Har ju tagit detta recept rakt av från Food Pharmacy men det är lätt det bästa på nyttig kladdis enligt mig. Mmm! Sååå god med grädde + vaniljpulver och massor med bär. Vi bjöd grannbarnen med och alla åt så himla mycket av den. Och då kan man ju ge dom med gott samvete också.
Här är receptet:
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl riven kokos
- 10 färska dadlar
- 5 msk kakao
- 1/2 dl smält kokosolja
- 3 ägg
- 1 nypa havssalt
Så här gör du
Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna med kokosen. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. I med kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.
Häll över smeten i en form och in i ugnen på strax över 100 grader. Jag körde den dock i 160 grader och tog ut när den var klar men fortfarande kladdig. Det som händer om man kör den på högre värme än 100 grader är att man lätt misslyckas med kladdigheten. Vår var lite kladdig men önskar jag (eller ja, barnen) hade haft lite mer tålamod och låtit den stå lite längre på lägre grader istället.
Kommentarer
Vart kommer paj/ugnsformen ifrån? Så enkel men ändå så fin!😍
Men ellerhur 😀 Ica maxi faktiskt, kram