Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer treOkategoriserade

Lördag

Hej fina ni <3

Hoppas att allt är bra med er. Fick lite feeling och kikar in för ett lördagsinlägg. Igår var jag ute i skogen med mannen och gjorde 1,5 av mina 10 arbetstimmar i veckan där. Tror jag fick lite energi av att vara utanför hemmet och framförallt ute i naturen. Satt på ett underlägg och drack varm choklad med grädde bland annat. En av mina mysigaste stunder under senare delen av graviditeten. Har verkligen blivit en sådan som lever på små ljusglimtar i vardagen just nu. Sådana där små, små saker som jag kan se tillbaka på typ en vecka senare och tänka ”åh, vad fint det där var” ;p

Min morgon startade med en sparkande bebis, en man som klev upp tidigt för att åka och fiska och en liten son som kom och erbjöd sig att ge mig frukost på sängen och bäddade mitt täcke. Jason är verkligen SÅ snäll och kärleksfull och jag blir så rörd över vilken fin och snäll liten person jag har uppfostrat. Tänker på det så ofta! Att om det är något jag har gjort rätt så är det mina barn. Dom är så varma och snälla och hjärtliga. Självklart bråkar dom precis som alla andra ungar men det är faktiskt ganska sällan nu för tiden. Och dom har sådan förståelse för att jag är gravid, har ont och mår dåligt. Är väldigt rörande att se deras empati och omtanke för andra. Jason frågar mycket om graviditeten också. Varför det gör så ont att ha en bebis i magen, om magen är tung, om det är svårt att böja sig ner.. Haha. Älskar mina småttisar så mycket!

Ska strax komma upp ur sängen och göra lite mannagrynsgröt (mina barn har aldrig ätit det så blir kul att se vad dom tycker!) och sedan försöka ta en dusch. Och idag kommer Tove hit och hjälper mig med allt då mannen som sagt är och fiskar hela dagen. Frågade faktiskt honom om han vill göra det när Tove erbjöd sig komma hit i helgen tidigare i veckan. Fiskesäsongen är ju snart slut och det kan ju vara kul för honom att göra något annat än att vara min krycka och servera mig mat i sängen för en stund, haha. Blir roligt med lite bästistid iallafall och kul för barnen att få umgås med sina bästa vänner med. Kommer säkert vara helt slutkörd efter dagen då jag är så ovan vid att vara social över huvud taget. Även om jag planerar att mest ligga i soffan såklart =) Har knappt umgåtts med någon under min graviditet då jag har mått för illa och mest varit sängliggandes. Dom få stunderna jag har träffat någon så har jag verkligen fått anstränga ihjäl mig för att vara trevlig och just social för att sedan må ännu sämre efteråt. Det är helt enkelt inte värt det. Men mina närmsta vänner har jag ändå hunnit träffa ett par gånger ändå vilket jag är glad över.

Om allt går bra och bebben är frisk och kry så kommer jag verkligen unna mig all tid i världen till träning och saker som gör mig lycklig sen. Vi har ju lyxen i att vi kommer att kunna vara hemma tillsammans och dela på föräldraledigheten i princip rakt av. Och även om jag då ammar på heltid i början så kommer det ju alltid finnas utrymme till att sticka iväg en timme eller två varje dag för träning och annat. Sedan vet jag att jag blir vääääldigt ”mammig” när jag har ett litet barn och vill sitta ihop med min bebis men jag vet också hur bra jag mår av att göra saker för mig själv. Något jag verkligen LÄNGTAR tillbaka till är träningen och inte för att jag vill komma i form utan enbart för att jag blir så lycklig av att vara på gymmet. Nu när jag inte har kunnat det har jag verkligen insett hur mycket lugn och nedstressande mina gympass har bidragit med. Jag som är hypokondriker blir till och med mindre hypokondriker av att träna ofta och regelbundet. Hur sjukt är inte det!? Kommer nog att börja väldigt snabbt efter förlossningen om jag mår bra och då kanske söka mig till en personlig tränare som är specialiserad på mammor och kan hjälpa mig med min inre magmuskulatur. Just för att få en så bra start som möjligt på träningen. Nej, jag längtar verkligen ihjäl mig nu efter att få livet tillbaka.

Idag går vi för övrigt in i vecka 34 och jag har börjat ha mycket sammandragningar som jag skrev tidigare! Nästa vecka när vi är barnfria så ska BB-väskan packas och förlossningsbrev skrivas. Måste köpa blöjor och stora bindor också. men annars tror jag att vi har det mesta inför bebbens ankomst. Tänk att det är cirka sex veckor kvar nu innan vår bebis kommer! Har för övrigt också fått mjölk i brösten (har inte fått det INNAN barnet har kommit tidigare) och det ger en liten trygghet i att jag kommer att kunna amma även denna bebbe trots att jag har implantat. Hoppas det ska fungera lika bra som det har gjort med mina stora barn!

När tror ni att bebis kommer förresten!? Jag har en känsla av att han kommer att komma tidigare. Om jag däremot går över tiden sju/åtta dagar så kommer han att komma i början av januari istället. Tänk om han föds på självaste julafton!? Mina andra barn är bara födda någon dag från eller efter BF. Och av någon anledning så tror jag att jag egentligen är i vecka 35 om jag har räknat utifrån ägglossningen som jag hade när jag blev gravid. Min känsla säger att han kommer inom fem veckor men jag kanske har superfel.

Nu ska jag gosa med Jolie som precis vaknade och kom in och la sig i min säng för att se på film. Lördagsmorgon när den är som bäst. Stor kram på er /G

En bild från gårdagen!

Saffransbulle i bilen, mhmm.

Och nu på höstlovet har vi absolut unnat oss frukost på Donken! Jag äter aldrig där om det inte är just frukost, haha. Tror jag har gjort det en-två gånger på flera år. Älskar deras pannkakor just för att dom är sådär degiga som jag vill ha dom ;p

Och min stående frukost som är turkisk yoghurt med nötter och massor av bär och frön.

Har ju även ett stående kvällsfika som är varma mackor. Vi har fått byta ut vår mixer igen då den börjar läcka undertill hela tiden. Så störande! Men nu kan vi äntligen göra smoothies igen.

Igår kväll åt vi massor med frukt och bär med proteinelladipp i sängen. Barnen fick det till kvällsmys framför film innan läggdags också.

Och Jason har sytt denna söta sak. Mina barn är så sjukt duktiga på att pyssla och rita. Jolie är någon form av naturbegåvning och ritar så fint att man aldrig skulle kunna tro att det är en fyraåring som har gjort bilden. Det är så häftigt att se!

Sedan har barnen också Halloweenpyntat huset i efterhand. Varför vet jag inte men dom har tejpat upp små pumpor och spindlar exakt överallt, haha. Jason har till och med bjudit sina fiskar på en spindel på akvarieglaset.

Kommentarer

  1. Ida

    Heja dig Gabriella! Du är så duktig som orkar göra så mycket som du faktiskt gör trots ditt mående. Att vara gravid är verkligen ingen dans på rosor. Nu är det snart över, vi räknar ner med dig så du snart får må bättre och får träffa bebis! Kram

  2. Johanna

    Hej! Jag har följt dig ett bra tag nu och jag älskar verkligen din blogg. Ville bara komma hit och säga att ta ingen stress över att blogga.. vi förstår att du har mycket nu när du är gravid och sen det här med ditt mående och allt på det också. Du är nu inne på dom sista veckorna.. och sen har ni äntligen er lilla bebis här!!! Så ta bara en dag i taget, fokusera på dig själv, ditt mående och din familj. Din blogg försvinner ingenstans.. den är kvar här sen när du är redo att komma tillbaka helt och hållet igen! Vi TROGNA följare försvinner ingenstans. Jag önskar dig all lycka nu på dom här sista veckorna och hoppas att du mår ens det lilla bra trots omständigheterna. Ta hand om dig, fina fina du!! Massor med kramar. ❤️❤️

  3. D

    Fina du! Din blogg och Magdalena Graafs är typ dem ända jag läser. Kul med ett lördagsinlägg. Snart myser du med er son. Ha en finfin lördags kväll 🥰❤️

      1. Carolina

        Både min mixer och kaffebryggare från Smeg har gått sönder, vilket är en stor besvikelse. Riktigt snygga produkter men så extremt kass kvalitet och speciellt i förhållande till det dyra priset!

  4. M

    Hej! Vet att de var ett tag sen du du tog körkort men snälla hjälp mig! Jag har uppkörning till veckan & önskar de bästa tipsen?❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Åh, just med uppkörningen har jag faktiskt inte så mycket tips mer än att träna och köra massor, massor, massor innan! <3 Och så försöka tänka att det är en vanlig lektion när du kör upp så att du kan slappna av lite. Även tänka att det värsta som kan hända är att du får göra om det, kram <3 stort lycka till!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish