Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Nyttig kladdkaka

Har ju tagit detta recept rakt av från Food Pharmacy men det är lätt det bästa på nyttig kladdis enligt mig. Mmm! Sååå god med grädde + vaniljpulver och massor med bär. Vi bjöd grannbarnen med och alla åt så himla mycket av den. Och då kan man ju ge dom med gott samvete också.

Här är receptet:

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl riven kokos
  • 10 färska dadlar
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl smält kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 nypa havssalt

Så här gör du

Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna med kokosen. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. I med kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.

Häll över smeten i en form och in i ugnen på strax över 100 grader. Jag körde den dock i 160 grader och tog ut när den var klar men fortfarande kladdig. Det som händer om man kör den på högre värme än 100 grader är att man lätt misslyckas med kladdigheten. Vår var lite kladdig men önskar jag (eller ja, barnen) hade haft lite mer tålamod och låtit den stå lite längre på lägre grader istället.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish