I torsdags gjorde vi hemmagjord sushi till middag och det är verkligen fantastiskt gott! Och ett kul kvällsnöje att göra ihop. Vi gjorde vanliga rullar (det är enklast) och det vi har i ser ni på den första bilden. Morot, gurka, paprika, avokado och philadelphiaost! Så gott! Hur man gör står det på förpackningarna när man köper ris/sjögräs men vi kokar alltid sushiriset med salt, socker och vinäger (den på bilden) och när riset är klart och har kallnat kan man börja med sin sushi.
Man lägger sjögräsbladet på en bambu”matta” och lägger sedan på ett tunt lager ris och stavar av grönsakerna (typ som när man skär vanliga grönsaksstavar att dippa) + några klickar philadelphiaost för att få dom lite krämiga. Sen rullar man ihop och skär i mindre bitar. Doppar i soja och har wasabi till om man vill. Jag hatar wasabi men F älskar det. Sen kan man köpa tofu, ingefära och annat till också men vi körde all in på grönsaker denna gång vilket blev så gott och fräscht. Mums!
Blev jättesöta små bitar! Vi kör alltid på teamwork i form av att F rullar och gör själva sushin medan jag skär i små bitar, haha. Porslin från inwhite4you.se.
Kommentarer
Ååh så himla gott det ser ut!! Hur många noriark/sjögräs använder ni till två personer? Och äter ni upp allt ni gör? Gjorde precis egna vegetariska makirullar och smällde i mig två hela rullar (alltså två ”ark” eller vad man ska säga) men blev ändå inte sådär övermätt haha…
Jaa! Så gott! 🙂 Vi brukar göra en hel förpackning med noriark och vi äter upp allt 😉 sååå gott 😉 kram