Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Smoothie med chiafrön

Har ni testat att slänga i chiafrön i smoothies? Så himla gott och så himla nyttigt! Man får skynda sig att dricka dom dock! Chiafrön har nämligen en tendens att ”svälla upp” rätt snabbt och bli lite klibbiga. Det är ju bland annat därför dom gör sig så bra i puddingar och knäckebröd. Har ni bra tips på recept när det kommer till chiapudding förresten? Tänkte testa nu till veckan. Dela gärna med er! =)
12735667_10208656189863500_741018473_n
Ingredienserna! Jag har alltid banan i min smoothie. Ger så bra sötma och är mer mättande. 
12746523_10208656190423514_1291406133_n
Slutresultatet! SÅ gott! =) 

Kommentarer

  1. angelinalovelina

    Gillar själv chiapudding väldigt mycket och speciellt till frukost då det går så lätt att förbereda kvällen innan. Jag brukar ta 1.5 matsked med chiafrön och blanda med 1 dl havremjölk (man kan använda annan sort också men denna är väldigt god). Rör om ordentligt i skålen och ställ sedan in i kylen över natten. Om du har möjlighet kan det vara bra att röra om en gång under tiden den står i kylen efter ungefär minst 1 timma. Använd gärna chiafrön av lite bättre kvalité då resultatet då kommer bli bättre. Lycka till!

  2. Frida

    Jag äter chiapudding varje dag till frukost och den gör jag på 3 msk chiafrön, 2 dl soyamjölk, 1 msk kakao och 1 msk ekologiskt jordnötssmör. Låter den stå i kylen över natten och toppar med en halv skivad banan! Supergott och smakar som chokladpudding ☺ Kram

  3. Amanda

    Min chiapudding som jag brukar göra är såhär;
    • 1-1,5 dl soya mjölk med vaniljsmak
    • 2-3 msk chiafrön
    • Smaktillsättning; 0,5 tsk kardemumma, ger en riktigt god smak.
    • Topping bär, hallon och jorgubbar tycker jag är godast!:)
    Blir supersmarrigt!!
    Lycka till!!:)<3

  4. Alona

    Hej. Skulle du kunna göra ett inlägg om hur är det att vara vegitarian. Och hur mkt går det åt maten för er ca om det är dyrare eller ej. Tack redan 🙂

  5. Sofia

    Mums Blanda 2 msk chiafrön med ca 1,5 dl valfri mjölkdryck, beukar använda kokos- eller mandeldryck! Sätt eventuellt kokosflingor, bär, vaniljpulver eller något annat gott i, rör om och ställ i kylen över natten! Toppa sedan med bär och lite linfrön samt kokos, super gott och mättande!!

  6. Mikaela L

    Mums det ska jag prova 🙂
    Jag blev bjuden på chiapudding hos en av mina vänner & det var supergott. Hon toppade med banan & kokosflingor/kokoschips <3

  7. anna

    Har haft det några gånger, är dock för seg på att dricka upp den så konsistensen hinner alltid bli konstig haha, brukar därför toppa smoothien med fröna istället 😀

  8. Camilla

    Chiapudding är så gott och fräscht, särskilt på sommaren toppad med en massa frukt och bär.
    Jag gör oftast min chiapudding på mandel- och kokosmjölk. Till en portion brukar jag ta 3 msk chiafrön och 2 dl vätska.
    Vill man lyxa till det kan man göra chiapudding på soyamjölk med smak av choklad, smakar som chokladpudding och är väldigt gott, tips!
    Lycka till med chiapuddingen och tack för en härlig blogg 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish