Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Veckans matlista

Ny vecka och ny matlista! Såhär kommer vi att äta denna vecka. Vi kör enkelt och snabbt. Det känns faktiskt som en sådan vecka tycker jag. Och så får vi se hur det går för mig att äta på fredag i och med att jag ska dra ut tänder. Vi kanske slänger om så att vi äter soppa på fredag och pizza på torsdag =)

Måndag: Böngryta med ris

Tisdag: Falafel med ris och youghurtsås + sallad (vi kör en favorit i repris från förra veckan)

Onsdag: Sallad med bland annat broccoli och fetaost

Torsdag: Linssoppa

Fredag: Hemgjord pizza med creme fraich, färska grönsaker och champinjoner + ruccola.

Vad äter ni i veckan? Eller sitter ni på något supergott vegorecept som vi kan prova här hemma nästa vecka? Självklart länkar jag till er om ni har en blogg/instagram om vi provar just ditt recept! Kram!

12388317_10208200514031889_1774683865_n12380605_10208167202879131_1413620287_n11846344-10207384210704816-915535089-n

13535699_10209762491040338_446389596_n13480468_10209724744096688_2102084581_n13479890_10209710545381729_1759877301_n
 13453776_10209681334331471_1946042653_n13474233_10209681334371472_1033337126_n 13454161_10209681334211468_1903086373_n
14075005_10210294506460391_271189463_o13989483_10210211515065658_1584695931_n

Kommentarer

  1. Anna

    Jag ska sluta spamma dig med kommentarer nu… men vill bara säga att jag är så glad att jag har hittat hit! Kul att läsa generellt och extra glad blev jag över att hitta dina ”veckans matlista” 🙂 Jag äter en hel del vegetariskt generellt,men har haft sån idétorka på rätter och när jag ska leta efter tips så vet jag inte vad jag ska söka på. Lite så där ”hade jag vetat vad jag ville äta så hade jag väl lagat det” men det här är ju perfekt.

  2. Emelie

    Kan absolut rekommendera denna enkla vegorätt. Gjort 2 gånger nu och det är så gott ! Hej!

    Jag vill tipsa dig om ett recept på ICA.se.

    Chilirostade kikärtor med avokado

    En underbart delikat rätt med chilirostade kikärtor och cashewnötter som harmonierar perfekt med den krämiga avokadoröran med vitlökssting. Servera med ris och en fräsch, tomat- och paprikasallad smaksatt med koriander och lime. Garnera med krispig hjärtsallad och ät er mätta.

    Gå till adressen nedanför för att se hela receptet
    http://app.ica.se/app/go?to=receptdetaljer&in=722127

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej inte än men kan göra det framöver! Kika under kategorin MAT så finns det massor med böngrytor där som vi brukar göra så länge 🙂 KRAM <3<3

  3. Malin

    Kan inte du lägga upp receptet på potatisgratängen från förra veckans matsedel? Blev så nyfiken på den hihi! Och tack för en så bra blogg! Dina bilder är SÅ fina!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Kan dela det bättre framöver men vi hade i zucchini, potatis och tomat som vi varvade i en form. Klippte över purjolök och la på bönor och klämde över citron + salt och peppar och sedan hällde vi på havregrädde.På med lite ost på toppen! In i ugnen och 225 grader tills potatisen är klar. Såå gott! Kram och tack <3<3

  4. Sigrid

    Jag älskar att göra gratänger för det går så fort å slänga ihop å sen sköter den sig själv i ugnen:D en favorit är med quornbitar, svamp, sojabönor, cashewnötter å så en blandning av grädde å chilisås å ost på! Såå gott med ris till😍

  5. am

    Vi ska göra en ”viltgryta” med oumpht pure chunk, rödvin, blandad svamp m kantareller, morötter, lingon, imat, massa kantarellfond osv. oså ska de koka ihop någon timme, så äter vi det med små potatisar och en stor sallad 🙂

  6. Jungfrumamma

    Inget går upp mot en Halloumiburgare 😊

    Brioche bröd
    Stekt Halloumiost
    Cheddarost
    Smokey barbequesås
    Cheddardip
    Tomat
    Rödlök
    Ruccola

    Riktigt gott om man vill ha en lyxig fredagshamburgare 😘

  7. Amelia

    Min absolut favorit pasta är ett recept jag kommit på själv. Ni behöver: 1 zucchini, vitlök, chili/sambal oelek(inte så mycket), persilja, olivolja, havregrädde, parmesan och pasta såklart.
    Börja med att koka pastan, gärna såna stora pastasnäckor.
    Ha i ca 1 dl olivolja i en stekpanna, stek MYCKET skivad vitlök på låg värme med finhackad persilja, chili/sambal oelek och tunt skivad zucchini(jag skivar först den på mitten sen skivar jag den så de blir små halvor). Salta och peppra lite. Man kan även tillsätta fint hackad röd paprika för att få lite crunch.
    När pastan börjar bli färdig har jag i havregrädde i stekjärnet och parmesan, ca 1 dl parmesan till 3 dl grädde. Jag brukar inte mäta så noga! Då kan ni ha de på ganska hög värme så de får koka lite. När pastan är färdig blanda ihop detta och toppa med parmesan😍Tips: blanda inte i fler grönsaker i pastan, servera ist en sallad vid sidan om! Det goda med pastan är att den är så enkel!

  8. Jennie

    Jag vet att ni gillar att äta fräscha sallader, om ni gillar getost har jag ett supergott recept!! Kan ju såklart bytas ut mot halloumi eller veganskt alternativ.
    Valfri bas av grön sallad, jag brukar använda mig av bladspenat och maché, steker sedan skivade päron i olivolja på hög värme, på med flingsalt och honung, smula getost över salladen och toppa med rostade valnötter och granatäppelkärnor :))

  9. Malin • instagram: malinndahlberg

    Finns en sjukt god auberginegratäng vi brukar göra här hemma!

    Man skivar aubergine och lägger i en ugnsform, jag brukar ta så det ligger dubbla lager med aubergine, rapsolja & salt. Sen kokar man en god tomatsås med massor av örter, speciellt mycket basilika. Och gärna vitlök, vet dock att du inte är så stort fan av det. När tomatsåsen är klar häller du över den. Sedan lägger du på massor av skivad mozarella & riven parmesan. Sedan får den bubbla i ugnen på 200-225 grader tills den fått fin färg! 😍❤️

  10. Lisa

    Hej! Så kul att följa dig såhär, har gjort det i ett par år! Mitt favoritvegorecept är HELT KLART nötpasta.

    Rosta grovhackade hasselnötter/mandlar i torr stekpanna tills de fått färg. Riv morötter, vitlök och gul lök och häll i stekpannan. Stek tills dess att det fått fin färg. Häll på smaksatt creme fraiche (basilika och tomat är att rekommendera) och låt det puttra. Jag brukar ha pennepasta till! Supergott! Kram

  11. Sofia

    Är inte vegitarian men äter gärna vegetariskt! Min man är rätt anti dock så jag passar på till mig och sonen på två år när mannen jobbar kväll 🙂 ikväll blir det kikärtor, paprika, champinjoner och lite annat gott jag kan hitta i kylskåpet. Kokt med extra krämig kokosmjölk och massa curry 🙂 till det blomkålsris!

  12. Emma

    Alltså grön ärtsoppa kan ju vara den godaste soppan någonsin. Sök på ”grönärtsoppa” (ja som ett ord) på Ica, det är den som ska serveras med mozarellatoast. Toasten är oxå god men jag och sambon tycker inte att den passar så bra till soppan. Vi äter dom hellre för sig och tar en vanlig smörgås till soppan istället 🙂 nåt annat som är sjukt gott är jamaican jerk tacos som santa Maria har i sitt sortiment! Vi bytte ut kycklingen till Oumph! naturella strips, funkar säkert med quorn eller liknande oxå. Serverade det med gräddfil, sallad, spenat, gurka och guacamole 🙂

  13. Nora

    Hej! Jag är ursprungligen från Mellanöstern, där vi äter mycket vegetariskt. En av mina favoriträtter är: Linser (gröna) med bulgur, man kokar liksom upp dem tillsammans precis som om man bara skulle laga bulgur med en buljong i. Sedan serveras det med tzatziki (gjord på vanlig naturell yoghurt) så att den blir lite rinnigare i koncectencen, jag vet inte om ni äter det(?) Sedan rostar man egen lök hemma och har på…. Det är SÅ gott! Det kanske inte låter så men det är verkligen super gott. Sist men inte minst så finhackar man tomat sallad och gurka. Som man kryddar med en massa mynta salt och citronsaft. Hett tips!!

  14. Isabelle

    Vill gärna ha ett bra recept på en god vegoburgare som en skeptisk sambo kan äta, haha! Älskar din blogg 🙌💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det kommer 😀 vi ska nog äta det nästa vecka så håll utkik! 🙂 kram och tusen tack <3 blir såå glad 🙂 <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish