Det ÄR socker i den här hallonsmulpajen så att ni vet =) Men inget vetemjöl eller ”vanligt” socker iallafall. Slängde ihop denna jättefort på typ fem minuter då barnen var med och hjälpte till. Blir alltid lite smått kaos då så man får skynda sig lite och det blir som det blir. Men det är charmen i att baka med barn!
Deg:
4 dl fiberhavregryn
1 tsk vaniljpulver
100 gram smör
3 msk honung (flytande)
Vatten
Fyllning:
500 gram hallon
1,5 msk rörsocker
1,5 msk kokossocker
1,5 msk potatismjöl
Gör såhär: Blanda ihop hallonen med sockret och potatismjölet och häll i en pajform. Blanda ihop alla ingredienserna i degen till en ”smuldeg” och tillsätt vatten tills den känns bra i konsistensen. Fördela över hallonblandningen och stoppa in i ugnen cirka 20-30 minuter i 180 grader..
Denna blev god och barnen åt jättemycket! Jag tyckte dock att den var lite väl sur och syrlig men om barnen godkänner saker så är det alltid bra betyg =) Vi åt med vaniljkvarg och det passade jättebra. Kommer snart recept på en sååå god kladdkaka som är helt fri från tillsatt socker. Väldens godaste verkligen! Så håll utkik!
Kommentarer
Använde du färska eller frysta hallon?
Frysta!
åh va gott me hallonpaj! 😋
Jag har en fråga angående växterna i ditt vardagsrum, plantan som hänger i taket/på väggen, är den riktigt? Vad har du för plantor? Behöver verkligen föra in lite grönt i mitt hem 😅
Ja, den är riktig!! Det är en gullranka 😀 jag har jättemååånga växter men mycket gullrankor, murgrönor, elefantöron, pillerfikusar, porslinsblommor 🙂 kram <3
Men muuums, tack för att du delar 🙂
http://johannagrahn.se
Kul att du gillar, kram <3
Åh så gott :D. Det där ska jag prova, känner mig så galet sugen på något bakat i helgen :).
Gör det 😀
Vad smarrigt. Trevlig helg fina du.
Hoppas helgen varit fin <3