Provade ett så gott recept denna vecka och wow så positivt överraskade vi blev här hemma. Receptet finns på både Coop och Mathem så vet inte var ursprungsreceptet kommer ifrån. Har även sett denna rätt på instagram flera gånger på olika håll.
Du behöver:
– Ris att servera till fisken
– 500 gram torskfilé (cirka två paket fryst torsk)
– 120 gram haricots verts
– 1 röd lök
– 1 röd paprika
– 1 burk kokosmjölk
– 1/2 dl riven ingefära (färsk)
– 1 lime (både skal och saft)
– 1 fiskbuljongtärning
– Salt och peppar
Gör såhär: Koka ris enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 225 grader. Låt torsken tina och lägg den sedan i en ugnsform. Salta massor på fisken. Hacka löken och paprikan och strö över fisken ihop med haricots verts. Blanda kokosmjölken med riven lime, pressad lime, grovriven ingefära, salt, peppar och en fiskbuljongtärning som du river ner. Häll såsen över fisken och in i ugnen. Färdigt efter cirka 30 minuter och såååå gott.
Kommentarer
Åh vad roligt, jag och min sambo pratade om att vi ville göra någon god rätt med torsk bara häromdagen – supertack för det här tipset, ska testa!
Men så roligt!! Detta är verkligen SÅ gott 😀 kram <3
Tack för tipset! Det låter verkligen smarrigt.
Tack själv 😀 kram <3