Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Städa, fixa, dona

Hej på er <3

Vabbandet fortsätter här hemma och vi har verkligen passat på att sanera, städa, fixa, rensa och dona. Har varit så sjukt tråkigt väder med och då känns det ju perfekt att passa på. Är glad att min man är med på mina påhitt och jag har ju verkligen velat få ordning på aaaallt hemma innan bebisen kommer. Det där boandet som infinner sig mot slutet av graviditeten är inte nådigt hörni! Vill bara ha var sak på sin plats, rent, fint, mysigt och fräscht.

Idag har vi en regnpaus vilket känns jätteskönt och äntligen fick Kenzo komma ut och leka också. Har verkligen varit skyfall och vi har mest suttit inne.. Umeå har ju drabbats lite av översvämningar såg jag. Men verkar ändå okej!? Eller? Jag känner mig så dåligt insatt och jag klarar inte heller av att läsa om katastrofer och problem just nu då jag är så otroligt känslig som gravid och försöker undvika nyheterna just nu. För mitt egna måendes skull. Vi är iallafall inte så drabbade precis där vi bor iallafall men tror vårt hus ligger rätt högt upp i Umeå. Kanske inbillar mig men är knappt en enda vattenpöl här och har fått se bilder från andra delar av stan där det är lite lägre och heeeelt översvämmat..

Mannen är i skrivande stund iväg och får hjälp att hämta hem dubbelvagn och babyskydd till bebbe + en säng till Kenzo. Kenzo sover här bredvid mig och jag passade på att kika in här. Jag håller på att städa vår säng med en textiltvätt som vi hyrde igår kväll. Ska fortsätta direkt när den lille herren behagar att vakna. Försökte natta honom i vagnen men han är så känslig nu (förmodligen för att han varit sjuk) att han absolut inte ville och bara ville ligga i vår säng. Så la ut ett täcke över den delen av sängen som jag inte har hunnit städa än och där somnade han gott.

Vi har lite andra ärenden inplanerade idag med och jag hade så gärna velat träna med. Hade varit så himla skönt då det var evigheter sedan jag var på gymmet. Men har prioriterat hemmet, sjukt barn och allt annat som behöver göras och tänkt att jag kommer att kunna ta igen förlorad gymtid längre fram. Har inte heller känt mig helt 100 och då känns det fint att lyssna in kroppen. Sen har det ju spöregnat och jag hatar att köra bil då. Ja, ni hör ju 😉 Ursäkterna är många.

Igår hyrde vi denna maskin. Jag tvättade ju soffan i tvättmaskinen och försökte skrubba rent dom delarna som inte gick att tvätta med galltvål och vatten vilket fungerade fint MEN på det materialet som soffan är i så blev det liksom fläckar kvar från vattnet.. Jättestörande. Därav idén att hyra denna och det blev faktiskt otroligt bra resultat. Soffan är ju sju år snart så den är långt ifrån perfekt men den fick sig ett jättelyft. Många har efterfrågat recension på maskinen samt att jag fick mycket frågor i dm kring den så tänkte samla allt i ett eget inlägg när jag är klar med sängen.

Såhär såg det ut före. Hela soffan var helt fläckig och äcklig. Körde som sagt allt som gick att dra av i maskinen men sidorna går ju inte att plocka av.

Och såhär blev det efter tvättmaskinen och textiltvättmaskinen. Som sagt, inte helt perfekt men soffan har också ett par år på nacken och tycker mig absolut vara nöjd med resultatet!

Är ju alltid ett projekt att få på alla kuddar igen ;p Men så värt det!!

Såhär såg det ut igår kväll. Var vaken till långt efter midnatt och fick något konstigt städryck som jag inte haft alls under graviditeten men väldigt ofta hade innan jag blev gravid. Har varit på tok för trött nu och lagt mig i sängen rätt tidigt dom flesta kvällar. Men nu så! Jag tvättade, sprang ut med ren tvätt, körde soffan, rensade barnens garderober till loppisen, plockade i ordning alla rum. Gjorde en high five med mig själv efteråt. Älskar städryck och har saknat dom nu i 30 veckor ;p

Magen i tvättstugan. Vecka 30 nu som sagt!

Annars hade vi besök här hemma igår och Kenzo fick denna söta jacka av sin farmor!

Var också på utvecklingssamtal för Jason. Gick som vanligt jättebra och jag är en otroligt stolt mamma. Att få höra hur SNÄLL min son är från alla håll och kanter genom hela hans liv känns så jäkla bra. Och han är verkligen just snäll. Tänk att min 9-åring inspirerar mig till att vara en bättre människa varje dag. Hans hjärta är verkligen enormt och har plats för exakt alla. Han är aldrig svartsjuk, han är alltid omtänksam, han ser andra människor och deras känslor konstant. Finns ingen kille som har hjärtat på rätt plats mer än vad min Jason har. Så tacksam att jag får vara hans mamma! Sen kan han absolut säga ifrån och diskutera men han är verkligen genuint genomgod.

Kenzo läser på för fullt här hemma och jag beställde som sagt hem massor med nya Bebbe och Babblarna-böcker till honom så dom inväntar vi nu. Tycker det är så sjukt mysigt att han gillar att läsa. Min gosgubbe.

Önskar er en fin eftermiddag, kväll och helg. Kram/G

Kommentarer

  1. Millis

    Jag är en 56-årig lärare som inspireras och imponeras av dig på flera sätt. Att dina barn älskar att läsa och läsas för, gör mig enormt glad och varm i hjärtat. Det finns inget annat och bättre sätt för barn att få ett språk/språkutveckling, att få ett språkligt försprång inför skolan, och det är något som andra, som inte får detta, aldrig hinner ikapp med. Så heja er!

  2. Mia

    Nu har regnet slutat. Äntligen. Är råkallt ute och ingen sol. Trist. Min kille fyller år så vi ska ha fest och bjudit inn några. Sedan blir det hemmahelg och kolla filmer Trevlig helg. 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish