Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Linsbolognese

Denna mat kändes så himla höstig att äta. Och det var så himla gott och gick så snabbt att göra. Dessutom är den toppen i matlådor och passar till typ all pasta men även helt klart till ris eller potatis. Jag hittade receptet på ICA:s hemsida och följde det i princip till punkt och pricka.

Du behöver:

En gul lök

En vitlöksklyfta 

Två morötter

Två paket krossade tomater

Rotselleri (200 gram)

Olja

En och en halv dl röda linser

En halv dl tomatpuré

Timjan

Rosmarin

Färsk basilika

Två buljontärningar

5 dl vatten

2 msk soja

Salt och peppar

Gör såhär: Hacka löken, pressa i vitlöken och fräs i olja tills den fått färg. I med morötterna och rotsellerin (som du river med rivjärn) och stek en stund. Tillsätt tomatpuré, timjan, rosmarin, soja, vatten, buljongtärningarna, linserna och dom krossade tomaterna och låt puttra. När linserna är klara så kan du smaka av med salt och peppar och klippa i basilika efter smak. Servera med pasta =) Så gott och enkelt.

22385216_10214287936253640_812265943_n

Kommentarer

  1. Hannele

    Gud så gott det ser ut 😍 tack för tipset! Vet nu vad jag ska göra för gott ikväll och som passar perfekt att ha med sig imorgon till jobbet också 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish