Alltså jag har varit så duktig nu på slutet och lagat rena rama hälsokosten åt mig och barnen typ varje dag. Klapp på axeln till mig själv! Sedan blir det en del potatisbullar och färdiga köttbullar med makaroner ibland med.. SÅKLART! Det hör till småbarnslivet, haha. Men jag försöker iallafall få i dom mycket lök, vitlök, ingefära osv som jag gömmer i maten så att dom håller sig så krya som möjligt. Och jag lyckas väldigt bra.
Denna gryta blev iallafall sjukt god och jag utgick från ett recept på ICAs hemsida men ändrade en del.
Du behöver:
3 potatisar
1 sötpotatis
2 morötter
Cirka 2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 paket kikärtor
2 rödlökar
2 tsk garam masala
500 gram passerade tomater
1 tsk gurkmeja
Lite vatten, salt och olja
Gör såhär: Skala och hacka potatisen och morötterna i bitar och koka i en kastrull med vatten. Hacka och stek löken, pressa i vitlöken, riv i ingefäran och ha i garam masala + massor av olja. Stek tills allt är mjukt och häll då över passerade tomater, vatten + gurkmeja och kikärtorna (som du sköljer av innan). När potatisen och morötterna är mjuka häller du av vattnet och häller över dom till resten av maten! Låt koka ihop ett tag och ät som det är med typ crème fraich och bröd eller med ris. Vi hade råris till men det hade inte behövts! Blev typ för mättande, haha.
Jag åt med massor av koriander också (la på ännu mer när jag hade tagit bilden, haha) och jag har verkligen börjat älska det. Hatade det förr men tänk vad man kan förändras.
Kommentarer
Tipsar om mangosalsa med massa koriander till tacos om du inte redan smaker det – såå gott! Mango, linejuice, röd chili om man vill, koriander och flingsalt 👌🏼
Muuums! 😀 tack för tips, kram
Ser supergott ut !
Men ellerhur 😀
Älskar koriander! Har det i tacos (såklart) men även på pytt i panna 👌👌 Sååå gott!
Äter inte pytt annars men med koriander i så slinker det ner 😋
Men så kul 😀 kram <3