Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Torsk med lime och ingefära i kokosmjölk

Provade ett så gott recept denna vecka och wow så positivt överraskade vi blev här hemma. Receptet finns på både Coop och Mathem så vet inte var ursprungsreceptet kommer ifrån. Har även sett denna rätt på instagram flera gånger på olika håll.

Du behöver: 

– Ris att servera till fisken

– 500 gram torskfilé (cirka två paket fryst torsk)

– 120 gram haricots verts

– 1 röd lök

– 1 röd paprika

– 1 burk kokosmjölk

– 1/2 dl riven ingefära (färsk)

– 1 lime (både skal och saft)

– 1 fiskbuljongtärning

– Salt och peppar

Gör såhär: Koka ris enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 225 grader. Låt torsken tina och lägg den sedan i en ugnsform. Salta massor på fisken. Hacka löken och paprikan och strö över fisken ihop med haricots verts. Blanda kokosmjölken med riven lime, pressad lime, grovriven ingefära, salt, peppar och en fiskbuljongtärning som du river ner. Häll såsen över fisken och in i ugnen. Färdigt efter cirka 30 minuter och såååå gott.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish