Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Majsplättar

Gjorde så goda plättar på majs igår som jag måste dela med mig av. Har tyvärr inte exakta mått då vi nästan alltid höftar ingredienser när vi gör mat.

Riv en halv zucchini (med rivjärn) och stek med lite salt tills allt vätska är ”borta”. Blanda zucchinin med en burk majs, lite röd paprika (skuren i små bitar), salt, peppar, chili och ett ägg. Tillsätt sedan majsmjöl tills du får en bra konsistens på smeten och kan rulla biffar/plättar. Stek på hög värme (jag stekte i olivolja) en stund på varje sida och servera med sallad och någon god sås. Mums!

12980467_10209190777267851_496471181_n

Såhär blev slutresultatet! =)

12987924_10209190654624785_654618148_n

Vi köper alltid ekologiska ägg från frigående höns UTE. Vet inte om dom har det bättre egentligen än dom som går inne men det känns lite bättre iallafall.. Känns viktigt att köpa produkter där djuren har det så bra som möjligt. Men ja, som sagt vet jag ju inte hur dessa hönor har det heller. Svårt det där! Någon som vet en gård här runt Umeå-trakterna som säljer egna ägg med hönor som mår bra!? =)

Kommentarer

  1. Maria

    Haha, köper också alltid dom där äggen i hopp om att hönorna verkligen är ute höns och har det bra.. Yttertavle är väl de som är störst av de närproducerade, men kan inte riktigt säga att hönorna ha de sådär jättebra enligt mig då jag var där sist.. Men detta var flera år sedan så kan ju förhoppningsvis ha ändrat levnadsförhållanden för hönsen på ett par år. ☺
    Borde inte 4h Gården sälja ägg? Har då för mig att dom har höns iaf! ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ellerhur 🙂 man hoppas ju att det ska vara lite bättre nu 2016.. <3 ingen aning! Ska kolla upp det 🙂 KRAM

  2. Kikki

    Alltsa du kan anvanda oliv att laga med upp till 200℃ ungefar utan att det ar ngn fara,men ett saturated fat som kokos ar battre for temp over 200 🙂

  3. Kikki

    Hej Gabriella, alskar era recept ideer! litet tips bara; stek aldrig mat med olivolja, den reagerar under stark hetta (den har en low smoke point & ger en toxic smoke & andrar sammansattning). Om du ska steka anvand kokosolja, jordnots olja eller liknande , som har hogre smoke point ( tal hetta battre). Oliv ar bast for halsan kall 🙂

    kram fran en svensk london mamma

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips! 🙂 Har dock växt upp så och det har även F så tror inte vi kommer ändra på det 😉 <3 kram finaste du och ha en underbar helg! 🙂 <3

  4. Umeåbo

    Jag tänker också på att handla lokalt, så ägg köper vi från Yttertavle, de har ekologiska ägg också. Yttertavle ligger ju alldeles här intill Umeå :). Sen har min man en kollega som säljer ägg från sina höns ibland när han har mycket ägg :).

  5. ida

    Yttertavle ägg. Där ha dom en liten äggboda du går in i å väljer om du vill ha vanliga ägg eller L..XL ägg. Betala med pengar. Vi köper alltid äggen därifrån. Billigare än i butik å vi köper XL äggen dom få inte säljas i butik för dom är för stora enligt normen. Men inge fel på dom alls . Så toppen att det inte bara kastas..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Finns ”ägg-ersättning” (googla) och man kan också blanda chiafrön och vatten (googla det med). Så bra 🙂 KRAM

  6. Maria

    Hej:)
    Detta har inget me ägg att göra men jag frågade dig förrut om vart ni köpt eran v-rums matta och det var ju på ellos men jag är lite nyfiken på vilken storlek ni har? Jag är i valet eller kvalet på en matta men har svårt och veta storleken då vi ska köpa en ny soffa så småningom.
    Älskar din blogg och era vlogg
    Ha en underbar helg kram från Uppsala <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack gulle du!! <3 Den är från ellos och heter Orust 🙂 Tror vi har den näst största men kommer inte ihåg exakt faktiskt..260*130 trodde F men han visste inte heller exakt. KRAM och ha en underbar helg <3

  7. Ulrika

    Åh, uppskattar så mycket när du skriver om mat – precis som många av oss som följer dig gör 🙂 Har själv tre små hemma så då gäller det att recepten är snabba och enkla för att de ska funka för oss! inspirerande också att du visar en så sund inställning till mat, superviktigt med tanke på att du säkerligen har många unga tjejer som följer dig! tack för ett bra jobb <3

  8. Sandra

    Vi köper alltid yttertavle ägg (umeå kommun) och dom finns i vanlig butik så man behöver inte åka ut till dom för att köpa äggen 🙂 står att det är frigående inomhus 🙂

  9. Elvira

    Alltså, hur får du de stekta inuti? Jag prövade dessa idag och de var suuupergoda men jag tyckte det var jättesvårt att göra de stekta inuti så de blev mest mjuka/geggiga inuti. Typ som degen var från första början.. =( Ska man kanske göra de plattare? =)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa dom är ju såå goda 😀 <3 testa att platta till dom i stekpannan med stekspaden lite då och då! 🙂 brukar bli bättre då, kram!! <3

  10. Anna

    Ser väldigt gott ut!
    Frigående de hhöns har det bättre än de som sitter ihoptryckt i en bra och aldrig få komma ut. Men hönorna värper mer ägg en normalt och alla ungtuppar avlivas direkt efter kläckning då de inte fyller någon funktion inom äggindustrin!

  11. Nora

    http://djurfabriken.se/aggfabriken

    Är själv bara vegetarian då jag tidigare tänkte att ”äsch – höns kommer att lägga ägg och kor kommer att producera sin mjölk oavsett om vi ’tar’ det eller inte och så länge man köper ägg från frigående höns och ekologisk mjölk gör det väl ingen skada?” – men efter att jag insett hur många djur som tvingas leva under hemska omständigheter och/eller dö (genom gasning och att malas levande vad gällande ägg) i ägg- och mjölkproduktion har jag insett att det nog är bäst att gå åt det mer veganska hållet. Det är så svårt att äta dessa livsmedel när man vet att någon behövt plågas för att få fram. Vegetarian är bra – men det är fortfarande hemskt vad man bidrar till (ta ingenting av detta personligt – jag är som sagt bara vegetarian jag också men att upplysa folk om sånthär skadar aldrig).. Trevlig helg! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är fruktansvärt! <3 håller med dig om att en vegansk livsstil såklart är det BÄSTA för alla djur. Stor kram <3 🙂 och detsamma <3

  12. marianne

    Hej, såg eran video nyss på youtube där ni visade house tour, jätte fin lägenhet ni har! Dock är det en sak jag funderar över, du nämde att ni funderar på att flytta för att ni inte har så mycket plats, tex att din garderob är överfull med kläder osv. men kan ni inte bara strukturera om för att få mer plats? jag menar Jasons garderober är nästan tomma på grejer kan ni inte ha lite saker där? förstår att det är ”hans rum” men han sover inte där och leker mest där verkar det som. och även klädkammaren är ju också ett ställe att förvara saker på, tex hänga klänningar och sånt utan att bli skrynkligt 🙂 vill inte låta fördömmande så förstå mig rätt! känns bara synd att det är en anledning till att flytta på. men om ni hade tänkt skaffa ett syskon till Jason förstår jag ändå att det inte finns rum 😉
    ha det så bra! må gott!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack!! <3 Jaa, vi har lite trångt! Känns så konstigt att ha våra kläder i Jasons rum bara. Det skadar oss inte egentligen att det är så trångt där vi har kläderna. Men liiiiite jobbigt är det 😉 Vi lär dock flytta inom något år iallafall och jaaaa vi hoppas ju på ett syskon nu och helst igår. Har dock inte ens fått tillbaka min mens då jag i princip helammar så håller tummarna att den kommer snarast <3 KRAM fina du och detsamma!! 🙂 <3

  13. Frida

    Shit så goda biffarna ser ut! 🙂 Tycker ni är så duktiga och ambitiösa som gör mycket eget kring mat, alltså lagar det från grunden. Det inspirerar mig mycket (som också är veggie)! Kram

  14. Isabel

    Förstår helt hur du tänker kring äggen, min dröm är att ha egna höns. Men sen när jag vet att alla kycklingar som inte blir värphönor mals ner i levande 🙁 Så känns det som det kvittar hur hönorna har det i livet, alltså det är klart att de är bra att de mår bra, men usch tänker på alla som inte fick chansen att överleva 🙁 Förstår inte hur vi kan rättfärdiga det som ”schysst” djurhållning i Sverige att mala levande djur till döds. Men kanske finns det någon bonde som inte dödar sina kycklingar och har en mindre ”produktion” som så långt som möjligt inte kommer ifrån en sådan fabrik – tror helt klart att de är bättre att köpa ifrån någon lokal bonde. Har inte underbara clara (bloggaren) en liten gårdbutik i dina trakter? 🙂

    Biffarna såg super goda ut, får bli att testa dom i helgen 😀 Gillar verkligen att du delar med dig – även om man inte har allt hemma så kan man få lite inspo 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa fy tusan 🙁 <3 det är så jäkla hemskt.. <3 Jo, ska kika om det finns här i området! 🙂 TACK! <3 dom var toppengoda 🙂 KRAM

    2. Anna

      Det finns inga djur i sverige som slaktas utan bedövning.. Dem kanske mals ner levande men dem är helt bedövade och känner ingenting

  15. Michelle

    Har sett dokumentär om hur hemskt djur behandlas i köttindustrin. Där stod höns så tätt packade i stora höns hus utan fönster eller ljus, så i komplett mörker och kan inte gå runt eller röra sig för att de är så många! Bönderna går in några gånger och skyfflar ut de döda hönsen bara. Alltså man blir förbannad och otroligt ledsen. Mår så sjukt dåligt egentligen när jag ser sånt men hellre vara medveten än ovetandes!
    Älskar både din blogg och youtube kanal! 🙂

  16. Anna

    Hej! 🙂 Har ni testat typ sån äggersättning? Jag har det, man blandar i lite vatten och sen använder man det istället! Funkar superbra när man provat sig fram lite 🙂 Kramis

  17. Frida

    Du behöver fundera lite över hur mycket reklam du ska ha på din blogg, för som det är nu så är det bara reklam överallt. Mellan inläggen, i varenda bild dyker det upp.
    Som sagt, förlora inte din integritet och sälj ut dig helt och hållet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag sköter tyvärr inte reklamen själv :/ så kan inte göra något åt det. Kan absolut lyfta det vidare med LOPPI dock. Tycker att det är lite att ta i att säga att jag förlorar min integritet i det. Gör mig ledsen att få sådana kommentarer. Så hoppas du kan formulera dig trevligare nästa gång 🙂 även jag måste få min lön på något vis och den kommer ifrån just reklam och sponsrade inlägg. Ni får ju läsa bloggen helt gratis. Kram på dig!

  18. Amanda

    Jag älskar verkligen då du delar med dig av er vardagsmat! Det är SÅ svårt att hitta recept på enkel, vegetarisk vardagsmat. De flesta recept är svåra och med ingredienser man sällan har hemma. Därför uppskattar jag verkligen dina tips på maträtter, det verkar alltid så gott + enkelt. Jag sparar allt!!
    🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men så glad jag blir! 🙂 håller med dig att det är jobbigt med 100 ingredienser haha 😉 STOR kram fina du och så glad jag blir!! 🙂 <3

  19. Josefine

    Riktigt bra att ni köper eko-ägg, det gör alltid vi också! Kan inte förmå min kropp till att köpa något annat. Även om ekohönsen kanske inte har ett optimalt liv har dom det definitivt bäst av alla på ”marknaden”. Frigående höns inne kan ju tyckas låta ganska bra, men när man vet vilken yta alla dessa tiotusentals höns delar på så är det inte särskilt bra längre. Det är rent ut sagt bedrövligt! Så skall man köpa ägg som inte är från någon gård där man vet hur djuren har det så är verkligen eko-ägg det enda att föredra! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller med dig!<3det är fruktansvärt.. 🙁 låter ju bra men är inte alls så bra som det låter.. <3 kram fina du <3

  20. Lisa

    Åh vad gott! Det där med ägg är klurigt, vet dock en gård utanför Vindeln som säljer och det finns säkert flera kring stan. Jag har det lite lyxigt eftersom jag själv är född på en bondgård (bor i Umeå atm) så jag får leverans hemifrån, vi har bara 3 hönor så det räcker till familjen. Man vill ju verkligen veta att djuren har det bra. Har nyligen börjat gå över till att äta så mycket vegetariskt/veganskt som möjligt men ägg behöver jag inte ge upp pga att jag vet att våra höns inte kommer till någon som helst skada. Jag ska tipsa dig om jag hittar någon gård här i kring! Kram <3

  21. Sandra

    Nu är jag ju inte från trakten men måste tipsa om http://www.marstorpsmat.se/ som Clara, hennes man o deras vänner driver 🙂 Kanske lite långt att åka i vanliga fall men en utflykt o spana in nån gång kanske ? 🙂 Dom odlar ju allting själva o är måna om djur o natur <3

  22. Catarina

    Sök efter Larssons gård på Facebook, det är en ekologisk gård utanför Umeå. De brukar lägga ut på sin sida när det finns ägg att köpa

  23. Bea

    Underbaraclara brukar ha en gårdsbutik på sommar och hösten. Jag tror det ligger en bit utanför Umeå. Dom säljer ägg.

  24. maya - mamma till mirell

    Muums! Måste jag testa. Min man gör världens godaste thaimat så det ska vi äta ikväll. Vego såklart.

    Angående hönsen så har de ju förhoppningnsvis haft det bättre än de som är inburade. Här kostar dock de som finns så himla mycket! Så tråkigt, tycker att det borde vara lag att alla höns ska gå ute. De är ju gjorda för att gå och picka i jorden ju 🙁 Har hört att 15000 kycklingar dödas varje dag för att de har fel kön och inte kan värpa ägg dock.. När vi har råd med hus så ska jag ”rädda” ett gäng hönor och ha den hemma på gården. Så får de gå ute och värpa i sin egen takt – ska göra det så fint för dom haha 🙂 Ha en mysig helg, kram

  25. Sandra

    Hej!
    För ett tag sen tipsade du om hälso kökets sesam nuggets. Åh herregud så goda dom är!! Tack för tipset
    Sen vill jag bara hylla er som familj lite igen ni är så fruktansvärt fina! Så söt son ni har
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur!! 🙂 SÅÅÅ goda 😀 alltså tack!! Du anar inte hur otroligt glad jag blir <3 KRAM och tack återigen <3 ha en fin helg <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish