Alltså mmmm! Jag bakar ju ALDRIG (det är så inte min grej och tycker oftast bullar från ex. Ica är godare än hemgjorda, haha) men om jag gör det så är det alltid något raw. Denna blev såååå god och med bären och nötterna kändes den perfekt. Älskar när något kan vara både gott och hälsosamt. Tips, tips!
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
20 dadlar
1 dl kakao
4 msk kokosolja
1/2 dl vatten (eller mer beroende på konsistens)
Lite salt
Gör såhär: Mixa alla ingredienser med stavmixer och häll ner i en form med bakplåtspapper. Jag hade bara en rund form ledig då jag gjorde två andra kakor också samtidigt i dom avlånga som jag har. Toppa med färska bär och hackade cashewnötter och stoppa in i frysen i cirka två timmar. När dom är hårda kan du skära upp dom i bitar. Klart! =)
Hade jag gjort om det hade jag chillat med toppingen (blev lite för mycket, hehe) och så hade jag gjort detta i en avlång form för finare bitar.
Fler nyttiga recept med choklad:
Kommentarer
Wow! Ska definitivt prova!!
Ja gör det 😀 kram <3
Åå vad god den ser ut! Gillar också att testa raw-bakning. Kanske ska lyxa och göra den där kakan med lite vaniljglass till fredagsgotte! Tack för tips 🙂
Mums 😀 såå gott! Ja, gör det 😀 kram
Mums! Du som älskar Smash borde testa att ”baka” (behövs nämligen ingen ugn) Smash cheesecake! SÅ god! Googla 😀 Kram
Mums 😀 tack för tips, kram <3
Mums!! Vad använder du för mixer? Min säger upp sig direkt när det är dadlar 😅
En stavmixer från Kitchentime 😀 kram <3
Kärnar du inte ur dadlarna? 😜
Måste testas! I stort sett samma ingredienser som jag har i dadelmuffins som ju har en sån god smet 🤗 Skulle du säga att receptet behöver dubblas för att räcka till 6 personer? Blir den kletig då den stått framme en stund? Tänker om man som bäst äter munsbitar eller med sked 😊😋
Jo det gör jag 😀 så got! Ja, det tror jag. Beror på hur stora bitar man vill ha 🙂 vi åt utan sked men dom var så hårda direkt efter frysen, kram <3
OMG, måste prova!!! tack!!
Så gott 😀 kram <3
Den måste testas! Tack för receptet❤
Tack själv <3 kram