Tänkte dela med mig av ett recept på ”amerikanska pannkakor” som vi gjorde nu i helgen. Dom smakar lite som kanelbullar blandat med havregrynsgröt fast supergott typ. Haha, gud vilken knäpp beskrivning men vi tyckte om dom jättemycket iallafall. Och Jason älskade dom! Tips, tips! =)
Du behöver:
1,5 dl kokosmjöl
2 dl havregryn
En tsk vaniljpulver
2 msk honung
1 dl yoghurt
2,5 dl havregrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 tsk bakpulver
Gör såhär: Mixa ihop allt med stavmixer och stek sedan på låg värme i smör eller kokosolja. Vi tog ungefär en matsked per pannkaka och dom blev rätt stora ändå.
Serverade med valnötter, färska bär och lite grädde =)
Kommentarer
Var kommer tallrikarna ifrån?
Mateus 😀 kram
Var kommer tallrikarna ifrån? 🙂
Mateus 😀 kram
Älskar dina tallrikar o muggen! 😍 Visst är det Matteus? Dom har så mkt fint 👍🏻
Jaa 😀 dom har såå fina saker , kram <3
Är det inte gluten i havregryn? Såg mumsiga ut 😊
Nej det ska inte vara det. Har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn ”tillverkas” så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂 KRAM
Men om man vill ha glutenfritt måste man väl använda sig av glutenfria havregryn? Havregryn innehåller väl gluten? Supergoda verkade de i alla fall, ska helt klart testa!
Svarade nyss en annan tjej på samma så kopierar in svaret här! Kram <3 Svar: Nej det ska inte vara det. Har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn "tillverkas" så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂
Ser super gott ut! 😍
Men vanliga havregryn och otalys produkter är inte glutenfria. Så det här receptet är inte glutenfritt. Däremot finns det glutenfria havregryn ifrån Semper och även glutenfri havredryck ifrån GO green.
Kram
Okej, tack för att du delade med dig! Jag kanske har helt fel men har hört och läst (vet dock ej om det stämmer) att havregryn ”tillverkas” så att dom kan innehålla spår av gluten medan glutenfria havregryn absolut inte kommer i kontakt med något som innehåller gluten. Vet dock inte om det stämmer som sagt då det är något jag googlat mig fram till 🙂 KRAM KRAM och hoppas du får en fin kväll.
Det är fel, tyvärr.
Havre i sig självt är naturligt glutenfritt men vid skördning och packning så kontamineras dom med andra sädesslag och där därför inte i närheten utav glutenfria. Om du vill ha glutenfria produkter måste du köpa havregryn och havredryck som står att den är glutenfri på förpackningen för då är det under 0,20ppm (glutenfritt). I otalys produkter är det så mycket som upp till 100ppm och är därför inte heller i närheten utav glutenfritt.
Vill du ha glutenfria havreprodukter så har som sagt GO green,Alpro och Semper det. (0,20ppm)
Kram
Åh tack för info 🙂 KRAM <3