Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Överkänslig och illamående

Hej på er <3

Jag ligger i sängen och tänkte kika in snabbt och säga hej. Är inne i någon riktig illamåendebubbla och vill typ spy hela tiden. Känns som att allt är på väg upp så att ligga och blunda är bästa medicinen. Fattar inte hur jag har lyckats må illa genom en hel graviditet ännu en gång. Är det verkligen så vanligt? Vad beror det på att vissa mår illa och spyr mycket medan andra bara gör det dom första veckorna? Och nu i slutet.. Nej, det är så konstigt tycker jag, haha.

Annars så snurrar mitt huvud, jag är jättetrött och känner mig sjuk utan att faktiskt vara sjuk. Sedan är jag så extremt överkänslig och hormonell just nu med. Kan inte ens ta ett skämt, är så lättkränkt och mannen får verkligen passa sig just nu om man säger så ;p Känner mig verkligen så långt ifrån mig själv som det bara går att komma. Har hormoner överallt och känner mig som en tickande bomb, haha. Skulle kunna börja gråta när som helst av ingenting.

Måste även få skicka en tanke och kärlek till en familj nu ikväll. En av mina vänner på instagram förlorade sin bebis och jag har tänkt på familjen exakt hela dagen. Vilken fruktansvärd tragedi och jag kan inte ens föreställa mig vad dom går igenom. ALLA mina tankar går till familjen och deras lilla ängel. Vi låg så nära varandra i graviditetsveckorna med.. Så fruktansvärt bara.. Är så så så ledsen. Och jag vet att jag är långt ifrån den enda att vara otroligt berörd. Har fått se deras storys och bilder cirkulera på sociala medier hela dagen idag. Nej, fy.. Det gör så ont att se och läsa.

Ibland undrar jag varför man ens utsätter sig för att vara gravid och få barn. Det är sådana orosmoment och det är ju så otroligt mycket som kan hända eller gå fel. Man är orolig som gravid, man är orolig för sitt nyfödda barn och man fortsätter sedan att oroa sig för dom oavsett ålder verkar det som. Kanske inte så konstigt när man får hjärtat utanpå kroppen direkt man blir förälder. Det är väldigt fint att få älska så starkt men också otroligt läskigt och även jobbigt för en person som är rätt lätt oroad som exempelvis jag är. Tror att jag är ännu mer orolig av mig också än många andra just för att jag har ett barn som är fött med allvarligt hjärtfel med. Räcker med att hon blir minsta förkyld så vill jag bara ha henne nära hela tiden och ha stenkoll på henne. Superjobbigt att ha varannan vecka i dessa fall.

Och på tal om förkylningar så har hon varit sjuk sedan förra veckan i tisdags. Hon har varit feberfri men lite, lite hostig sedan i måndags denna vecka så även idag blev hon hemma för mys. 

Mannen fotade Jolie och jag fotade honom, haha.

Min bild: 

Hans bild:

Lillgumman! <3

Åt kebab hemma till middag och nu ligger jag som sagt här i sängen och har gjort hela kvällen.

Har inga planer på att flytta på mig heller. Hoppas på att få må lite bättre imorgon!

Önskar er en fin kväll. Största kramen/G

Kommentarer

  1. Gabriella

    Har du läst om Hyperemesis Gravidarum? Det finns en toppen facebookgrupp som heter Hyperemesis Gravidarum Sverige. Jag spydde och mådde illa genom båda mina graviditeter, fick även åka in och få dropp. Sängliggande och sjukskriven båda graviditeterna i princip hela tiden. Fruktansvärt var det!

  2. Hannas krypin

    Jag vet inte om det stämmer men har läst att illamåendet beror på alla hormoner som flödar i kroppen. För vissa visar det sig som ett hemskt illamående. Såg också tjejen som förlorat sitt barn, fy vilken mardröm. All kärlek till henne.

  3. Mikaela

    Måendet under en graviditet är verkligen som ett lotteri. Vi mår prima och märker inte alls av att de är gravida, medans andra mår så himla dåligt. Jag kräktes och gick ner 15 kg första 22 veckorna, och då var jag ”underviktig” redan innan graviditeterna. Efter vecka 22, fick jag förstorade njurar och blev riktigt dålig och har fått tidig igångsättning båda graviditeterna. Jag är helt klar med barn nu 😂 KÄMPA! ❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Ja, det är verkligen sjukt hur olika det kan vara, haha 😀 Åh, gud jag lider med dig 🙁 så fruktansvärt att behöva gå igenom det!! SÅ stark du är <3 förstår dig, känner också så just nu men belöningen man får sen är ju sååå värd det <3 stor kram och tack <3

  4. Mia

    Jag hade ångest i går och grät hela natten. Men idag mår jag bättre. Det var något som behövdes att gråta ut. Så skönt. Kämpa på och försök ta en dag i taget. Stor kram. 😇

  5. Svahnholmen

    Nä man slutar nog aldrig oroa sig. Jobbar som sjuksköterska och har träffat 95 åriga patienter som är så oroliga och bekymrade för sina barn i 70- års åldern 😊. Ja detta med graviditeter är konstigt. Jag har inte mått ett dugg illa någon av gångerna, inte ens i början men har däremot haft foglossning från hell båda gångerna. Tycker du är helt fantastiskt som kämpar så med ditt mående och ändå orkar uppdatera oss. Tror vi följare längtar nästan lika mycket som du efter denna bebis 😁!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish