Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Vecka 23 imorgon

Hej på er finisar!

Hoppas allt är bra med er. Jag är trött. Har haft barnen ensam som ni vet och sen slutar det ju inte där utan har försökt bolla skolstart och allt som behöver ordnas med det ihop med inskolningstider, träningar och allt vad det nu är. Har verkligen inte alls samma energi som gravid och behöver vila men utrymmet till det finns inte heller. När jag var gravid med Jason så började ju min karriär inom sociala medier och då sov jag i princip hela dagarna.

Känner mig iallafall uppgiven, trött, slutkörd. Väldigt ensam också. Försöker få ihop allt men räcker inte till och får nästan panikångest ibland över att jag ska få ett fjärde barn. Vet inte hur jag ska klara allt. Önskar så att jag hade en mamma, mormor eller någon som fanns för mig och barnen. Som kunde avlasta och vara en del av vårt liv. Har alltid varit så avundsjuk på alla som har en mamma som kommer hem till en, lagar middag, leker med barnen en stund.. Som bara finns. Som hade kunnat se mig när jag håller på att bryta samman och bara vara där. Som tur är har jag otroliga vänner och även en bästa vän som även hon har fyra barn. Och det är SÅ skönt att bara kunna bolla av sig allt och veta att man inte är ensam. Och att det alltid finns någon där som lyssnar när jag som mest behöver det.

Längtar tills jag får föda och får tillbaka min ork. Ni vet alla som säger ”om du är trött nu – vänta tills bebisen har kommit” – det stämmer inte för mig. Inte för fem öre, haha. Jag blir typ pigg direkt bebben är ute. Har alltid varit på fötter snabbt efter förlossningarna och minns  hur jag ammade ståendes med bebis i en arm medan jag lagade mat och dammsög samtidigt efter att Kenzo hade kommit. Minns också hur jag i slutet av förra graviditeten var så mentalt och fysiskt slut och att jag hade ångest över hur jag skulle orka både gå igenom en förlossning och bebistid. Vaknade på nätterna helt kallsvettig och grät, kunde inte dra djupa andetag.. Alltså det var hemskt. Var så orolig för att föda och hur jag skulle orka. Var så så så slut och trött. Förlossningen gick bra trots att energin började ta slut strax innan krystvärkarna men jag klarade den fint ändå. Och när Kenzo väl var ute så fick jag tillbaka ”mig själv” ganska snabbt och hade mycket energi trots vakna nätter med amning och två barn till på det.

Så ja, jag längtar efter att återfå min energi! Behöver den verkligen för att orka rodda med allt jag måste rodda med. Men som barnmorskan sa idag så får jag försöka sänka kraven på mig själv och vara snäll mot mig själv. Och det är okej att tycka att det är tufft men det är en så kort tid av livet. Även om det känns som en evighet just nu. Försöker ta dag för dag just nu. Barnmorskan som jag träffar är för övrigt helt otrolig. Vi har gråtit tillsammans, babblat om allt i livet.. Alltså världens finaste människa med ett så stort hjärta. Vill bara krama henne varje gång jag ser henne och det gör jag också =)

Status i graviditeten just nu: 

– Allt är svullet! Alltså jag tycker typ att man är överkänslig i huden som gravid? Kan inte ens raka benen utan att få röda prickar överallt om jag inte är jääääättenoga med att smörja med en speciell kräm efteråt. Jag brukar vanligtvis typ aldrig få röda prickar. Kanske en på något känsligt ställe efter rakning men absolut inte att huden är såhär känslig.

– Jag har fått en svettlukt! Vet att många säger att man börjar lukta mer svett när man ammar. Jag luktar mer svett NU under graviditeten. Jag brukar inte ens behöva ha deodorant men nu måste jag lägga på det direkt efter att jag har duschat.

– Om jag sitter eller ligger för länge så hugger det vid varje steg jag tar sen. Som jag skrivit förr är foglossningen här för att stanna och jag gruvar mig för hur den ska utveckla sig vecka för vecka.

– Huvudvärken har blivit bättre! Kan nu få ont som (ursäkta men) FAN när jag typ tränar och tar i för hårt men försöker att inte göra det nu. Börjar dunka direkt och måste lägga mig i sängen. Är så glad över att den är borta och hoppas den håller sig borta med! Men verkade vara väldigt vanligt med hormonell huvudvärk baserat på vad ni skrev till mig när jag lyfte det.

– Min magsäck har blivit strulig igen! Alltså det är så jobbigt med denna eviga magkatarr. Ska återgå till att inte äta alls på kvällarna, bara äta snäll mat och dricka ännu mer vatten. Hade ju jätteproblem med detta tidigt i graviditeten i kombination med illamåendet och sen blev det bättre. För att nu bli värre igen. Har iallafall tid för gastroskopi för att kolla om jag har fått något diafragmabråck eller så av så täta graviditeter. Förhoppningsvis är det inget sådant iallafall!

– Det mysigaste på dagen just nu är att smörja in magen. Hinner/orkar inte varje kväll men när det blir av så är det verkligen min och bebisens stund. Har ju som jag skrivit många gånger förr moderkakan bakom nu så känner alla rörelser sååå tydligt. Och det är en stark och sprallig liten kille där inne. Känns så sjukt att han bor i min mage och jag har noll aning om vem det är. Men att jag sen kommer att tycka att han är lika självklar som dom andra barnen.

Vecka 23 imorgon och såhär ser magen ut!

Och såhär ser bebisen i magen ut. En liten mini. Har tänkt att han ska vara superlik Kenzo men det är han typ inte. En helt annan näsa bland annat. Ska bli så fint att få träffa mitt fjärde barn och min tredje son i vinter. Längtar efter honom <3

Igår blev jag bjuden på lunch hos bästis.

Och på middag hos min äldsta barndomsvän. Vi var i Grekland för ett år sedan ungefär och hon återskapade alla rätter som vi har varit sugna på därifrån i form av fetaost med soltorkade tomater och paprika i ugnen, citronpotatis, en otrolig tomatsallad, röror och såser. Så gott! Rullade därifrån.

Lite stödsnacks i form av det godaste godiset jag vet. Jag gillar ju som ni vet inte godis men denna typ av godis med nötter och choklad älskar jag. Testade en nyhet med! Ananas med kokos och vit choklad. Lite för söta kanske men oooootroligt goda.

Jolie behövde inneskor så det köpte vi igår. Och en stor sockervadd! Hon var så glad!

Hon valde skorna helt själv och det blev dessa. Jag tänkte mig något mer crocs-aktigt som inneskor men det är ju stort att börja skolan så tänkte att hon får välja såklart ;p

Märkte extrakläder och regnkläder med namnlappar igår.

Och blir alltid lika rörd nu när jag hämtar henne och ser detta på hennes hylla. Att hon ens har en hylla med en ryggsäck och det står ”Jolie”. Min skoltjej!

Åt lunch med Jolie idag efter inskolningen. Hon hade fått lunch på skolan för första gången idag men vi åt en gång till, hehe.

Stora, lilla tjejen <3

Och stora killen! Alltid lika glad och lättsam. Finns verkligen ingen som är så enkel som Jason att ha att göra med. Väntar bara in trots eller en jobbig period med honom men det finns liksom ingen och har aldrig funnits!? Tonåren kanske? ;p

Denna tröja fyndande jag åt honom på Vinted förresten! Kanske har visat den förut men den är mysig och mjuk i tyget högst upp. Superfin! Kommer typ aldrig att köpa något nytt till mina barn igen nu när jag funnit denna app, haha.

Annars börjar allt jobbmässigt komma igång ordentligt för mig igen med och det märks att folk är tillbaka från semestern vilket är jättekul. Älskar mitt jobb. Nu ska jag bara hinna med allt också men förhoppningsvis börjar Kenzo på föris snart. Och i år firar jag  förresten 10 år med sociala medier som heltidsjobb. Jag hade ju en blogg låååångt innan jag kunde leva på mina sociala kanaler men den fanns mest till för att jag skulle kunna skriva av mig. Älskar att bara skriva allt jag känner och bloggen har alltid varit min plats för att ventilera min hjärna. När jag hade Jason i magen och blev sjukskriven så hade jag så mycket tid till mitt intresse (när jag inte sov, haha) och plötsligt kunde jag livnära mig på detta. Och det är tack vare er jag har den möjligheten fortfarande. Evigt tacksam för er och allt ni har givit mig genom åren, allt stöd, pepp, kärlek, livserfarenheter. Sociala medier är verkligen hemska på många vis men dom kan också ge så mycket fint, kontakt med människor man aldrig hade pratat med annars och väldigt mycket kärlek. Älskar er!! <3

Önskar er en fin kväll. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Pernilla

    hej! snälla berätta var sockervadds-maskinen finns någonstans 🙂
    bor också i umeå men känns som vi lever i 2 olika städer.. du verkar hitta så fina och mysiga restauranger tex som jag inte har någon aning om vilka dom är 🙂

  2. Sara

    Hej,
    Tänkte bara uppmärksamma att andra barns namn syns på din bild från skolan. Man vet aldrig om det är okej från förälderns del, alt om deras namn inte får synas:)

  3. Emelie

    Älskar mixen på din blogg verkligen! Recept, träning, hälsa, barn… så kul att läsa.
    Kände så igen mig efter en längtan i det du skrev om hur en mamma kan vara med och stötta, tänk att det är vardag för många. Fy farao vad jag hade velat ha så! Istället har jag en totalt ointresserad mor. Heja dig som kämpar med barn och istället har fina vänskapsrelationer!
    Så fantastiskt att ha en sådan relation med sin BM, så viktigt. Verkligen rätt person på rätt jobb då!

    Och den där wrapen med lax som du äter. Snodde den rakt av från bloggen och gjorde till fredagsmiddag med lax, svartris, fetaost, grönkål etc. Typ det godaste vi i familjen ätit på länge, så TACK!
    Kämpa på med graviditeten, du är grym! <3

  4. Emelie Ekblom

    Vart är din man i allt det här? Klart det är tufft ensam gravid och 3 barn och allt vad det innebär. Tycker du ska vara stolt över dig själv och sänka kraven när du är själv❤️

  5. Ebba

    Men varför behöver du vara ensam med graviditeten? Varför stöttar inte din man dig till 110%- är hans egentid eller jobb hemifrån viktigare än ditt välbefinnande? Blir så provocerad av att du skriver att ni har det jämställt för att du får åka på spa själv med din bästa kompis? Jämställdhet är väl ändå att finnas där när den andra behöver?

        1. Gabriella Joss
          Gabriella Possler

          Fina ni! Vad fina ni är som bryr er ❤️ han jobbar ju såhär tyvärr och det är ju den mest intensiva perioden för honom, högsäsong med det han håller på med ❤️ och vi behöver ju inkomst från två håll för att det ska funka med dyra utgifterna som vi har med.. blir ju mycket på mig dessa månader men det kommer lugna sig nu i höst och då är han ju hemma med mig ❤️‍🩹 men det är absolut kämpigt just nu för mig med magen och allt annat när jag blir så mycket själv! Men får försöka kämpa denna tid nu sen blir det ju lättare. ❤️❤️ kram

  6. Johanna

    När jag var 16-22 passade jag andras barn ofta. Kanske du har någon tonårsgranne som mot en liten peng vill passa barnen? Jag gjorde det även ibland fast en förälder var hemma. Är det någon man känner/en granne osv så skulle jag våga lita på personen.

    1. Elsie

      Skulle aldrig lita på en tonåring eller en granne, när det gäller det dyrbaraste jag har. Så många historier man hört och händer varje dag. Bara ett exempel om barnet sätter mat i halsen vad gör barnvakten då? eller barnet ramlar slår i ordentligt i bak huvudet. Nä heller kämpar jag själv med mina 3 pojkar även om det är tufft. Är också ensam, har familj men som kan inte ställa upp då de bor långt bort.Men undrar också varför reser din man så många dagar för att fiska och lämnar dig så många gånger själv gravid med 3 ungar och hem att ta hand om det är inte konstigt att du är helt slut. Tror att du kommer få det lättare när Kenzo går helt tid på förskolan. ❤️🌸

      1. Amanda

        Fast va? Lämnar du inte barnen på förskola eller skola heller då? En barnvakt eller anhörig kan va minst lika bra som en förälder om de skulle hända en olycka.

        1. elsie

          Mina barn går heltid på förskolan du kan ju inte jämföra en utbildad förskole pedagog med en ”barnvakt” ??! Hur tänkte du nu?! Jag litar till 110% på pedagogerna på förskolan men aldrig på en granne eller barnvakt.

          1. Jenny

            Visst vet du om att alla som jobbar på förskola inte är utbildade? Absolut ingen skillnad mellan en pedagog eller en barnvakt som känner barnen väl/ bra med barn

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish