Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Gårdagen

Igår stod jobb på schemat men utöver det så hanns det med en hel del!

Besökte en handelsträdgård och köpte lite smått. Vi har även länge pratat om att köpa ett större träd. Min dröm är ju egentligen en lummig trädgård men det är ju en omöjlighet när man bor i ett relativt nybyggt hus om man inte investerar väldigt många tusenlappar på att köpa fleråriga träd, buskar osv. Det är inget jag varken vill lägga tid eller pengar på just nu. Det är helt enkelt för dyrt för att jag ska tycka att det är värt det med andra ord, haha. Hur som helst så kom vi över ett fantastiskt träd som vi båda fastnade för direkt. Det är ett konstäppelträd som har små äpplen MEN som tydligen ändå smakar rätt gott. Det trädet vi la tassarna på kostade oss 7500:- och det ska planteras på baksidan där det just nu sitter ett litet träd som har dött. Hoppas verkligen att detta INTE dör med tanke på priset. Vi var helt pirriga efteråt och ba ”det känns typ som att vi har köpt ett hus”, ”det känns typ som att vi har plussat på ett graviditetstest”, haha. Vilket köp alltså. Vårt första träd. Googlade sedan bilder på träder och det är helt magiskt fint när det blommar. Vita, vackra blommor. Vi ska hämta det nästa vecka.

Gräset kör vi på det billigaste däremot och slänger ut dessa frön från Biltema. Det ska göras idag! Rullade ju matta samma år som det var inflyttning i huset men nu när plattorna är lagda på framsidan så vill vi såklart ha gräs runt dom. Köpte även detta gräs i höstas och det har tagit sig rätt bra men behövs lite, lite mer.

Känns så somrigt att se detta på bron. Jolies pastelliga cykel och pastelliga kritor att rita på asfalten med.

Igår morse fick Jolie byta gips till ett som enbart sitter på tummen. Hon ska tillbaka till sjukhuset och byta även detta nästa vecka då tummen är så svullen fortfarande. När svullnaden har lagt sig kommer inte detta sitta bra och därav ett till byte. Tummen var tydligen helt av fick vi konstaterat idag. Och läkaren sa att detta gör JÄTTEont.. Så det är sjukt att hon tagit det så bra. Återigen.. Så imponerad av hur cool hon är. Önskar jag också var det.

Här fick hon tvätta händerna innan det nya gipset skulle på. Tre veckor ska hon ha det om allt går enligt plan. Skönt att hon ändå kommer hinna bada osv i sommar.

Åt fräsch middag ute tillsammans.

Mannens sallad var såååå god. Kommer att köpa den nästa gång!

Hann med en sväng på gymmet. Med noll energi dock tråkigt nog. Men hellre ett dåligt pass än inget.

Mitt bästa mellis genom alla tider. Äppelklyftor med mandelsmör.

Alltså FÅR man vara såhär söt!? Sluta bara.. Älskade älskade mini.. Hur fin är du!?

Såhär har jag suttit i ett par dagar nu! Haha.. Jag fattar inte hur min son kan väga nästan 10 kg för det kommer inte alls särskilt mycket mjölk trots denna superpump. Får kanske ut 150-180 ml på två-tre timmar. Sitter inte och pumpar hela tiden då utan tar pauser. Så hur är hans viktuppgång möjlig? Sjukt, haha. Ska fortsätta pumpa lite idag. Min plan är som sagt att behålla denna pump i någon vecka och verkligen fylla upp frysen med mat till bebbe.

Behövs såklart mycket mellis när man ska producera all denna mjölk! Gud, vad jag är hungrig och äter hela tiden. Älskar mat, fika, glass, snacks – allt ätbart just nu.

Kommentarer

  1. Marie

    Ååååh vad roligt med ett nytt träd! Köp mindre och billigare växter och plantera, sköter man om växterna så växer det snabbt och så får man en lummig trädgård. Men det är dyrt att göra allt, man får ta lite varje år 😅

    För att lyckas med träd- och buskplanteringar så gräv tillräckligt djupt och brett, 50 cm minst. Jordförbättra och blanda ner lite kogödsel eller annan bättre jord/gödning för träd/buskar. Låt trädet/busken stå i en hink vatten en stund innan planteringen och vattna rejält igen när det är planterat. Vattna sedan trädet/buskarna 2-3 gånger i veckan första 2-3 åren när det är torra/varma perioder. Man kan köpa bevattningssäckar som man sätter fast runt stammen eller stödpinnen och så fyller man den med vatten om det inte regnat på 2-3 dagar. Då får trädet rejält med vatten. Man ska vattna rejält 2-3 gånger i veckan när det är torra/varma perioder, inte vattna lite varje dag.

    Alla våra träd och buskar har växt rejält mycket varje år. Får de en rejält stor grop vid planteringen, gödsel varje vår och man sköter dem ordentligt första 2-3 åren med vattningen så etablerar dom sig bra och växer snabbt 😊

    Lycka till 😄

    // Från en som också har nybyggt hus i Umeåtrakten

  2. Josefin

    Alla kan inte släppa till pump utan det är lättare att släppa bröstmjölk när man ammar. Så ett tips är att amma på ena bröstet och pumpa på andra så kanske det går bättre.

  3. Lisa

    Din dotter måste ha sinnessjukt hög smärttröskel. Är så imponerad. Vilken kämpe! Hade legat i en hög på golvet och störtgrinat.

  4. Stina

    Tips är en vakuumpump sök på typ mjölkkoppen då har du den på de andra bröstet när du ammar. För mig fick jag ut mycket mycket mer mjölk när jag gjorde så!

  5. Jenny

    Kan du inte skriva ut var ni äter när ni / du äter ute? När du lägger ut bilder på mat/ sallader som ser goda ut så vill man ju gärna veta vart det är. Tycker det är svårt att hitta goda sallader i umeå så alla tips behövs!

    1. Matilda

      Jag fick nästan inte ut någonting när jag pumpade, men när jag ammade då jäklar 😅 så det funkar inte riktigt bra med pumpning för alla tyvärr!

  6. Johanna

    Mängden man pumpar ut är inte densamma som när bebis suger på tutten, vissa får inte ut något alls av att pumpa. ☺️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish