Eftersom att vi är sjuka så har jag ju inte så mycket roligt att skriva. Delar med mig av lite extra mycket recept nu istället då tänker jag =)
Du behöver: (till typ två pizzor)
2 dl ljummet vatten
1 tsk honung
En halv dl olivolja
Ett halvt paket torrjäst
Vetemjöl (tillsätt mjöl tills degen får en bra konsistens.
Du behöver till pålägg:
Oliver
Broccoli
Röd lök
Ketchup
Creme fraich
Körsbärstomater
Champinjoner
Riven ost
Salt
Peppar
En halv tsk salt
Gör såhär: Blanda honungen med jästen och häll sedan i vattnet. I med lite salt och blanda sedan i vetemjöl tills degen blir ”lagom” tjock och får en bra konsistens att kavla. Sedan häller du i olivoljan och knådar ihop allt till en fin deg. Om det behövs mer vatten eller mjöl kan du tillsätta det här. Låt degen jäsa under en handduk (i en skål) i cirka en halvtimme och kavla sedan ut den i önskad form. Man kan göra både runda pizzor och ”helplåts”pizza. Blir lika bra oavsett! På med lite crème fraich och ketchup som du blandar till en sås och sedan kan du bara lägga på alla grönsaker och svampen som du skurit i små bitar under tiden som degen jäste. Krydda med salt, peppar och oregano och In i ugnen i tills botten är helt gräddad (man kan lyfta lite på kanten och kolla) och tills osten har fått färg. Grädda i 200 grader.
När denna pizzan var slut blev jag och Jason så ledsna för det var sååå jäkla gott! Då trollar F fram en till som stod i ugnen och väntade. Snacka om att vi blev så himla glada då, haha =)
Pizza nummer två! =)
Kommentarer
Mmmm…vad gott! Måste testa med brocolli nästa gång!
JAA 😀 supergott, kram
Jätte gott! Bra recept 😍 Testade ikväll att göra till mig och dottern.
Tack för receptet.
Men vad roligt 😀 tack själv <33
Kan tipsa om att använda dinkelmjöl istället för vetemjöl nästa gång. Anses inehålla mer nyttigheter än vanligt vitt mjöl. Mindre gluten också är är därmed mer lättsmält än vanligt. Saltå Kvarn har en ekologisk version aam jag bakar på till min dotter. Gjorde själv pizza och den blev så fluffig.
Åh tack för tips 🙂 vi har använt det någon gång tror jag men det var ett tag sedan, kram fina! <3
Tips är att ha plåten i ugnen medan den blir varm, och sen lägga pizzan på den varma plåten vid gräddning! Då tillagas den underifrån också och blir superknaprig <3
Men åh vilket supertips 😀 tack <3 kram
Asså HERRE vad gott!! Har en fråga till dig (och ni andra som läser) – hur kommer det sig att ni bestämde er för att bli vegetarian? =)
JA 😀 <3 för djurens skull! Kram