det lär göra lika ont i mig varje gång 🙁 kram fina du <3

  3. Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen

    Det är inte larvigt att reagera så! <3
    Samma sak hände min bebis som en nio månader, här om dagen. När vi var bortbjudna på fika hos en kompis.
    Plötsligt hörde vi en duns ute i hallen och sen ett skrik.
    Mitt hjärta bokstavligt stannade.
    Blev en liten bula och ett litet märke, men usch vad jag fick skuldkänslor..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej fy snutt då!! 🙁 <3 det är så hemskt.. Ja, man får skuldkänslor som tusan 🙁 stor kram och skönt att det gick bra <3

  4. Anna

    Min ena son ramlade när han var drygt 9 månader och skulle gå fram till bordet, istället så trillar han rakt på långsidan och slår upp ett väldigt stort jack i pannan. Det bokstavligt talat bara rann blod ifrån hans huvud. Var en sååå stor blodpöl när vi kom hem från akuten…
    Tyvärr så har han fortfarande ett ärr men han mår bra!

  5. Ida

    Min son var 7 månader när han ramlade och spräckte ögonbrynet i elementet (sånna gamla element med vassa kanter)! Blodet sprutade och både han och jag grät. Jag var ensam med honom när det hände också… Vi köpte en ”lära-gå” hjälm från NG baby efter det -kan jag starkt rekommendera om ens barn är tidig med att stå, krypa och gå, innan de liksom kan förstå vad de behärskar och inte 🙈

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ AJ!! Allt stannar ju upp när något sådant händer 🙁 förstår att ni gjorde det! Bättre att ta det säkra före det osäkra <3 stor kram 🙂 <3

  6. Liza

    Det finns ju små tunna lätta innehjälmar till barn som just börjat gå. Min syster hade till sin flista dotter som började gå innan hon kröp och det fungerade jätte bra!

  7. Isabella

    Åh, jag vet hur det är och får alltför ofta höra att jag är en ”hönsmamma”. Vi bytte ut alla bord till runda istället, lät sonen ha halsskydd under strumporna och sedan finns det ju ”gåhjälmar” man kan ha när dom blir mer aktiva. 🙂 Ng baby har fina! 🙂

  8. Helena

    Åh förstår precis! Vår son är 11 månader och för en vecka sen ramlade han ner från sängen på natten 🙁 Han sover mellan oss och i fotändan har vi bullat upp så han inte ska kunna ramla ner men på något sätt hände det ändå! Vi fick panik och blev jätterädda. Sonen grät bara en kort stund och vi kunde inte hitta några märken eller svullnader så det gick jättebra med honom, men fy så hemskt det var!
    Tyvärr kan man ju inte skydda dom till 120% även om man vill det… Tur attdet gick bra med er lilla pojke! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej fy!! 🙁 Snutte då <3 hoppas han mår bra <3 ja, det är hemskt när det händer. STOR KRAM <3

  9. Eva

    Är barnet under 1 år ska man alltid åka in för kontroll fick jag lära mig i måndags när min son åkte ner från soffan och slog i bakhuvudet och ringde 1177.

  10. Eme

    Åh, jag förstår precis hur du känner. Min dotter är snart åtta och mitt hjärta blöder fortfarande när hon gör sig illa. Men det är precis som F sa, det hör liksom livet till. Min lillas pappa är mycket mer praktisk än mig och en av gångerna hon slog sig så blodvite uppstod sa han till henne ”vet du vad, du kommer att slå dig mååååååånga gånger till, det är så du lär dig”. Men usch tänkte jag, så kan man väl inte säga för att trösta. Men tänka sig, nästa gång hon skrapade sig och jag satt och plåstrade om hennes knä tittade hon på mig mellan tårarna och sa ”mamma, pappa sa att jag kommer slå mig många gånger men nu är det en gång mindre och det är ju bra”. Barn är kloka <3. Kram på er och hoppas att lilla J är lite mindre röd idag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen!! <3 Du har helt rätt i att barn är kloka. Tack för att du delade med dig. STOR KRAM <3

  11. Simona

    Hej 🙂 fy :/ tror som F att små barn måste slå sig lite för att lära sig va gränsen går på vad man kan och inte kan göra. Men självklart vill man inte att ens prins eller prinsessa ska göra sig illa.
    Hört många som köpt hjälm, men tror att de är från person till person. Barnet lär inte lära sig att om man slår huvudet (med vilje) i bordet gör de ont om den har hjälm på sig. Men har man ett barn som ständigt slår i huvudet kanske man ska skydda de lilla huvudet. Barnen blir kanske lite mer försiktiga om dom vet att de gör ont att slå sig? Får se när min lilla dotter börjar krypa å klättra hur jag känner då 🙂 kanske tar bort allt haha.
    Finns på Ikea små händer som man kan sätta på kanter på bord så kanten inte blir vass 🙂
    Hoppas Jason inte slår sig så hårt mera 😘

  12. Jannice

    När min äldsta dotter var runt 3 år så sprang hon omkring inne i vardagsrummet och snubblade till och slog pannan i ett högtalarstativ som vi hade. Botten var i sten och fyrkantigt, hon fick ett ganska djupt sår och har ett ärr där idag. Mellandottern har slagit hål i bakhuvudet, då höll jag på att bryta ihop när jag såg hur blodet rann och det var riktigt djupt och behövde sys 🙁 Tyvärr så kommer det hända olyckor oavsett hur mycket vi försöker skydda våra barn..
    Vilken tur att det ändå gick bra för Jason ♥
    Men man kan känna sig rätt kass som förälder när det händer olyckor och det är lätt att klandra sig själv för att man inte hade tillräcklig koll osv.
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ FY 🙁 <3 så fruktansvärt!! 🙁 <3 förstår det.. Jaa, är så glad att han klarade sig utan större skador men det var HEMSKT <3 jaa, jag klandrade mig själv direkt tyvärr. KRAM <3

  13. Nina

    Det enda jag vet om det är att man bör vara lugn, som du skriver 🙂 när barn slår sig gråter de oftast för att de blev rädda och chockade snarare än att det gör ont. Vid små skador, som ett litet skrubbsår eller att det kanske bara är lite hud som flagnar av snarare än ett sår är det också viktigt att inte reagera för fort och plocka upp direkt, utan snarare trycka på att inget ju hände. Annars visar du upp att du blev rädd och att detta var så stort och farligt typ 😛 i det fallet du beskriver var ju dock händelsen så mycket värre än så, då tror jag inte det skulle vara många som tycker det är särdkilt schysst att inte gå och trödta barnet. Sedan är det ju olika i olika åldrar. Det jag skrev gäller ju inre förrän barnet är lite äldre och kan förstå mer.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, du har helt rätt!! Det stämmer ju bra att barnet ser hur man beter sig själv <3 stor kram fina du <3

  14. Em

    Vi hade faktiskt en sådan där lekhjälm till våran när han var liten😁 Vi köpte en lite dyrare variant som satt jättebra! Hade också tanken att även om man vill skydda måste ju barn ”få” slå sig ibland, men bestämde mig för att det inte behöver vara huvudet isåfall😂 Och sen blev jag inte lika jobbig som hela tiden skulle va där och som passa så han inte slog i huvudet när han ville gå längs vardagsrumsbord osv. Så hett tips faktiskt!😉

  15. Ella

    Det är bra om du inte reagerar så stort för då blir barnet ännu mer chokad och kan bli mer ledsen utan det är bättre om du bara säger
    – så ja det gick bra, och sedan bara tröstar honom lite och försöker få honom på andra tankar 💗

  16. Sara

    Förstår precis hur du känner! Min tjej ramlade bakåt några gånger när hon lärde sig sitta (trots att man hade bullat upp med kuddar bakom kunde hon ibland ramla åt något helt annat håll och man hann knappt reagera). Bra att ni hade koll på allmäntillståndet efteråt! 🙂 Var på min första kurs någonsin i hjärt & lungräddning igår (med inrikting barn, vann en plats och fick träffa tvillingarna Lagergren 🙂 Och där pratade hon som höll i kursen lite om det där med att många föräldrar vill sätta en mjuk hjälm på sina små när de lär sig sitta/krypa/gå men att de måste lära sig att det gör ont att slå sig för att förstå att man måste vara lite försiktig, att man inte kan flänga sig bakåt hursomhelst mot golvet till exempel. Vår tjej älskar att sitta i vår säng och kasta sig bakåt, gång på gång. Man hjälper henne sätta sig upp igen och hon bara fortsätter. Så strax efter hon hade gjort det första gången satt hon på golvet och lekte och ville flänga sig bakåt och bankade i huvudet superhårt såklart! 🙁 Men efter den gången gjorde hon det aldrig igen, hon förstod snabbt att ”i sängen kan man göra så men inte på golvet för där är det hårt”. Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men snutten då <3 Ja, jag hade ju också en sådan kurs och det var ju SÅ givande 🙂 kul att du har gått samma! 🙂 Men åååh 🙁 <3 Jaa, det är ju så! Barn är klokare än man tror. KRAM <3

  17. Frida

    De gör så ont i hjärtat när de slår sig 🙁
    Våran lille har haft flera små bulor i sitt lilla huvud då han verkligen e överallt. Vi har en sån där hjälm hemma men använder den inte så ofta då de säga att de kan ge negativ effekt oxå då de kan typ glömma av att de ska göra ont när man ramlar å slår sig. Men haft den ibland då han e väldigt aktiv, åla iväg när han va 5 månader å kröp till 6 månader å började då ställa sig å gå längst alla möbler, han blev nu 8 månader igår å har börjat få kläm på de nu å ramlar sällan nu men händer ju ibland ändå tyvärr :/
    Tack för en bra blogg 🙂 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur 🙁 <3 Tack för att du delade med dig. Kan tänka mig det!! <3 Stor kram och tack för fina ord <3

  18. Sheima

    Hej igen Gabriella. Stackars lilla Jason. Hoppas att han har hämtat sig nu.

    Jag har varit med om det ett par gånger med mina små men mest minnesvärt är när min lille Ludde trillade ut ur babyskyddet när han han var två månader. Lyckligtvis inträffade inget allvarligt och han mår bra idag.

    En sak jag lärde mig dock var (förutom att vara extra noga med knäppningen) att barn som har orken att skrika när de har slagit sig oftast ”bara” har ont. Det låter hemskt men att de skriker är ett gott tecken. Jag tänker på det varje gång de slår sig nu. Tyvärr händer det oftare än man önskar.

    Ha en fin kväll och pussa lille Jason från Malmö.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du <3 och tack för att du delade med dig och skönt att lillen mår bra idag. STORA Kramar från oss <3

  19. Mikaela

    Jag förstår dig helt, vår 1åring slår sig konstant och nu känns det som hon har en bula eller blåmärken någonstans på kroppen HELA TIDEN! Senast nu ett enormt på rumpan för att hon fick för sig att hoppa i all lego… De är så snabba. Jason lär säkert hoppa från stokkestolen. Det gjorde min. Jag rekommenderar att köpa brickan till stolen, drar ut honom en bit från bordet. TIPS!:) Det finns mjuka hjälmar eller snarare mössor med extra fyllning, min syster köpte en till sin son. Går nog att googla, lekmer/jollyroom lär ha, om du känner att du behöver en på Jason 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      AJ! <3 Snutten då <3 Jaa, jag är livrädd för det! Han brukar försöka ställa sig upp i stolen och jag blir livrädd varje gång! Tack för tips och stor kram 😉

  20. Emelie

    Det kommer hända igen, barn slår sig. Hemskt att säga det men det är bara att vänja sig men min dotter som nu blir ett slår sig dagligen. När hon började resa sig och första gångerna var det såklart hemskt men hon lärde sig hur hon skulle trilla och ta emot sig. Alla olyckor går inte att undvika och dom måste få utforska man kan inte skydda dom mot allt. Usch ta mig verkligen på rätt sätt nu och inte som en hemsk mamma. Vi övervägde också att skaffa hjälm men fick höra att då kan det bli fel på andra sätt då ”lär” dom sig att det gör inte ont att trilla och kanske fortsätter nu lärde min dotter sig att hålla upp huvudet. Men visst händer det fortfarande att hon slår i huvudet om hon trillar på golvet men det låter oftast värre än vad det är. Han kommer få många bulor Jason som absolut inte är farliga men jag förstår dig det är hemskt men det enda du kan göra är att finnas där och trösta! Stor kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så! Man får försöka tänka att det hör till livet 🙂 Trots att det gör ont i mammahjärtat! Stor kram fina du <3

  21. Sanna

    Har inte några tips med har varit med om något liknande men jag var hemma hos min kusin när hon som knappt var ett halvår ramlade ur sin barnstol vid köksbordet. Jag satt i vardagsrummet och hennes mamma var i samma rum som henne med höll på med disken. Man har alltid i bakhuvudet att det har gått bra om barnet skriker men hon var helt tyst i kanske 5 sekunder innan hon började gråta. Men när dom kom fram var hon redan helt bra och glad, som tur! Hoppas Jason klarar sig från flera olyckor! 🙂

  22. Neta

    Min dotter va lite över ett och peqvis börjat springa när hon springer rakt in i bordet med näsan och den lixåm åker upp som en gris näsa, blodet bokstavligen talat sprutan som fontäner från båda näsborrarna o det va svullet från näs ”början” och ner. Fick panik o ambulansen kom i ill fart sån tur är barnets näsa väldigt mjuk i tidig ålder så den går ej att bryta/knäcka vilket vi trodde det såg så illa ut o jag trodde nästan det va kört föe min lilla prinsessa. Nu gick allt väl men man tänker alltid om ifall att ! Jag är oxå väldigt känslig ”mesig” kallar folk mig men jag tycker det är bra att vara lite ”hönsig” hihi . Kram på er finaste ni <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ!! 🙁 aj!! <3 Jaa, man är ju hönsig haha 😉 tur att det gick bra för er prinsessa <3 bättre att ta det säkra före det osäkra ändå tycker jag och åka in om man är osäker <3 kram fina <3

  23. Matilda

    Åh vad jobbigt, jag är så himla nojjig med våran lilla också, lika ålder är dom. Men det är ju så, sånt kommer hända tyvärr… Men får ont i magen bara av att tänka på om det skulle hänt här hemma, kram<3

  24. Madde

    Min dotter som är 4 månader har ramlat ner från våran säng och glidit ur babynest som legat i soffa, nu har vi ställt spjälsängen mot min sida av sängen så de inte ska hända igen. Känns som att hjärtat skulle stanna och hoppa ur bröstet båda gångerna, som tur var så lugnade hon ner sig ganska fort. Lämnar henne inte ur sikte mer än 2 sekunder efter de. Kram på er

  25. Åsa

    Hej!
    Ja fy så jobbigt det är när de små slår sig, vi hade en jobbig period nät det var dax att lära sig att sitta själv, ett tips från mig, som vi haft till båda barnen är att fylla en liten plastpåse med 2-3 dl vetemjöl, knyt ordentligt och förvara i frysen, jättebra att lägga på onda små kroppar dom behöver kylas, och mycket smidigare än kylklampar och ärtpåsar😊 Ha en fin kväll!
    Kram Åsa

  26. anna

    Vi hade en mjuk hjälm på våran son när han var som mest aktiv och skulle pröva på allt möjligt. Bra skydd för huvudet och pannan men även Mamma hjärtat! 😉

  27. Emilia

    Det hände något liknande här igår. Jag vågar knappt skriva det av skam för mig själv. Min lilla tjej trillade ner från våra sängar…. Det gick bra som tur var och hon blev nog mest chokad och rädd. Hon slog sig inte i alla fall. Hon har blivit så otroligt snabb och jag hann helt enkelt inte med. Det var sista gången hon låg i våra sängar ensam. Usch och fy vad jag mådde/mår dåligt över det 🙁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej fy snuttan då!! <3 De tär fruktansvärt när det händer! Tiden stannar liksom 🙁 <3 du ska inte må dåligt, det är inte ditt fel! kram

  28. Tanja

    Haha förlåt att jag skratta men det är bara början, tyvärr. Så många gånger min son har slagit sig, fy hemskt gör ont i mamma hjärtat ! På hans 1 års dag så slog han i bordet, du vet den grejen som är mellan tandköttet och läppen? Ja det gick typ av eller inte av men den va lös, blodet forsade 😱 Svårt att förklara men vi åkte till akuten men det var lugnt och det läker av sig själv. Sen en annan gång innan han började gå så stod han vid gåstolen och snubblade på nått konstigt vis så han ramlade bakåt och slog i bakhuvudet. Det lät som att han spräckte skallen! Fick sån panik men när han fick sin snuttefilt och napp så lugnade han ner sig. Nappen, snuttefilten och mamma eller pappas famn gör att det onda försvinner ❤ Ner från sängen har han också ramlat 😂 Mitt i natten, förstår fortfarande inte hur det gick till. Han hade tydligen rört sig neråt och sen BOOM, han sov fortfarande och gnällde lite i sömnen. Finns sån mjuk hjälm att köpa annars 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja, det är HEMSKT. Tiden stannar nästan upp för att man blir SÅ rädd! <3 Haha, tack för att du delade med dig och så skönt att det har gått bra iallafall <3 kram och tack för tips 😉

  29. Sara

    Stackars Jason. ”Tur” att det inte var och blev värre. Jag har fått rådet att alltid ha en påse ärtor (eller liknande) i frysen för barnen KOMMER att slå sig 😉

    Elias har än så länge bara ramlat bakåt när han suttit ner, så det har inte varit farligt (suttit på filt/matta) Jag är endå rätt så lugn (om jag får säga det själv) blir inte uppstressad i första taget. Elias har så många äldre kompisar klättrat på honom från start. Barn tål mer än vad man tror.

    En kompis till mig fick ha hjälm på sig när han var liten. Han var mer vild än tam ;-D

    Pussa lite extra på Jason. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så smart ju! 😉 ja, det är ju så! <3 Ja, tur är ju det! Att dom inte är för ömtåliga! Jag behandlar honom dock som om han är gjord av glas fortfarande haha.. <3 stor kram 🙂

  30. Sandra

    Min dotter föll framåt på gården o slog munnen i marken, plötsligt började blodet rinna ut ur munnen, som tur ”bara” ett sår i läppen då en tand tagit i, men man blir lika rädd varje gång 🙁 Tur att det inte gick värre för er heller 💞

  31. Emelie

    Min son rullade ur soffan och slog bakhuvudet i skivan under bordet när han var 5 månader. Satt precis bredvid och kollade bort i en sekund. Det går så fort.
    Och som att inte der vore nog vaknade jag 02.30 i torsdagsnatt av en smäll och panikskrik.. (Han är 7 månader nu) Då hade han krupit ur vår säng i FOTÄNDAN och slog pannan i golvet. (Lägger alltid kuddar på den sidan sambon brukar sova när han flyttat ut i soffan)
    Jag brukar alltid vakna när han börjar krypa omkring, men då hade jag feber och var tydligen inte så lättväckt.
    Man känner sig ju helt värdelös som förälder, men man kan som sagt inte skydda dom från allt. Barn klarar mer än man tror, och barn är experter på att slå sig. Det är nog omöjligt att undvika alla olyckor. Men nog gör det ont i mammahjärtat allt..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det går ju på någon sekund! Man hinner inte med. NEJ FY!! <3 får ont i magen när jag läser. Håller med att man känner sig så dålig som mamma, men det hör till gissar jag.. Precis som det hör till att dom små ska skada sig då och då genom livet 🙁 jaa, det gör ju det.. kram <3

  32. Emma

    Hur hemskt det än låter är det positivt när barnen gråter då dom slagit sig. Blir dom tyst efter en olycka kan det vara värre. Förstår din oro, finns inget är värre än när ens barn blir skadat eller ledsen av andra orsaker. Som förälder vill man skydda dem mot allt!

  33. Mia

    Visst är det en jobbig känsla när barnen slår sig men det bästa man kan göra är att trösta och göra så liten sak av det som möjligt. Har haft bekanta som hela tiden varnat och räddat barnet från att slå sig och de barnet blev väldigt osäker.
    Mot mina barn har jag alltid försökt att skoja bort det lite och inte gjort stor sak av det. Och sonen ramlar och skrapar knän utan att säga ett knyst.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen ellerhur! Förstår dig <3 starkt att du kan göra så! man får försöka vara stark för dom trots att mamamhjärtat får sig en törn, kram <3

  34. Papayas Mode

    Ja fy tyvärr har jag varit med om det! När min lille son var endast drygt ett år gammal så ramlade han och slog i hörnet på bordet som var vasst dessutom. Hela ögonbrynet sprack och blodet forsade. Vi fick åka till akuten och tejpa 😢 tyvärr finns det inte mycket att göra förutom att sätta hörnskydd på alla vassa kanter och ha stenkoll på barnen i den åldern.
    Tur att det gick så bra ändå 💖

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej usch så hemskt 🙁 <3 hoppas det är bra idag.. <3 du har helt rätt, man får göra det man kan! stor kram <3

  35. Mimmi

    Vår dotter trillade med huvudet före ner från vår säng när hon var runt Jasons ålder, som tyr var landade hon på en fårfäll, men det var den värsta smällen jag någonsin hört och jag har nog aldrig sprungit så snabbt in till sovrummet eller känt mig så otillräcklig innan dess.. Men hon klarade sig bra och numera slår hon sig var varannan dag, man kan inte göra något åt det, det är en del i utvecklingen. Och så länge det inte är allvarligt så är det ingen fara <3

  36. Cecilia

    Krypolyckor där ansiktet smällt i golvet så att han bitit sig i både läpp och tunga hände måååånga gånger på ett av mina fyra barn. Blod utblandat med saliv + hysteriskt ledset barn = ingen rolig syn.

    Samma barn började gå jämns möbler vid 7månader och stadigt helt själv då han var 11månader. Då han var 13månader drog han stolar/pallar/stora leksaker mot bord och köksbänk och klättrade upp. Föll några gånger (han fick en lillasyster då han var 12månader. Då jag matade henne hann jag inte fram alla gånger). Till slut kastade jag ut pallar och stora leksaker. Satte ett långt spännband runt köksbord+stolar så att han inte skulle kunna dra ut stolarna. Det hjälpte inte att lägga stolarna, han drog runt dem å klättrade ändå.. Han klättrade dock på handtagen till kökslådorna till slut. Knivar m.m. kunde inte stå på bänken. Han smet ofta ut. Sprang fort i stengången som är i nedåtlut. Föll och slog tänderna flera gånger. En framtand är grå nu men ska ju bytas ut tids nog ändå. Som 2åring tog han nycklarna och startade bilen då jag satte fast hans 1åriga lillasyster i bilstolen. Han var helt galen. Idag är han 3år och ännu galnare. Inget kan vara framme. Inte orört 😉 Han lär sig varken av olyckor eller tillsägelser. Han har ramlat och slagit sig blodig många gånger. Och jag blir bara mer och mer stressad. Man måste verkligen tänka flera steg före. Ändå hjälper det inte till att häva alla olyckor. Bara att fortsätta förhindra de största olyckorna, uppfostra och vääänja sig. 😝😂

    Tycker ändå att sjukdomstiderna varit jobbigare än olyckorna eftersom man då ser att dom har ont och jobbigt så mycket längre än bara en kort stund.😞

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej usch då! <3 Tack för att du delade med dig. <3 Förstår att du blir stressad av det! Jaa, det kan jag tänka mig! Jason har varit lite sjuk EN dag och det var verkligen jobbigt för mig som mamma 🙁 hoppas du har en bra kväll fina du, kram

  37. My

    En bra grej att alltid ha i frysen att lägga på en bula är en vanlig frys påse med mjöl i. Den blir inte sådär kall att den inte går att hålla i och dem formar sej perfekt beroende på var bulan är 🙂 kram!

  38. Emelie Bergfoth

    ❤️ Man blir lika förskräckt varje gång men ju äldre de blir desto ”lättare” blir det. De lär sig med tiden vad som är farligt och kan skada, de blir tåligare och får mer förståelse och blir lättare att trösta. Men det gör lika ont i mammahjärtat ändå ❤️

  39. Michelle

    Du kanske bör tänka på ditt ordval Gabbi 🙂 Läst en del bloggar där, hemskt nog, deras barn har gått bort, deras rubriker har också varit en mardröm som blev sann och det som inte får hända. Något värre. Hoppas du förstår hur jag menar, förstår att det var jobbigt för dig, men som sagt, ordval 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är ju en definitionsfråga 🙂 alla har ju olika tankar om vad som är hemskt och självklart är det värsta som kan hända att man förlorar ett barn! <3 Men detta var för mig en mardröm 🙂 kram på dig

  40. Sofia

    Förstår precis! Skulle aldrig bli den där mamman som lät min son ramla från säng/soffa/skötbord men vips en dag åkte han ner i golvet från skötbordet, ”skulle ju bara vända mig om till tvättkorgen” och olyckan var ett faktum. När mannen kom hem 5 minuter senare skrattade lillkillen glatt igen efter första chocken men jag storgrinade och kände mig sämst i världen ett bra tag. Lärt mig idag att det går inte att hålla 100% koll på honom nu när världen upptäcks, kan bara försöka förhindra de värsta smällarna och högsta fallen, Ludvig tycker ändå att jag är världens bästa mamma!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej!! AJ 🙁 Så skönt att det gick över så snabbt och ja, man lär sig som mamma att ALLTID ha koll! Det går ju så fort när olyckan väl är framme 🙁 Jaa, du är ju det! 🙂 helt klart <3 man är så bra på att klandra sig själv för ALLT tyvärr 🙁 kram <3

  41. Umeåbo

    Det händer alla och händer titt som tätt. Tror du får vänja dig hur hemskt det än låter, men det hör liksom till att lära sig stå, gå, klättra osv. Jason kommer ramla och slå i huvudet MASSOR. De är så otroligt mycket tåligare än vad man tror och skriker dom och är jätteledsna så är det ett bra tecken. Då har de inte tuppat av kort, det är aldrig bra. Det man kan göra är att trösta ❤️

    Min dotter var ett år och hade kört sig gå, ramlade på en tröskel, slog i tandköttet och blodet rann! Hon helt hysteriskt ledsen och jag likaså! Rädd a allt blod också. Men det såg ju bara illa ut för att det blandats med saliv. Och i stort sett alla gånger barn ramlar eller så så går det bra. De är mjuka, gjorda för att klara sig bra och sällan bryta ben exempelvis.

    Men att man som förstagångaförälder blir jätterädd och ledsen är ju inte konstigt alls. Du kommer bli lugnare med tiden även om det aldrig är roligt, men jag tror det är helt oundvikligt. Det hör till småbarnslivet 🙂 Jag har en ettåring nu igen som ramlar och slår sig varje dag eftersom han än är lite ostadig och tror sig kunna allt och ännu mer. Han har blåmärken här och där, men det har alla hans kompisar och alla mår bra och är glada bortsett från när dem klämmer ett finger eller dunkar huvudet under bordet. Jag är mycket coolare nu än vad jag var när dottern var liten, men usch det är aldrig roligt när ens älsklingar gråter ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för din kommentar <3 jaa, det förstår jag! Skönt att det blir bättre med åren då 🙂 KRAM fina du <3

  42. Helena

    Samma sak har hänt mina barn med, och det blir säkert fler gånger. Ett tips är att ha en plastpåse med vetemjöl i frysen, det är lagom kallt för kroppen och kyler ner bulor bra. Det är bättre än tex frysta bär som kan bli lite för kallt. Kram kram

  43. Veronica

    Huva jag känner med dej! Min yngsta slog ögat i vårat tvrumsbord när hon var runt 7 månader, jag fick panik, ringde hem sambon och for på sjukan. Som tur var gick de bra.

    Nummer 2 (6månade) slår i huvet lite då och då men de gör fortfarande lika ont i hjärtat,

  44. Angelica

    Min kusins barn ramlade och slog i huvudet också, han fick en rejäl hjärnskakning och var svår att få kontakt med i början.. Skulle rekommendera vanligt träbord istället för blir en sån smäll av marmor och liknande. Men det är ju sjukt snyggt.
    Hjälm gillar inte jag. Barn ramlar och slår sig och så kommer det alltid vara 😉 när de är så små så är man ändå med dom och har koll👍🏻

  45. Nathalie

    Usch jag vet precis hur det känns ! Min son slog i huvudet i vårat runda bord och spräckte ögonbrynet !! Snacka om att man blir rädd !! Det ända tips jah har e att springa efter barnen hela tiden .

  46. Monta

    Jag köpte hjälm när min son började ställa sig upp. Köpte på babyproffsen för typ 600:- funkade utmärkt, då den verkligen skyddade. Kan varmt rekommendera den 🙂

  47. Elin Kungsman, mamma, livsstilsbloggare och familjeyoutuber;)

    Det är så fruktansvärt obehagligt när de små slår sig men det är precis som F säger det hör dessvärre till.
    Jag kan säga såhär, vår son slår sig lite hela tiden senast imorse satt han upp på köksgolvet och bonkade huvudet i diskmaskinen (luckan var uppfälld och stängd som tur var). Den typen av smällar klar deras huvud då skallbenet är så pass mjukt. Det ABSOLUT värsta som hänt mig är när vår son föll från skötbordet!!!! han låg på mage och sköt ifrån med armarna, allt gick så snabbt och tur i oturen så föll han med rumpan först och slog sen i huvudet men asså den chocken och den bilden kommer jag ha mitt hvuud för ALLTID,USch jag mår fysiskt dåligt när jag tänker på det, varje gång får jag en klump imagen.
    Jag var helt förstörd och vi åkte givetvis in till akuten med honom, han mådde ju bra, skrattade, grät när han slog sig och var som vanligt men jag var helt sönderstressad. När vi kommer in till läkaren tittar han på Alfons en sekund och säger ; jag ser på en gång att det inte är någon fara och vi får in bebisar hela tiden som slår sig i huvudet. De klarar mer än man tror.
    Det man ska vara vaksam på enligt läkaren, är följande: grät/skrek barnet på en gång eller tog det en stund? om barnet inte skrek kan hen varit avsvimmad/medvetslös och fått en hjärnskakning. Är barnet ovanligt trött eller svårväckt. Kräkningar och man kan även kolla att fontanellen inte buktar utåt (kan vara svullnad). Sen givetvis att barnet inte fått ett jack i huvudet,blöder eller blöder näsblods, är blå runt ögonen osv.
    Så ja en liten duns i huvudet mot ett bord,golv eller likande klarar de om det inte är vassa kanter såklart:).

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Och ja, det är ju så.. <3 Nej fy :/ ja, det kan jag tänka mig! Tiden stannar upp för att man blir så rädd! <3 Så skönt att han mådde bra iallafall <3 tack för tips och för att du delade med dig, kram <3

  48. Sandra

    Min lilla gjorde en rullning ifrån soffan & ner på mattan för någon månad sedan, hon har aldrig rullat tidigare & vi hade lagt en massa kuddar i vägen men på något vis lyckades hon ta sig förbi dom. Jag blev iskall i hela kroppen & min sambo var tvungen att ta henne för att jag blev helt förstörd. Jag mådde dåligt i flera dagar..
    Det är verkligen hemskt när något händer ens älskade men tyvärr är det sådant som man får räkna med, man kan inte skydda dom från allt ont..
    Hoppas Jason mår bra & tack för att du delar med dig av allt som händer!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej usch då! <3 Jag blev också det! Helt iskall och kallsvettig och skriket liksom skar i hela mig! Nej fy :/ <3 stor kram och tack själv underbara du <3

  49. Millie

    De där låter som min son 🙊
    Nu är han 3 år men han började så fort han lärde sig att gå, både klättra upp för allt, ramla och han va dessutom inte alls rädd för någonting så koll fick man ha. Men den värsta gången va nog allt när han 1 1/5 sprang på ett stengolv och snubblar på en kant ner med hela pannan i golvet.. Fick rena paniken å sprang runt för jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Han fick sig en redig blå å svullen panna.
    Men kan ju inte säga att de blivit enklare.. Nu 3 år gammal ramlar han hela tiden.. Springer på asfalten å slår sönder både ben å armar.. Skojar inte ungen ramlar typ varje dag 🙊 men man lär sig att leva med de helt enkelt..
    Dottern är dock inte alls lika klantig EN i alla fall 🙊 men Jah tror tyvärr att man vänjer sig vid både bulor å skrubbsår tyvärr :/
    Kram till lilla Jason och hoppas huvudet blir fint läkt i alla fall <3 å kram till dig med och förstår dina känslor <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men snutten då!! <3 förstår dig, haha <3 jaa, man får ju lära sig att leva med det och försöka tänka att det hör till trots allt! <3 STOR kram fina du <3

  50. Vernesa24årmammatilltvå

    Vi tog bort soffbordet helt och hållet och borrade upp tvn på väggen !
    Sonen på 3 år har aldrig knacka i trä slagit sig i bord eller så 🙂 nu är lillebror här så det ska vi även göra i andra lgh ..ett tips bara .. Sen har ni ju marmor bord , det gör så mkt mer ont att slå sig i det än ett ”vanligt” bord Kram o sånt hände och blir mer vanligt när de börjar röra på sig men lämna de aldrig utan uppsikt 🙂

  51. Heidi

    Jag råkade klippa min bebis (4 mån gammal) i fingret med nagelsaxen 😭 En sån där för barn var det och det blödde och en bit hud kom med. Han var också sådär superledsen såklart för det gjorde väl jätteont 😭 Dom skuldkänslorna är inte o leka med 😔

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ USCH DÅ :/ förstår det!! <3 dom förföljer en vad man än gör – skuldkänslorna! <3 kram fina du och det är inte ditt fel <3

  52. Linda

    Tyvärr så kommer man aldrig att helt kunna skydda sina barn mot att inte skada sig alls. Man gör sitt allra bästa, men det går ofta så otroligt fort så göra illa sig kommer de att göra. Har själv en extremt aktiv liten kille här hemma och man gör sitt allra bästa såklart men olyckor sker. Man får se till att säkra sitt hem på allra bästa sätt och hålla undan dem från farliga saker såsom hett vatten, kaffe osv och andra uppenbara farliga saker. Man får extremt dåligt samvete om olyckan är framme men man är inte mer än människa och självklart gör man sitt bästa ❤️

  53. Emma

    Ju rörligare de blir desto mer ramlar de:-/ min mini ramlade ordentligt här hemma och blev loj efteråt men enligt 1177 kan de bli de om de blivit riktigt panikslagna. Han piggnade på sig efter en timme men hela bakhuvudet var blått i flera dagar:-( tur de är tåliga de små liven:)

  54. Sandra

    Jag förstår att det känns jobbigt, tycker nog alla föräldrar ☺
    Mina söner har blivit hundbiten i ansiktet, fått allvarlig hjärnskakning, brutit ben och trillat så blodet sprutar. Önskar jag kunde säga att man blir lugnare men tyvärr inte 😔
    Det enda man kan göra är ju att försöka förutse ev olyckor och när dom händer, för det gör dom, trösta och blåsa på det onda. Plåster ÄR faktiskt viktigt även om det inte blöder, men det har visat sig att det lindrar psykiskt hos små barn. Typ att mamma/pappa ser och hör mig och bekräftar mina känslor.

    Blöder ett sår så ska det ju upp i högläge, svullnader kan man kyla och tycker ni som föräldrar att en läkare ska ta en titt så åker ni till sjukhuset.

  55. Isabella knutsson

    Åh fy! Vet den där känslan min lille kille ramlade ner från soffan med bakhuvudet först och det var en rejäl dunk så det lätt som att huvudet sprack och han skrek i ungefär 20 minuter non-stop. Tror inte att det går att förebygga några olyckor så faktiskt, barn är barn och dom är otroligt nyfikna och man som mamma kan inte springa efter och jaga hela tiden heller tyvärr.
    Stor kram 💕

    http://nouw.com/isabellaknutsson

  56. Patricia

    Usch, stackars liten! Det skär i en, men man kan (och ska inte heller) vara precis bakom sitt barn hela tiden. Då blir de hämmade i den fysiska utvecklingen! Så ni gör rätt som låter honom utforska 😊 Min son ramlade baklänges ur matstolen vid 10 mån ca, jag var bara vid kylen för att hämta mjölk..då däremot kände jag mig hemsk..Han fick hjärnskakning och fick inte slå huvudet på två veckor, så då köpte jag en mjuk hjälm!

  57. Caroline

    Det här kanske låter jätte korkat men jag & min Sambo valde att inte barnsäkra något i vår lägenhet. Vi har valt att inte använda ordet nej till allt utan låter vår son utforska. Vi tror att om man ständigt säger nej & ska barnsäkra allt blir barnet mer nyfiket & olyckor är framme. Vår son har aldrig skadat sig. Det värsta som hänt är att han har ramlat ner från vår säng som är jätte låg (då var han runt 2år). Nu har vi en liten tös på 3 månader också & kommer köra samma metod för henne. Bara att hålla lite mer uppsikt =)

  58. Sofia

    Vår son hade klättrat upp i soffan själv när han var 16 månader och såklart trillade han ner och slog pannan i hörnan på bordet. Han blev ju jätteledsen och när vi skulle lägga honom två timmar senare så började han kaskadspy.. Den kvällen, som var vår bröllopsdag, och en del av natten spenderade vi på akuten. Vår son var hur pigg och glad som helst igen men han hade ju fått en hjärnskakning, den natten sov man inte bra!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ AJ 🙁 <3 förstår det.. hoppas han mår idag <3 man blir så ledsen när det händer sådana saker! Mammahjärtat får ont, kram <3

  59. Linda

    Min dotter var strax innan året när vi var på besök hos min kusin. Hon kunde gå då. Å kusinen å hon lekte ihop. På en sekund var hon borta vid deras lilla trappa på 4 trappsteg och hon trillade ner. Fytusan vilken bula hon fick i pannan och hon grät som jag aldrig hört förr med. Det var det hemskaste efter idag när hon satte en korvbit i halsen som hon glömde att tugga. Så fick dunka henne flera rejäla gånger i ryggen innan den som tur nog kom upp. Hon vart så klart skräckslagen å jag liksaå 😱😱😱 så hemskt min stora lilla tjej!! 😢 hon är ju bara 16 mån idag.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      AAJ! 🙁 <3 förstår dig verkligen! Man får så ont i hela hjärtat av att se dom ha så ont och bulorna dom får är också hemska 🙁 KRAM

  60. Lina

    Ramlar vår son så ramlar han. Det gör till i lärandet. Så klart om vår son skulle ramla så pass illa att han verkligen har ont då blir han så klart tröstar men man hör skillnad på ”jag gjorde mig verkligen illa skrik” och ”jag gråter för att gråta” idag ramlar han så klart till som tätt men rester sig snabbt och går vidare. Jag tror man straffar sig mer i längden för att plocka upp sitt barn för minsta lilla… men det är min åsikt.

  61. S

    Jag tycker du är en fantastisk mamma. Verkligen, det gör jag. Jag tycker också att du verkar vara en härlig, trevlig, smart, sund och intressant människa på alla sätt och vis och jag tycker det är superkul att följa dig här på bloggen. Men, på allvar. ”Har ni varit med om liknande?” Jag förstår att man blir lite rädd, och tycker det är jobbigt när barnet gråter, men det är som F säger – långt ifrån hela världen. ALLA barn som lär sig gå snubblar och faller och slår pannan i bord, stolar, tvmöbler osv. För ditt mående och din egen skull, och Jasons, ta det inte så hårt. Det blir bara så himla jobbigt då. Bäst att inte göra så stor affär av det, och pussa och trösta. Det är inte farligt, och gråten slutar snart.
    Kram på dig och tack för en härlig blogg!

  62. Elin

    av egen erfarenhet (har 2 barn, en som är snart 1 & en som är 3) så är det bättre att de ”lär sig” än att man skyddar dem för mkt (sånna farliga saker som hörn och sådant måste man såklart barnsäkra) med första dotterns la vi kuddar bakom henne då hon satt och gick bakom henne hela tiden och fångade upp, vilket resulterade i noll rädsla och ingen förståelse (vet att så små barn inte har konsekvenstänk) så hon trodde att bara vi var med så gjorde hon inte illa sig även som äldre, tex lekte försiktigt i lekparken med mormor och dök vi upp så kastade hon sig hej vilt. Sen är hon en orädd tjej i grunden oxå men övertygad att vårat skyddande påverkade (tex då hon satt som bebis slängde hon sig baklänges med flit få hon tyckte det var roligt då en kudde fångade upp henne) det som jag tycker är viktigt med barn och de gör illa sig är att man lär dem hantera det och att det går över. Om du blir rädd brukar barnet reagera starkare, är man lugn och fokuserar på att det kommer gå över brukar barnen bli lugnare. tänk på att det är nytt för honom så även om han bara känner lite så reagerar han kanske starkt, då är det eran uppgift att vägleda honom och senare sätta ord på vad han känner, om det är rädsla eller smärta tex. Vi har kört med ”tar man det lugnt så går det över” (självklart inte i situationer där man slår sig rejält) och det funkar riktigt bra i våran familj iaf:) då de är mindre kan avledande funka då man tröstat en stund å ser att det gått bra.

  63. Samypd

    Förebygga går nog inte utöver att barnsäkra. Barn gör sig illa, men barn är oerhört hållbara om du ändå tänker att vi lever i ca 70 år 🙂 men jag håller med om att det är obehagligt. När sonen var 5 månader å hade precis lärt sig krypa så dunkade han huvudet i golvet och blödde näsblod. Åkte till akuten (hönsmamma). Jag tror vi båda kommer få andningsuppehåll många gånger innan våra grabbar är 18

  64. Tilde

    Tror tyvärr att det är något man får leva med som mamma. Dottern har ramlat ur sängen och soffan, men mest blivit rädd. Inte skadat sig som tur är! Rädd blir man ju ändå i och för sig. Min dotter har problem med trög mage och har ibland så ont att hon får panik, då är det inte långt ifrån att jag bryter ihop själv. Så fruktansvärda skrik :,(

  65. Sofia

    åh lilla gossen, tur att allt gick bra <3
    man kan ju tyvärr inte förhindra att dom ramlar och slår i sig, även fast man vill… har tänkt tanken på hjälm och vira in dottern i bubbelplast ett x antal gånger, speciellt när hon skulle lära sig stå/gå ;).
    jag vakar över henne som en hök, har plockat undan saker som kan välta, tagit bort sladdar osv. men är det soffbord eller TV-bänk osv hon är på då brukar jag sitta brevid och hålla armen på kanten, så om hon skulle ramla så slår hon mot min arm istället.
    jag har även märkt att om hon hör/ser mig reagera och visa rädsla då blir hon rädd och börjar skrika helt hysteriskt. men sitter jag lugnt och säger tex "hoppsan, upp igen" med en glad röst (får självklart en hjärtattack på insidan haha) då är hon hellugn och fortsätter springa runt som ingenting har hänt. eller ja, får hon ont så klart hon blir ledsen…. men oftast reagerar barn (åtminstone vad jag märkt) på vuxnas reaktioner.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, är så glad att det gick över snabbt ändå <3 tack för att du delade med dig!! <3 och jag tror precis som dig att det beror mycket på hur man reagerar själv, kram

  66. mia

    Vi satte hjälm på vår lillebror när han började gå och krypa, han slog i huvudet ett x antal gånger så det sade stopp för min mamma. haha såg roligt ut men han hade en ovana att skaka på huvudet, vingla med kroppen …

  67. Malin

    Min son är sex månader och är alltså i den åldern när de börjar röras mycket. Han har slagit huvudet en del gånger, fast oftast inte så hårt iallafall. Tog upp det på BVC sist och vår sköterska sa helt enkelt att man får räkna med ett par bulor, då förmågan att börja ta emot sig inte kommer förrän när de är runt ett år. Fast det finns ju ”lära-gå-hjälmar” om man är orolig. 🙂

  68. Malin från Småland

    Det är så himla obehagligt när de händer de små! Har en dotter på 5 år och en son på 5 månader och när de rejäla smällarna och skadorna kommer.. Det blir aldrig lättare i mammahjärtat kan jag säga. Men man lär sig ändå att behärska det eller vad man ska säga. Men som du sa att ni gjorde – att hålla koll på allmäntillståndet är ju det viktiga. Vi gör också så vid de hårdare smällarna att vi lyser med ficklampa där de sover sen på kvällen för vi vill få den där reaktionen du vet när det helt plötsligt blir ljust för den ska man ändå ge ifrån sig fastän man sover. Det är ju de tillfällena huvudet slagits i då, inte om hon slagit i typ knät :p haha
    Som din man säger, det hör till. De lär sig. Man håller ju koll så mycket man bara kan men man kan inte alltid vara där o hinna. Tyvärr. Men huvudet är ju speciellt obehagligt när de slår i!
    Jättelycka till med husletandet förresten! 🙂 kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur!! <3 Det är hemskt! tiden stannar upp och man blir iskall när det händer <3 jaa, det gör ju det! man får göra sitt bästa 🙂 Stor kram och tack <3

  69. Li

    Åhhh.. Fy! Ja är också väldigt känslosam av mig, Hade verkligen fått bita mig i läppen för att inte tårarna skulle börja rinna. Ni skötte det galant<3

  70. Ainaelvira

    Min dotters vagn gick sönder när hon var ungefär tre månader när jag skulle lyfta upp framdelen så jag tog mig upp för en port trapp, hela liggdelen med unge i flög ur och hon åkte med ansiktet neråt rakt ner i backen ungefär 3cm ifrån min fot. Fick åka i ilfart med ambulans till sjukhuset. Kastade vagnen så fort jag kom hem!!
    Har aldrig någonsin kännt sådan panik i hela mitt liv som när hon inte skrek de första sekunderna när jag fått upp henne i famnen utan såg bara helt tom ut i blicken.

    Tackar gudarna för att det gick bra !

  71. Jenny

    Tänker så här. Alla föräldrar vill skydda sina barn (inkl jag själv), men jag tror att man måste finna sig i att det är aldrig att gå att skydda dom mot allt. Tänker att om man inte lyckas finna sig i detta så blir man en ganska orolig förälder, jobbigt för en själv men också för barnet.
    Sedan verkar du vara en stabil tjej ändå och de räcker långt.

  72. Josefine

    Åh fy.. jag förstår verkligen känslan! Min son ramlade ner ifrån sängen…han hade aldrig rullat tidigare och helt plötsligt så rullade han ner på golvet.. man blir ju så himla rädd!
    Det finns nog inte mycket att göra för att förebygga det. Barn slår sig, det är ju tyvärr oundvikligt! 🙁 ❤

  73. Frida

    Usch jag minns den där tiden.. Jag visste inte heller vad jag skulle göra så jag var bara med hela tiden för att undvika olyckor. Det var ett par jobbiga månader, sen började Ellie förstå att man inte ska klättra på precis allt 😅

  74. Johanna

    Ja, det är jobbigt att se de små ledsna. Nu är min son bara tre månader, men när han var ett par veckor gammal stångade han mig så hårt i bröstet med näsan före så han gjorde illa sig. Han tittade upp mot mig och började tokgråta. Det var första gången jag sett honom ledsen för att det gjorde ont, istället för grinig eller arg och OJ vad ont det gjorde i mitt hjärta. Men det är sånt som händer, alla barn gör illa sig ibland och vi kommer aldrig kunna skydda dem mot allt tyvärr.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish