Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Dagarna hemma

Vi har ju varit hemma ett par dagar med och då har det sett ut såhär:

– Mamman ääääääär sliten. Alltså jag vill boka in mig på massage. Jag behöver klippa igenom håret, färga botten och lägga en nyansering.. Jag behöver en ansiktsbehandling och jag behöver skrubba bort gammal brun utan sol och lägga ny. Behöver fixa fötterna ;p Gjorde om naglarna igår iallafall så ett litet steg på vägen. Känner mig verkligen JÄTTEsliten just nu. Ni andra semester-mamas kan nog relatera. Kan helt ärligt ibland sakna tiden när man var ”ung” och kunde ligga och sola hela dagarna när man var ledig, bara fokusera på sig själv och slappna av. Skulle inte byta mina barn eller det här livet mot något annat men ibland.. Ibland hade det varit skönt att få någon vecka eller månad utan att vara mamma ;p

– Kaffe har som sagt druckits! Ska sluta med det snart igen och få lite bättre rutiner med maten osv istället. Men det har absolut hjälpt med min extrema trötthet. Ni som är eller har varit gravida vet att graviditets-tröttheten inte går att likna eller jämföra med NÅGON annan trötthet man någonsin upplevt.

– Vi åkte förbi barnens pappa och hans familj då vi skulle lämna av lite grejer + att jag hade köpt örhängen till Jolie. Hon har ju tagit hål i öronen för ett par månader sedan och det vägrar läka på ena sidan. Var precis samma för Jason när han tog hål för ett par år sedan. Bytte efter ett tag till ringar och då läkte det direkt. Gjorde samma på Jolie nu! Och hon var så nöjd med sina nya, rosa/lila örhängen. Så blev succé. Vet att det inte rekommenderas att byta men det har gått tre månader och ena hålet läker bara inte för att man inte kommer åt ordentligt bakom ”ploppen” med rengöring. Och jag har som sagt gjort samma på mig 10 gånger + på Jason och då har det läkt så fint och väldigt snabbt dessutom. Jag har ju själv många hål i öronen med som ni vet =) Hur som helst så slutade det med att vi satt ute alla tillsammans medan barnen lekte. Blev bjudna på kaffe och satt och babblade. Är en dröm att ha så fin relation mellan våra familjer och jag ser att barnen mår så sjukt bra av det med. Jolie brukar säga att hon önskar att vi alla bodde tillsammans ibland. Försöker alltid tänka på att barnen inte har valt att vara skilsmässobarn och det ÄR vårt ansvar som vuxna att dom drabbas minimalt av det.

– När vi kom hem så påbörjade vi projekt packa upp alla väskor, tvätta allt osv. Var så mycket att göra. Jag tog med barnen ut till lekparken någon timme med och vi kom hem till ihopsläng av lunch på det vi hade kvar hemma i kylen. Var sjukt gott!

– Det har skördats lite! Vi har klippt ner mynta, persilja, dill och sallad och tagit in! Fryst in alla örter till hösten och vintern. Var ett projekt men sjukt nice att ha hemma inför kommande månader.

– Dessa måste jag tipsa om! Måste prova dom med mango med. Heeeeelt otroliga! Kenzo älskade dom med.

– Har haft bästismys och alltså gud så chockad jag blev när jag läste på livsmedelsverket att man kan äta vissa opastöriserade hårdostar som gravid. Kände att jag fick en liten livsglädje tillbaka plötsligt ;p Saknar ostbrickor SÅ!

– Hemma blev jag också lite sugen så blev västerbottensost på fröknäcke och fikonmarmelad igår innan sovdags. 

– Kenzo har varit en tröttis precis som mamma ;p Vi slumrade till i soffan en stund.

– Har gjort världens godaste pasta med champinjoner som jag har cravings på hela tiden just nu! Ska dela recept i eget inlägg =)

– Igår åt vi snabbtacos ute till lunch/middag. Mitt bästa tips om man vill äta mer vego och skippa sojafärs är att köra linser eller kikärtor på tetra i en kastrull med tacosås och tacokrydda och äta som färs.

– Jason har stått i mål på fotbollsfestivalen här i Umeå och han är en FANTASTISK målvakt. Alltså blir så imponerad av hans räddningar. Han är helt otrolig. Stolt mamma här! Och han får alltid så mycket beröm av andra föräldrar och tränare sen efteråt med.. Men med all rätt, verkligen helgrym!

– Vi har hunnit med att hänga med vänner i lekpark med. Vi har ju gått om varandra hela sommaren och gör det även kommande vecka tråkigt nog. Men fint att hinna ses lite här och där iallafall. I höst blir det mer mys!

– Tanken var att vi skulle äta sushi hela familjen i söndags innan barnen skulle till sin pappa men då han hade ett syskon på besök från annan stad så ringde dom och hämtade kidsen när vi satt i bilen precis utanför sushistället. Så dom stora fick äta middag med pappa och farbror och Kenzo fick egentid med sina föräldrar. Han älskar sushi och JA han äter upp allt på tallriken som ni ser ;p Typ lika många bitar som jag äter själv.

– Avloppet har rensats. Och det var en äcklig historia. Själva avloppet var inte så äckligt men röret mellan badkar och avlopp var VIDRIGT. Så vi bytte det helt faktiskt. Nu är badrummet i uppe i superskick och rent och fräscht. Jag sanerade det verkligen efteråt med, hehe.

– Vi har varit på RUL och hade med en expert på hjärtan som kollade så noga på just hjärtat. Hjärtfel kan uteslutas på denna bebis sa hon. Hoppas det faktiskt är så för det gör mig SÅ glad isåfall. Känner för övrigt den lilla bebben varje dag nu. Är så mysigt än så länge när den är ganska liten fortfarande. Blir mindre mysigt sen när den blir större och sparkar sönder mina revben, hehe. Visste ni att det faktiskt finns fall där barnet sparkat sönder och brutit mammans revben inifrån? Sjukt.

– Klätterväxten som vi planterade i början på sommaren har blivit SÅ stor. Helt otroligt. Ser fram emot att göra mer plantering nästa år nu när nya altanen osv är på plats.

– Barnen har i omgångar plockat av alla bär vi har här hemma. Tycker det är så mysigt att dom kan göra det. Vill sätta ännu mer jordgubbar och mer smultron! Även en hallonbuske.

Kommentarer

  1. Alice

    HEJ FİNA! Jag har följt dig varje dag i 10 år och jag blir inspirerad av dig:) <3 Hur rengör du dina ben och hår i armhålan? När jag rengör håret på mina ben med en rakhyvel så ser de hårdare och svartare ut efter 2 dagar 🙁 en obehaglig syn 🙁 Hur får man det att se helt slätt ut? Dina ben ser släta och hårlösa ut. Hur uppnådde du detta?

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish