Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Vegetarisk chili con carne/chili sin carne

Vi gjorde världens godaste chili sin carne (för visst är det så det heter när den är vego!?) här hemma förra veckan och den vill jag såklart dela med er. Perfekt matlåde-mat också då den nästan blir snäppet godare dagen efter. Som ni ser på bilden nedan så åt jag den direkt ur matlådan dagen efter vi hade lagat den här hemma, haha =)

Du behöver: 

En gul lök

En gul paprika

Ett paket krossade tomater

Ett paket vita bönor i tomatsås

300 gram vegofärs (jag använde mig av en liten påse från Hälsans kök)

Chiliflakes, salt, peppar, olja, en buljongtärning, klippt persilja, soja, hackad persilja

Gör såhär: Hacka och stek löken i olja. När den fått färg kan du slänga ner paprikan som du skurit i små bitar. Tillsätt mer olja (vegofärsen kan vara rätt ”torr”) och i med vegofärsen direkt efter. Tillsätt lite vatten om det bränner fast i botten enkelt. Häll över krossade tomater, bönorna och cirka 1 msk soja. Krydda sedan efter smak med salt, peppar och smula ner en buljongtärning. Låt puttra läääänge (en halvtimme minst) och klipp sedan i färsk persilja. Servera med ris!

23192646_10214495266756773_1214551692_n

Kommentarer

  1. Felicia

    Ser jätte gott ut det måste jag prova! 🙂 Jag vill äta mera vegetariskt så jag tycker det är jätte kul att du delar med dig av recept. Älskar din blogg och ni är så fina, Kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish