Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

God kväll!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår bra och vi har haft ett jättefint dygn tillsammans. Fått en del gjort och njutit en del med. Saknar barnen extra mycket idag, vet inte varför. Tror att det kan bero på att det är precis ett år sedan Jolie opererades. Fick upp bilder som minnen i min telefon och kände bara direkt att jag vill ha henne i min famn. Vill lukta på hennes lilla huvud och höra hennes lugna andetag när hon sover. Bara ligga nära och hud mot hud. Min lilla, stora bebis.

Blir rörd av den sista bilden. Hur hon på skakiga ben tog bland sina första steg till sin bror. Jag tror att hon orkade så mycket mer för att han faktiskt var där. Han tog hand om henne så mycket och hela tiden. Och hans kärlek till henne är den största kärleken jag har sett. Och min till dom båda är nog ännu större. Jag älskar dom så mycket så att det känns som att mitt hjärta ska sprängas. Nej, mina ögon tåras nu. Mina barn är verkligen mitt allt.

Ser fram emot att ha lite äggjakt här hemma nu när påsklovet drar igång här i Umeå nästa vecka. Kommer att bli en riktigt fartfylld och mysig vecka med dom små och sedan bär det faktiskt av utomlands för mig och mannen följt av en Lollo och Bernie-resa med barnen. Sedan fyller jag 27! 27 hela år. Tänk att jag har skrivit om mitt liv här på bloggen i sju år nu. Nästan åtta. Egentligen längre men det var liksom då det började på riktigt. Jag älskar att blogga och har alltid gjort. Har oftast så mycket tankar och känslor och att skriva av sig har alltid varit min terapi. Men klimatet på internet har förändrats och jag är trött på det nästan varje dag. Jag har liksom börjat känna att jag nästan vill ha en lösenordsskyddad blogg där jag bara släpper in dom som jag själv vill. Känner ofta att det finns så mycket jag faktiskt vill skriva men som jag samtidigt aldrig skulle vilja dela med mig av till folk som vill illa på något vis. Ja, ni har ju sett mig skriva det här förut. Har märkt hur mycket hela mitt mående faktiskt påverkas av sociala medier med och det får mig gång på gång att få en rejäl tankeställare om vad jag faktiskt håller på med och vill göra med mitt liv. För ja, jag mår inte bra av att vara offentlig. Det börjar ta mer än vad det ger även om fördelarna såklart är enorma. Är inte missnöjd och tycker inte heller på något vis synd om mig själv. Vädrar bara lite tankar som kommit och gått nu på slutet och speciellt under det senaste året. Har varit så genuint lycklig i mitt liv och känt att jag är på precis rätt plats för mig och då märks det mer hur mycket det tar av min glädje att göra det jag gör – nästan varje dag. Återigen – det är bara tankar! Ingen offerkofta eller så för jag har det ju väldigt, väldigt bra. Men jag ifrågasätter och tänker väldigt mycket just nu bara och har gjort mer och mer på slutet.

Har annars åtta veckor kvar på min tandställning nu vilket känns så jäkla härligt. Har haft den i lite mer än ett år då och jag är så glad över att jag faktiskt tog tag i det till slut! Är glad över att jag följde min magkänsla med att inte dra ut tänder och ha räls utan såg över andra alternativ först. Kan skriva lite mer om det i nu i dagarna och berätta lite om min resa med den då jag vet att många frågat om den ”osynliga” tandställningen som jag har haft.

Och på tal om barn som jag skrev lite om där uppe.. Gud vad jag hoppas på att jag ska få äran att få fler. Jag känner egentligen ingen jättestress men jag VILL bara så mycket. Blir som ni vet besviken varje gång jag får mens och jag tycker att detta är så så så viktigt att prata om. Om jag kan få någon att känna sig mindre ensam i alla tankar och känslor kring detta så är det så viktigt för mig. Beundrar människor som pratar öppet om ofrivillig barnlöshet, försök till graviditet, IVF osv. Har läst mycket inne hos Annica Englund och blir så berörd över hur mycket hon faktiskt hjälper andra i samma sits genom att vara så öppen. Nu är ju inte jag riktigt där men jag pratar och skriver om det utifrån min egna situation här och nu iallafall.

Vi maxar iallafall tiden tillsammans för bara oss just nu. För återigen, den kommer aldrig tillbaka. Har ju skrivit lite om det där med att kolla upp ägglossning och spermier tidigare och jag som är hypokondriker tänker ju direkt att något är fel på mig efter skrapningen och att jag har blivit steril ;p Vet ju att jag mest troligt inte har det men ni som är hypokondriker vet nog vad jag menar, hehe. Så vi ska kolla upp det nu till veckan och har fått tid på Livio. Vill inte göra IVF eller något än då jag bara har haft mens fyra gånger sedan det som hände men vill bara vara på den säkra sidan. Följer en tjej som kollade upp sina ägg och fryste ner dom nu i samma ålder som mig och det visade sig att det var tur att hon gjorde det då hon redan hade dåliga ”äggreserver”. Tror inte att jag har det men det skadar ju inte att kolla oss båda så att man har koll på läget och om allt ser bra ut. Tack för alla tips och råd ni gett och för allt prat som vi har haft om fertilitet, ägglossning och mens här i kommentarsfältet. Jag som redan tycker att jag är påläst inom ämnet lär mig väldigt ofta något från er ändå. Tack för allt ni ger varje dag!

Och till en helt annan grej så har jag ÄNTLIGEN fått hem min juicemaskin så nu jäklar ska det göras juice. Ska börja dricka sellerijuice på morgonen igen och som jag har längtat. Fin är den också! Är en fröjd att se den stå där på köksbänken. Ska fota den imorgon!

Gud vad jag skriver av mig nu. Ska sluta babbla nu och gå och lägga mig snart. Tänkte ge mannen massage och sen bara gosa ner mig under värmefilten. Vi har börjat kolla på Robinson och det är så roligt med alla utmaningar som dom gör. Slungas tillbaka till tiden då jag var singel och alltid hade på det (eller liknande program) i bakgrunden för att det inte skulle vara helt tyst om kvällarna.

Hoppas att ni har haft en fin vecka såhär långt och här nedan kommer lite bilder från senaste. Kram/G

Kommentarer

  1. sara

    Vi försökte få barn i 2 år före jag fick veta att jag har väldigt dåliga äggreserver, var 26 då och vi lyckades få vår dotter med hjälp av IVF. Nu har jag nyss plussat spontant och både jag och min man hade redan gett upp på att kunna få barn på egen hand. Hoppas ni snart lyckas, ibland tar det lite längre tid💜

  2. Caroline

    Tycker du är väldigt hård mot dig själv i barnresan. Du har redan två barn som du blivit gravid med, chansen är stor att det inte är något ”fel” på dig. Kanske är det Z, kanske bara att det tar tid denna gång. Ville bara säga det, din kropp har redan gjort så mycket. Hoppas du får bli mamma snart igen som du önskar, hejar på er!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Är inte hård mot mig själv men blir ju besviken och ledsen varje gång <3 vi ska kolla upp båda!! Känns ju skönt att veta och förhoppningsvis är ju allt jättebra med båda. Tack snälla du, stor kram <3

  3. S

    Så otroligt starkt att läsa om kärleken mellan dina barn och Jolies kämparglöd. Måste vara så känslosamt och omvälvande för er att gå igenom både då och nu. ❤️

    Jag förstår verkligen dina tankar kring sociala medier och balansgången mellan nackdelarna och fördelarna. Hur tänker du kring youtube-formatet och er kanal där? Tänker att rörligt format säkert kan generera mer ytligt riktat hat än bloggande (min tes). Antar att du blivit väldigt härdad genom åren men då du samtidigt uttrycker tveksamheter inför klimatet/offentligheten skulle det vara intressant att ta del av dina tankegångar kring att göra youtube i detta läge.

  4. Evelina

    blev också JÄTTE tårgögd av när du skrev om din dotters första steg mot hennes storebror efter operationen. Har också en liten tjej och en storebror, samma ålderskillnad, HÖGG i hjärtat när jag läste dina ord. Får snabbt scrolla förbi bilderna från sjukhuset, känner i hela hjärtat verkligen. <3 vad starka barn är alltså <3

    vilken sjukt bra idé med lösenordskydd på blogg, alltså gud kör på det! Så himla skönt för dig att ha det, hade jag gjort direkt 🙂 KRAM på er!

  5. E

    Tack för att du delar med dig! Försökt få till barn nr 2 i snart ett år. Första barnet gick så lätt så jag hade aldrig några tankar på att vi skulle ha problem när vi började försöka. Ser folk runtomkring som alla har barn i samma ålder som vår första och där syskon redan har kommit eller är på gång. Känner mig så ensam i detta så tack för att du är så öppen. Det gör att man känner sig lite mindre ensam

  6. Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudeliv

    Jag upplever i alla fall att klimatet är bättre på bloggar, än på Instagram och Tiktok. När jag började blogga 2004, var klimatet hemskt på nätet. Alltså fy som folk skrev, idag tycker jag att folk är betydligt snällare mot då. Fast idag uppmärksammas hatet på ett annat vis, och jag tror att hatarna får fler att reagera. Runt 2004 fick man bara ta skiten liksom.

  7. S

    Jag har någon light-variant av PCOS, du kanske också har det? Vet att du har skrivit att du är lite extra fjunig vilket jag också är + har lite oregelbunden mens. Man vill ju såklart att allting ska vara perfekt men fördelen med pcos är i alla fall att man har massor av ägg! Om man ska tänka positivt 🤪 Jag har blivit gravid snabbt (1-3 försök, dock är mina cykler längre är ”normala” så det har känts som en evighet ibland) fem gånger och har två barn och är nu tidigt gravid med tredje och hoppas att allt går bra nu 🙏🙏🙏 ett tidigt missfall och ett utomkvedshavandeskap innan denna graviditet.
    Allting kommer gå bra för dig och din man 🙏 Och när det väl går bra så kommer det inte spela någon roll att det tog lite längre tid. Då kommer du vara så tacksam att det blev just den lilla bebisen som flyttade in i din mage ❤️ lycka till med alla undersökningar! Tusen kramar

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Man vet ju aldrig men har ju regelbunden mens iallafall ;p blir skönt att kolla upp så att man vet om/att allt ser bra ut! <3 Vad skönt att läsa att det har varit lätt för dig ändå trots detta!! Hoppas allt går toppen med denna graviditet!! Skickar en stor kram och tack snälla du för peppen <3 du är för fin!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish