Hej fina!
Tänkte dela med mig av ett recept jag testade igår som var otroligt snabbt, gott och enkelt. Precis som jag vill ha det. Sen är det ju ett superplus att det är nyttigt också. Tanken var att det skulle serveras med nan-bröd (enligt grundreceptet) men jag körde på ris istället då jag äter det till typ allt nu som gravid (hej hej cravings) och det gick minst lika bra.
På denna bild ser ni allt ni behöver (nästan) och utöver dessa ingredienser (blomkål, kokosmjölk, tomater, gul lök, ingefära, bladpersilja och bönor) så behövs curry, salt, peppar, chiliflakes, vitlök (om man vill) och olivolja.
Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en ugnsform, ringla över olja och salta för att sedan ha i ugnen fram tills att blomkålen fått lite färg. Börja under tiden med att skala och finhacka löken, ingefäran och vitlöken och fräsa i olivolja i en kastrull. Skölj bönorna och och skär tomaterna och tillsätt sedan dom i kastrullen tillsammans med kokosmjölken. Krydda med chili, salt, peppar och curry efter smak. Låt koka i tio minuter och sänk sedan värmen. Klipp i bladpersilja och lägg i den färdiga blomkålen och låt puttra en stund på låg värme. Klart!
Kommentarer