Du behöver:
-3 dl havregryn
– 1 1/2 dl riven kokos
– 1 1/2 dl kokosolja
– Kanel
– Svenska äpplen (vi hade två och ett halvt äpple och då täckte det precis botten av vår pajform)
– 2 1/2 msk agavesirap
Sås till pajen:
Grekisk yoghurt
Vaniljsocker (det är ju socker i vaniljsocker men då jag tog så lite kändes det helt okej ändå, detta kan man ju dock byta ut mot ex. honung/agavesirap och vaniljpulver)
Gör såhär: Skär äpplena i mindre bitar. Lägg ner i botten av en pajform. Häll över kanel efter smak. Smält kokosoljan i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Låt allt blandas en stund och häll sedan över äpplena. In i ugnen i cirka 20-25 minuter på 170 grader. Såsen gör du enkelt genom att blanda grekisk yoghurt med önskad mängd vaniljsocker.
Kommentarer
Åh testade göra den igår, wow va god! Tack för receptet, kommer göras fler ggr. Kram från tonårstjejen som ääälskar din blogg och tycker du verkar vara en himla fin och bra person<3
Men åååh vad kul att du gillar!! Största kramen och stort tack <3 blir så himla glad!
Åh nu såg jag något som ger mig panikkänslor… Köööp ceylonkanel! Den kanel som finns i vanliga butiker är giftig och inte alls bra för oss – särskilt inte för barn! Jag såg att Santa Maria börjat med ceylonkanel nu också utöver deras vanliga. Jag själv brukar köpa Urtekram. Vet att ni brukar vara intresserade av att hitta hälsosamma alternativ så bara måste skriva om ni inte tidigare hört talas om det. Finns massor med information och fakta om man googlar! Dessutom är ceylon mycket godare 🙂
Tack för tips fina du! Hade ingen aning <3 Eller ja, visste att kanel i för stor mängd är farlig och framförallt för barn, kram! 🙂