Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Hur sover bebis fyra månader?

En fråga. Hur sover din bebis på dagen? Några rutiner? Min dotter är en halv månad yngre än din och fram tills förra veckan sov hon 2 timmar åt gången dagtid. Nu not so much. Jättekrånglig att lägga. OCH får slita ihjäl mig för att få henne att somna om då hon vaknat efter 25-30 min. Får oftast både vagga och amma och med lite tur somnar hon om. Hade inte gjort mig nånting med kortare naps men hon blir såå gnällig pga skittrött. Hon somnar inte i vagn så jag måste vara i sovrummet om jag ska ha en chans. Nätterna är okej än så länge. Vill ha tillbaka min glada bebis! Är noga med att hon inte är uppe mer än två timmar åt gången för mer klarar hon inte och blir ännu mer svårsövd.

Fick denna kommentar igår och har även fått frågan via insta dm! Så jag tänker att jag gör ett inlägg om det. Min bebis har alltid varit en vaken bebis. Har inget minne av att mina andra barn var vakna såhär mycket som bebisar. Jason sov typ hela tiden minns jag ;p Men gud vad Kenzo är MED. Han vill liksom inte missa en sekund och har varit så sedan väldigt tidigt. Direkt spädistiden var över så var han plötsligt med varje stund vilket är rätt utmattande då den enda breaken man får med bebbe är när dom sover, haha. Jag får också oftast kämpa för att han ska somna och brukar stå upp och göra djupa benböj och vagga fram och tillbaka samtidigt som jag ammar. Försöker se signalerna på trötthet direkt och då är det bara att ställa sig i sovrummet (det enda mörka rummet i huset dagtid) och påbörja processen. Startar White noise på vår högtalare, ammar och står upp och vaggar. Han ”bråkar” sällan emot utan tycker det är mysigt och däckar inom fem minuter. Då lägger jag över honom i sängen, sätter på andningslarmet på hans fot och ställer upp den tillhörande kameran. Sedan smyger jag ut och får saker gjorda i hemmet eller med jobb medan han sover. Han sover som MAX en timme och då har jag tur. Oftast sover han bara 15-30 minuter i taget. Och dessa naps tar han kanske 3-4 gånger om dagen. I babyskyddet var han supernöjd och sov toppen tidigare men nu försöker han bara sätta sig upp i det = det funkar inte alls. Vi ska byta stol nu om ett par veckor till en ”vanlig” bakåtvänd så kanske det blir bättre. Men han sover absolut bäst i sängen där det är mörkt med White noise i bakgrunden.

Kenzo sover ju hela nätterna. Jag ammar i sömnen och han äter i sömnen. Blir såklart uppvak för mig ändå för att byta sida och lägga till honom + sover vääääldigt lätt och obekvämt. Men vi sover båda två iallafall. Hela nätterna. Har aldrig gått upp med honom nattetid eller så. Så det är tacksamt. Han är dock inte gnällig på grund av trötthet dagtid utan oftast är det gaser, att han bara är lite allmänt grinig eller så om han har en ”sämre” dag. Han sover lika lite varje dag och vissa dagar är han supernöjd hela dagarna.

Jag vet ju att det snart kommer en tid där han skapar sig sömnrutiner. Han har ju delvis det då han sover hela nätterna + somnar rätt snabbt en första gång på dagen efter att han vaknat på morgonen. Han är typ vaken någon timme efter att han vaknat vid 07-08 innan det är sovdags igen. Men ja, snart kommer en tid där han sover kanske två timmar mitt på dagen istället. Tiden går ju så fort. Jag har aldrig krigat för att mina barn ska ha några särskilda rutiner utan alltid följt dom i deras egna process med allt och låtit dom skapa sina egna rutiner med tiden. Och det har gått väldigt bra.

Är så svårt med bebisar och deras faser. Sedan tycker jag verkligen att det är från dag till dag med. Precis som för oss vuxna, hehe. Ena dagen är superbra och ett fantastiskt humör finns medan dagen efter kan vara så knorrig, gnällig, jobbig och helt utmattande.

Jag VET precis hur det är iallafall! Kämpa på! Du gör ett fantastiskt jobb <3

Här var han mini och sov supermycket. Det är i princip ett minne blott.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish