Ny vecka och ny matlista! Såhär kommer vi att äta denna vecka. Vi kör enkelt och snabbt. Det känns faktiskt som en sådan vecka tycker jag. Och så får vi se hur det går för mig att äta på fredag i och med att jag ska dra ut tänder. Vi kanske slänger om så att vi äter soppa på fredag och pizza på torsdag =)
Måndag: Böngryta med ris
Tisdag: Falafel med ris och youghurtsås + sallad (vi kör en favorit i repris från förra veckan)
Onsdag: Sallad med bland annat broccoli och fetaost
Torsdag: Linssoppa
Fredag: Hemgjord pizza med creme fraich, färska grönsaker och champinjoner + ruccola.
Vad äter ni i veckan? Eller sitter ni på något supergott vegorecept som vi kan prova här hemma nästa vecka? Självklart länkar jag till er om ni har en blogg/instagram om vi provar just ditt recept! Kram!
Kommentarer
Jag ska sluta spamma dig med kommentarer nu… men vill bara säga att jag är så glad att jag har hittat hit! Kul att läsa generellt och extra glad blev jag över att hitta dina ”veckans matlista” 🙂 Jag äter en hel del vegetariskt generellt,men har haft sån idétorka på rätter och när jag ska leta efter tips så vet jag inte vad jag ska söka på. Lite så där ”hade jag vetat vad jag ville äta så hade jag väl lagat det” men det här är ju perfekt.
Men ååh vad glad jag blir av att läsa det 😀 vad kul att du får lite inspiration, stor kram! <3
Kan absolut rekommendera denna enkla vegorätt. Gjort 2 gånger nu och det är så gott ! Hej!
Jag vill tipsa dig om ett recept på ICA.se.
Chilirostade kikärtor med avokado
En underbart delikat rätt med chilirostade kikärtor och cashewnötter som harmonierar perfekt med den krämiga avokadoröran med vitlökssting. Servera med ris och en fräsch, tomat- och paprikasallad smaksatt med koriander och lime. Garnera med krispig hjärtsallad och ät er mätta.
Gå till adressen nedanför för att se hela receptet
http://app.ica.se/app/go?to=receptdetaljer&in=722127
Men mums så gott 😀 tack för tips!! 🙂 KRAM <3
Böngrytan med ris!! 😍 har du lagt upp recept någonstans? 😊
Nej inte än men kan göra det framöver! Kika under kategorin MAT så finns det massor med böngrytor där som vi brukar göra så länge 🙂 KRAM <3<3
Hoppas de smakar! 😊
http://iidajohansson.se/recept-pa-halloumi-och-zucchinibiffar-31611833
Men mums 😀 Kram <3
Kan inte du lägga upp receptet på potatisgratängen från förra veckans matsedel? Blev så nyfiken på den hihi! Och tack för en så bra blogg! Dina bilder är SÅ fina!
Kan dela det bättre framöver men vi hade i zucchini, potatis och tomat som vi varvade i en form. Klippte över purjolök och la på bönor och klämde över citron + salt och peppar och sedan hällde vi på havregrädde.På med lite ost på toppen! In i ugnen och 225 grader tills potatisen är klar. Såå gott! Kram och tack <3<3
Jag älskar att göra gratänger för det går så fort å slänga ihop å sen sköter den sig själv i ugnen:D en favorit är med quornbitar, svamp, sojabönor, cashewnötter å så en blandning av grädde å chilisås å ost på! Såå gott med ris till😍
Muuums så gott 😀 kram <3
Vi ska göra en ”viltgryta” med oumpht pure chunk, rödvin, blandad svamp m kantareller, morötter, lingon, imat, massa kantarellfond osv. oså ska de koka ihop någon timme, så äter vi det med små potatisar och en stor sallad 🙂
Dör så gott det låter 😀 kram <3
Inget går upp mot en Halloumiburgare 😊
Brioche bröd
Stekt Halloumiost
Cheddarost
Smokey barbequesås
Cheddardip
Tomat
Rödlök
Ruccola
Riktigt gott om man vill ha en lyxig fredagshamburgare 😘
Mums så gott 😀 ja det är riktigt gott, kram <3
Min absolut favorit pasta är ett recept jag kommit på själv. Ni behöver: 1 zucchini, vitlök, chili/sambal oelek(inte så mycket), persilja, olivolja, havregrädde, parmesan och pasta såklart.
Börja med att koka pastan, gärna såna stora pastasnäckor.
Ha i ca 1 dl olivolja i en stekpanna, stek MYCKET skivad vitlök på låg värme med finhackad persilja, chili/sambal oelek och tunt skivad zucchini(jag skivar först den på mitten sen skivar jag den så de blir små halvor). Salta och peppra lite. Man kan även tillsätta fint hackad röd paprika för att få lite crunch.
När pastan börjar bli färdig har jag i havregrädde i stekjärnet och parmesan, ca 1 dl parmesan till 3 dl grädde. Jag brukar inte mäta så noga! Då kan ni ha de på ganska hög värme så de får koka lite. När pastan är färdig blanda ihop detta och toppa med parmesan😍Tips: blanda inte i fler grönsaker i pastan, servera ist en sallad vid sidan om! Det goda med pastan är att den är så enkel!
Åh så gott det låter 😀 mmmh!! KRAM <3
Sök på gratinerad halloumipasta i Icas receptbank. Himmelsk.
Men ååh mums 😀 <3 tack för tips
Lägg gärna ut mer recept, testade en linsgryta du la ut.. så himla god ;)!
Åh vad kul att du gillade 😀 ska fortsätta lägga ut recept, kram <3
http://www.jennysmatblogg.nu/2012/07/17/blomkalsgratang-lchf/
Denna älskar jag. Både med och utan bacon. Gärna med pasta till..
Ååh mums 😀 måste prova, kram
Jag vet att ni gillar att äta fräscha sallader, om ni gillar getost har jag ett supergott recept!! Kan ju såklart bytas ut mot halloumi eller veganskt alternativ.
Valfri bas av grön sallad, jag brukar använda mig av bladspenat och maché, steker sedan skivade päron i olivolja på hög värme, på med flingsalt och honung, smula getost över salladen och toppa med rostade valnötter och granatäppelkärnor :))
Men muuums 😀 måste testa det!! Tack för tips, kram
Finns en sjukt god auberginegratäng vi brukar göra här hemma!
Man skivar aubergine och lägger i en ugnsform, jag brukar ta så det ligger dubbla lager med aubergine, rapsolja & salt. Sen kokar man en god tomatsås med massor av örter, speciellt mycket basilika. Och gärna vitlök, vet dock att du inte är så stort fan av det. När tomatsåsen är klar häller du över den. Sedan lägger du på massor av skivad mozarella & riven parmesan. Sedan får den bubbla i ugnen på 200-225 grader tills den fått fin färg! 😍❤️
Men muuums 😀 måste prova! Kram <3
Skulle du kunna lägga upp receptet på böngrytan sen? 😊 Tack för en underbar blogg ❤️
Ja absolut 😀 kolla under kategorin MAT så finns redan massor där så länge <3 kram fina och tack <3
Hej! Så kul att följa dig såhär, har gjort det i ett par år! Mitt favoritvegorecept är HELT KLART nötpasta.
Rosta grovhackade hasselnötter/mandlar i torr stekpanna tills de fått färg. Riv morötter, vitlök och gul lök och häll i stekpannan. Stek tills dess att det fått fin färg. Häll på smaksatt creme fraiche (basilika och tomat är att rekommendera) och låt det puttra. Jag brukar ha pennepasta till! Supergott! Kram
Åh mums så gott det lät!! <3 <3 måste prova det! Och tusen tack,vad glad jag blir <3 kram fina du
Är inte vegitarian men äter gärna vegetariskt! Min man är rätt anti dock så jag passar på till mig och sonen på två år när mannen jobbar kväll 🙂 ikväll blir det kikärtor, paprika, champinjoner och lite annat gott jag kan hitta i kylskåpet. Kokt med extra krämig kokosmjölk och massa curry 🙂 till det blomkålsris!
Mums vad gott 😀 kram <3
Alltså grön ärtsoppa kan ju vara den godaste soppan någonsin. Sök på ”grönärtsoppa” (ja som ett ord) på Ica, det är den som ska serveras med mozarellatoast. Toasten är oxå god men jag och sambon tycker inte att den passar så bra till soppan. Vi äter dom hellre för sig och tar en vanlig smörgås till soppan istället 🙂 nåt annat som är sjukt gott är jamaican jerk tacos som santa Maria har i sitt sortiment! Vi bytte ut kycklingen till Oumph! naturella strips, funkar säkert med quorn eller liknande oxå. Serverade det med gräddfil, sallad, spenat, gurka och guacamole 🙂
Åh vad mumsigt det lät 😀 det måste jag verkligen prova! 🙂 tack snälla du för så bra tips, kram <3
Vad är det för bullar bröd? Du gör ett stort arbete med bloggen, älskar variationen och att ni går er egen väg!
Det är saffransbröd 😀 såå gott! 🙂 Men tusen tack <3 blir så glad. KRAM
Hej! Jag är ursprungligen från Mellanöstern, där vi äter mycket vegetariskt. En av mina favoriträtter är: Linser (gröna) med bulgur, man kokar liksom upp dem tillsammans precis som om man bara skulle laga bulgur med en buljong i. Sedan serveras det med tzatziki (gjord på vanlig naturell yoghurt) så att den blir lite rinnigare i koncectencen, jag vet inte om ni äter det(?) Sedan rostar man egen lök hemma och har på…. Det är SÅ gott! Det kanske inte låter så men det är verkligen super gott. Sist men inte minst så finhackar man tomat sallad och gurka. Som man kryddar med en massa mynta salt och citronsaft. Hett tips!!
Men vad roligt! :)Låter hur gott som helst. Tack snälla du för tips!! KRAM <3
Vill gärna ha ett bra recept på en god vegoburgare som en skeptisk sambo kan äta, haha! Älskar din blogg 🙌💕
Ja, det kommer 😀 vi ska nog äta det nästa vecka så håll utkik! 🙂 kram och tusen tack <3 blir såå glad 🙂 <3
Jag tyckte hemmagjorda halloumi burgare med tsatsiki och syltad rödlök gick hem😁
Men muuums 😀 kram
Hej fina, vart har du köpt den fina grytan på första bilden 😍
Åhléns 😀 kram