Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Recept på vegetarisk pizza

Eftersom att vi är sjuka så har jag ju inte så mycket roligt att skriva. Delar med mig av lite extra mycket recept nu istället då tänker jag =)

Du behöver: (till typ två pizzor)

2 dl ljummet vatten

1 tsk honung

En halv dl olivolja

Ett halvt paket torrjäst

Vetemjöl (tillsätt mjöl tills degen får en bra konsistens.

Du behöver till pålägg: 

Oliver

Broccoli

Röd lök

Ketchup

Creme fraich

Körsbärstomater

Champinjoner

Riven ost

Salt

Peppar

En halv tsk salt

Gör såhär: Blanda honungen med jästen och häll sedan i vattnet. I med lite salt och blanda sedan i vetemjöl tills degen blir ”lagom” tjock och får en bra konsistens att kavla. Sedan häller du i olivoljan och knådar ihop allt till en fin deg. Om det behövs mer vatten eller mjöl kan du tillsätta det här. Låt degen jäsa under en handduk (i en skål) i cirka en halvtimme och kavla sedan ut den i önskad form. Man kan göra både runda pizzor och ”helplåts”pizza. Blir lika bra oavsett! På med lite crème fraich och ketchup som du blandar till en sås och sedan kan du bara lägga på alla grönsaker och svampen som du skurit i små bitar under tiden som degen jäste. Krydda med salt, peppar och oregano och In i ugnen i tills botten är helt gräddad (man kan lyfta lite på kanten och kolla) och tills osten har fått färg. Grädda i 200 grader.

16976726_10212115929514829_38306509_n16976265_10212115620907114_27524680_n

När denna pizzan var slut blev jag och Jason så ledsna för det var sååå jäkla gott! Då trollar F fram en till som stod i ugnen och väntade. Snacka om att vi blev så himla glada då, haha =)

16934280_10212115620947115_1753228019_n

Pizza nummer två! =)

Kommentarer

  1. I

    Kan tipsa om att använda dinkelmjöl istället för vetemjöl nästa gång. Anses inehålla mer nyttigheter än vanligt vitt mjöl. Mindre gluten också är är därmed mer lättsmält än vanligt. Saltå Kvarn har en ekologisk version aam jag bakar på till min dotter. Gjorde själv pizza och den blev så fluffig.

  2. Bea

    Tips är att ha plåten i ugnen medan den blir varm, och sen lägga pizzan på den varma plåten vid gräddning! Då tillagas den underifrån också och blir superknaprig <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish