Brukar ni göra matlådor? Jag brukar alltid laga JÄTTEMYCKET av maten jag lagar (om det finns möjlighet) och sedan ställa in i kylen så att det finns inför veckan. Detta är väldigt uppskattat här hemma då både F kan ta med sig till jobbet och även då jag när jag vissa dagar inte orkar stå vid spisen har något ordentligt att äta till lunch eller middag.
Min favoritmat att ha i lådor är mat som kan hållas fräsch ett längre tag så pasta brukar falla bort direkt då jag tycker att den är som godast fräsch och sväller och blir lite ”äcklig” i kylen. Däremot så funkar bulgur och couscous kanonbra och även ”styckmat” som falafel, nuggets eller liknande. Till skillnad från vanlig pasta så brukar bönpasta kunna stå fräsch i ett par dagar så om vi gör ”kött”färssås här hemma så funkar bönpastan kanon att ha till. Sen är den nyttig också. Soppa brukar också hålla sig bra och smakar oftast godare någon dag efter man har gjort den =) Ett annat tips när det kommer till matlådor är att köpa lådor i glas. Vi har några i plast kvar men dom byts sakta men säkert ut till glas då dom är fräschare, enklare att rengöra och inte blir avfärgade i diskmaskinen. Finns på IKEA bland annat superbilligt!
En enkel matlåda som jag lämnade åt F (eller ja, lämnade flera stycken såklart, haha) nu när jag åkte till Umeå. Tomater och zucchini i ugnen med lite olivolja + salt och peppar på + fullkornsbulgur och falafel. Supergott!
Kommentarer