Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Senaste tiden

Hello finisar!

Längesedan vi hördes, eller hur? Livet har varit så himla turbulent och vi har haft så mycket sjukdom plus att jag som ni kanske redan har sett är gravid! Ja, då var det dags igen och jag mår i skrivande stund så dåligt att jag vill göra abort tre gånger om dagen. Att må såhär och ha tre barn, hem, företag att ta hand om är inte en vinnande kombination. Har fått medicin utskrivet och det hjälper lite ibland, vissa dagar. Men oftast inte. Och jag är helt golvad. Har varit fruktansvärt med allt illamående jag har fått uppleva och jag skulle beskriva det som ren tortyr inifrån. Som att jag blir torterad varje stund, dygnet runt. Ni som vet – ni vet. Men tur att man glömmer! Annars hade man inte gjort det flera gånger ju.. Haha.

Jag har faktiskt sjukt blandade känslor om fler barn men mer om det i ett eget inlägg. Har plötsligt så mycket att skriva om och fördjupa mig i och nu när vi inte har hörts på ett tag så har jag otroligt mycket på hjärtat. Så sakta men säkert ska jag dela allt tänkte jag.

Vet inte ens hur detta inlägg blir, hehe. Tycker det är så svårt att skriva bra meningar och ett sammanhängande blogginlägg när man har varit ifrån under så lång tid som jag faktiskt varit nu. Hela huvudet är i ett virrvarr! Men jag får försöka sammanfatta allt så gott det går.

Jag har som ni förstår iallafall mått sjukt dåligt och på det drabbades Kenzo av något virus som orsakade kräkningar och diarréer. Kräkningarna gick över rätt snabbt MEN han vägrade äta och dricka. Och detta ledde i sin tur till att han blev uttorkad i och med att diarréerna fortsatte. Vi gjorde allt vi kunde med att få i honom vätska och det fick vi men ändå inte tillräckligt. Vi har varit inlagda och han fick mängder med sond = han piggade på sig rätt så snabbt. Men det var så läskigt att se honom sådär lealös. Är så glad att vi lyssnade till vår magkänsla och inte gav oss. Vi var faktiskt inne en sväng men blev nekade hjälp.. Men skam den som ger sig! Hjälp fick vi till slut och nu har vi en välmående son igen. Efter detta har två andra familjemedlemmar blivit sjuka med så det har varit som en enda ond spiral. Och med mitt mående på det har jag känt mig rätt uppgiven och maktlös. Hoppas vi ska få komma ut på andra sidan snart.

Mitt allmäntillstånd just nu! Mer död än levande typ ;p Tappar ALL livslust och glädje till livet när jag mår såhär och känner att absolut inget i världen spelar någon roll.

Min frisör skämde bort mig med nytt, fint hår nu i dagarna för att muntra upp lite. Är så nöjd och känner mig lite snygg nu inför sommaren iallafall.

Lite blandade bilder från vår sjukhusvistelse. Efter det har det varit svängar med Jolie också då hon haft feber till och från i över en månad. Ni vet när man avklarar en sak och så kommer nästa och nästa och nästa. Aldrig vila! Men det blir väl så när man har skaffat sig så många ungar. Och man slutar aldrig skaffa dom heller uppenbarligen ;p

Min största cravings just nu är allt som är sött, fruktigt, lite syrligt. Dricker också massor med kolsyrade drycker (typ Loka rush osv) då jag upplever att det i stunden tar bort det värsta illamåendet. Tänkte göra ett eget inlägg med alla cravings jag har sen. En fun fact är att Pepsi Max eller Cola Zero vanligtvis är den enda läsken jag dricker när jag dricker just läsk MEN jag tål inte det längre. Nu är det Sprite eller Trocazero som gäller och det är drycker jag aldrig ens kollar åt vanligtvis. Så sjukt ;p

Öskar er en fin kväll! Ska försöka komma igång med bloggen igen. Har saknat er och att hänga här inne. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Ida

    Grattis!
    Du kan väl sjukskriva dig i några veckor så kroppen på riktigt får ställa om sig på graviditeten? Än att du ska må så dåligt och bara måste ta hand om barn, hus, företag och nytt företag?

  2. Jenni

    Vilken vecka är du i nu? Jag är också gravid och vi borde inte vara så långt ifrån varann i graviditetslängd! Så spännande! Därför jag undrar, du berättar allt i din takt såklart 🤗

  3. Tessie - fyrabarnsmamma ♡

    SÅ himla roligt att ni ska få en fyra, jag har också fyra barn – 2 pojkar och 2 flickor ♡
    Förstår att det känns tufft med måendet och hur kämpigt det kan vara, men så fort bebis kommer så försvinner allt och du kommer glömma bort allt det jobbiga som var ♡ Stort grattis igen!

  4. Maria

    Stort grattis!! Hoppas ni får må bättre snart och att ditt illamående avtar så att känslorna får landa lite. Kram!

  5. Alice

    Stort grattis<3 Jag har följt dig varje dag i 10 år och jag älskar dig väldigt mycket. Hur vacker din hud är på den främre kameran! Noll fläckar och noll akne wooow <3 Hela mitt ansikte är fullt av akne och aknefläckar 🙁 tyvärr, oavsett vad jag gör, försvinner inte detta problem 🙁 Hur lyckades du göra din hud så fläckfri och aknefri? Dyker inte din akne upp? Jag har mycket akne på kinderna och speciellt i pannan.

  6. Sara Andersson

    Hej! ❤️ har inte kommenterat tidigare men följt dig sedan du var gravid med Jason! vill bara ge ett tips, vet inte om det är aktuellt för dig. Jag led av hyperemisis båda mina graviditeter och var inlagd stora delar av dem. Jag fick tillslut något som heter zoffran utskrivet, det hjälpte bäst förutom dropp och det jag fick när jag var inlagd. Om det är något att kika på kanske! Lider verkligen med dig, aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som jag gjorde som gravid.. önskar dig allt gott!

  7. Mia

    Gör ont i mammahjärtat och se lilla Kenzo sådär. Vår yngre dotter är bara en månad äldre än Kenzo och ja, tanken på henne sådär gör ont 💔 fy satan och må så dåligt själv samtidigt. Kämpa!!

  8. Sofia Söderberg

    Det är ju då kul det där med gravidcravings! Jag HATADE coca cola/pepsi innan jag blev gravid, kunde inte alls dricka det innan för tyckte det var för bubbligt och sött. Gillade inte lösgodis heller… så blev jag gravid; och plötsligt var det ENDA jag kunde dricka coca cola och åt sött lösgodis varje morgon innan jag gick ur sängen 😅😂😂 (var på bandymatch med mina föräldrar precis innan jag visste att jag var gravid, och köpte en cola… de trodde jag skämtade alternativt var gravid, jag nekade 🙈😅)

  9. Liv Ambjornsson

    Åh, men visst har du konstaterad hyperemisis? Eller hade med Kenzo iallfall? Låter ju verkligen som att du har det nu med.
    Jag har bara varit gravid en gång men med hyperemisis och det är det värsta jag någonsin upplevt. Så så jävla strongt att orka med det en gång till!
    För mej hjälpte det väldigt mycket att få dropp regelbundet och att få stöd och pepp i fb gruppen. Kram!

  10. Emelie

    Jag kämpar själv med att få ett till barn och har gjort så i nästan 10 års tid. MEN det ger inte mig rätten att bestämma vad andra ska få skriva på sin egen blogg. Att må så dåligt oavsett om det är på grund av graviditet eller andra orsaker är självklart jätte jobbigt, och vi måste bli mer öppna med att saker inte är så jäkla rosenskimrande och superlyckligt hela tiden. Jag tror iaf på att det är bra att våga vara öppen och ärlig med sitt mående, och kanske kan det hjälpa någon annan i samma situation att inte känna sig fullt lika ensam. Hoppas du mår bättre snart! ❤️

    1. Marie

      vill bara tipsa om dr diamantis, han har hjälpt många, bland annat par som försöker bli gravid. jag fick hjälp av honom och märkte skillnad direkt. Dels mådde jag mycket bättre med en tarmsjukdom jag har, flera symtom försvann. sen hade vi försökt bli gravid i 7 månader men det ville sig inte, en månad efter behandling hos honom va jag gravid.

      sen vill jag även tipsa om antiinflammatorisk kost som AIP. men även lchf kan funka.

      ha de bäst❤️

  11. Rebecca

    Stort grattis! Har själv tre barn lika gamla som dina. Jag förstår precis hur du menar, har också mått så dåligt under mina graviditeter. Funderat den senaste tiden på hur man vet när man är klar med att få barn? Börjar bli sugen på en till. <3

  12. LK

    Det är klart att man har rätt till sina egna känslor, oavsett vilka det är och ja, det är din blogg. Men kan på något sätt ändå tycka att folk som valt att vara i den här världen bör ta hänsyn till omvärlden också. Alla har läst att du har det tufft när du är gravid och det är ju tråkigt och jobbigt att behöva må så. Men dels finns det som sagt nedan, många som kämpar i år och kanske aldrig lyckas bli gravida men också blir det ju inte lätt för dig själv att hålla ut en graviditet om allt är ”så jobbigt”, om du förstår jag menar. Det är verkligen inte kul att gå runt och må så, men 9 månader av hela ditt liv är så himla kort tid, för världens finaste ”pris”. Alltså det är klart att du får säga att du mår dåligt, men att bara fokusera på det gör det ju inte direkt lättare för dig själv heller.
    Håller tummarna att resten av graviditeten blir lättare!

  13. Det kan vara jobbigt utan diagnos

    Säger inte att en graviditet är enkel, MEN nej, man glömmer inte illamåendet eller den känslan om man haft HG, som du ändå påstår att du hade? En väldigt lätt variant då.
    Du kan gå till frisören, äta mat och få i dig vätska, det är vanligt graviditetsillamående och inte HG. Vid HG är ytterligare en graviditet en dröm, så försköna gärna inte den sjukdomen.

    1. Mega

      Kan bara hålla med. HG är allvarligt, och väldigt begränsande. Kunde inte drömma om frisörbesök med alla lukter, åka bil nånstans eller ens äta saker jag ville (ALLT kom upp vare sig jag var sugen på det eller inte).

  14. Nike

    Har följt dig sedan innan du väntade Jason och känner lika starkt nu som då för vad du går igenom varje graviditet. Vi är nog många som är tacksamma för att du är en sådan som tar täten i att vara ärlig kring hur det är och vad du känner, men ännu mer är det ju empati man upplever. Vill skicka massa styrka och värme till dig och såklart också säga ett stort grattis❤️

  15. Ulrika

    Jag tycker att det är lite skevt att skriva att man tänker att man vill göra abort tre gånger om dagen pga sitt mående och så finns det dom som kämpar dagligen med ofrivillig barnlöshet och som förmodligen hade gjort vad som helst för att få bli gravid..

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Jag kan ju bara skriv utifrån mig själv och jag skriver med glimten i ögat 🙂 sen är det mina känslor och min blogg, man får försöka undvika saker som provocerar! Det gör jag! Kram

      1. Ulrika

        Du har såklart rätt till dina känslor och likaså jag och jag tycker att det är skevt att skriva en sådan sak 😅

        1. Gabriella Joss
          Gabriella Possler

          Jag fattar! Respekterar din åsikt helt! Jag kan inte ta hänsyn till alla när jag skriver hur jag känner och tänker och är man ofrivilligt barnlös så kan man ju söka sig till andra ställen tänker jag.. ska jag ta hänsyn till exakt alla så kommer jag inte kunna skriva en enda ärlig känsla tyvärr. Sen är jag trött på att man ska va sååå tacksam för att man är gravid bara för att det finns andra som inte lyckas bli det. Det ena utesluter inte det andra och jag mår så dåligt att jag inte ens orkar ställa mig upp många gånger. Känner just nu noll glädje men det vänder nog framöver av erfarenhet. Kram ❤️

    2. Paulina Larsson

      Tyvärr är där folk som kämpar med ofrivillig barnlöshet men har du nånsin mått jätte dåligt psykiskt så känner du att du vill göra allt du kan för att må bättre.
      Så även om det är synd om de som kämpar kan man förstå hennes uttryck eftersom hon mår så dåligt av graviditeten.

    3. Angelica

      Fast det där är ju sjukt skev tanke också. Så jag får inte klaga på ont i magen för de finns någon som har en magsjukdom? Jag får inte tycka de är jobbigt när barnen bråkar för att de finns de som inte fick några barn?
      Man måste få äga sin egna känsla.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish