Ni vet ju redan vad jag har för relation till att baka. Jag bakar aldrig ”vanliga” saker och hatar det. Det är tråkigt, tar tid och blir sällan godare än det man kan köpa i butik enligt min mening, haha.. Har aldrig bakat en födelsedagstårta till barnens kalas eller liknande, aldrig bakat bullar osv.. Köper aaaalltid färdigt. Det lilla undantaget är nyttiga bakverk för att det finns helt enkelt inte att köpa. Så i fredags när det var slutsnusat och jag insåg att jag var sötsugen konstant och ville ha något gott och degigt så bakade jag äppelkaka och muffins =) Åt upp alla själv den helgen också för övrigt och dom blev supergoda för att vara mer hälsosamma.
Detta receptet nedan är till antingen muffins eller äppelkaka. Jag gjorde ju dubbla så att jag kunde göra båda.
Du behöver:
3 ägg
2 dl kokossocker
1 msk bakpulver
2 tsk fiberhusk
75 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 dl fiberhavregryn
1 dl iKaffe från Oatly
Äpplen, kanel, bär, hackad mörk choklad som topping
Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader och vispa äggen fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret och vispa lite till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop. Häll smeten i muffinsformar och toppa med hackad choklad eller smöra i en större form (brukar köra riven kokos istället för ströbröd), toppa med äpplen och kanel och in i ugnen tills det ser färdigt ut.
Hade i äppelkakan mycket kortare stund för hade precis innan läst om äppelkladdkaka och blev så sugen på det. Och den blev så kladdig genom hela och sjukt god.
Kommentarer
Åh mums! Kommer över på fika! Hi hi 😉🥰
Kram Christina
Haha jaaa komsi 😀 <3 kram