Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Torsdag

Hej fina, fina!

Hoppas att allt är bra med er. Har precis lagt barnen och ska smyga ner till min kille strax och hjälpa honom med middagen. Eftersom att jag mår som jag mår så består våra kvällar mest av Prison Break och mat, haha. Är rätt mysigt ändå trots att jag egentligen gillar tempo och när det händer saker som ni kanske vet. Är så lätt uttråkad och har vanligtvis svårt att sträckse en serie eller liknande. Men att vara gravid är en fin anledning till att ta det mer lugnt och vila. Så jag passar på att utnyttja den för min egna skull och bara ta vara på dessa veckor som jag är såhär trött, illamående och yr. ’

Igår kväll åt vi tacos! Gjorde på linser åt mig själv. Köper bara färdiga i tetrapack och så blandar jag med vatten, olja och tacokrydda i stekpannan. Är så sjukt gott och min kille gillade det också!

Startade dagen med ett besök på Ikea och en kaffe. Jag som inte alls gillar kaffe vanligtvis har helt galna cravings på det. Dricker med sockerfri vanilj och havremjölk och jag dör så gott det är. Har världens sug efter det hela tiden. Helt sjukt..

Barnen fick glass och min kille köpte var sin leksak till dom också.

Denna ska jag göra imorgon! Verkar vara helt glutenfri om jag har förstått rätt. Såg även att dom hade vegansk glass på Ikea. Hur bra!?

Har inhandlat dessa! Dom är lite dyrare än många andra på marknaden och tydligen så är anledningen att dessa även innehåller omega3.

Hade inskolning med Jolie och har verkligen känt mig som en riktigt sliten morsa hela dagen. Är så yr från stund till stund att jag nästan tappar balansen och måste sätta mig ner för att inte falla ihop. Är nästan som att benen under mig vill vika sig också. Så jäkla konstig och obehaglig känsla.

Efter inskolningen så rensade vi frysen hemma, åkte och tränade med båda barnen och köpte hem sen lunch.

Skulle kunna leva på denna mat!

Pantade gjorde vi också! Barnen tycker att det är så roligt. Sedan köpte vi glass för kvittona som vi fick.

Jag har tagit mycket pauser idag. Bara för att ligga och sitta. Jolie kom och myste med mig medan jag vilade i sängen. Min stora, fina, kloka, lilla tjej.

Nu har tvbänken fått sina knoppar! Visst blev det bra? Nu inväntar vi bara skivan som ska ligga på toppen och så ska vi gömma undan alla sladdar. Ska även köpa en stor monstera att ha bredvid istället för den där korgen med mitt namn ;p

Fick hem dessa papper idag och allt blev genast så mycket mer verkligt. Men som jag skrev innan så är jag så orolig. Och jag känner mig som en psykopat. Ena sekunden så hoppas jag nästan på missfall för att jag mår SKIT. Alltså jag orkar verkligen inte må såhär.. Känner mig helt låst och hämmad till precis allt. Orkar knappt ta hand om barnen som vanligt så det är ju tur att min kille finns här hemma.. Och andra sekunden så är jag livrädd att det är något fel med vår bebis, att jag ska få missfall, känner redan så stark kärlek osv osv osv. Men när man mår såhär så är verkligen det enda man vill att få må bra. Man stänger typ av allt förutom överlevnadsinstinkten. Jag har varit dålig i början av mina tidigare graviditeter med som ni kanske vet men denna är faktiskt värst hittills av någon anledning..

Kram på er och ha en underbar kväll!/G

 

Kommentarer

  1. Jessica Sundin

    Jag lider av hyperemesis vilket innebär att man blir extremt ”sjuk” jag har tre barn och efter barn två är risken 99% att man får det igen, så tre gånger har jag varit ”sjuk” från vecka 6 till 26. Spydde exakt hela tiden, inget stannade, kunde knappt gå då allt snurrade samtliga graviditeter hamnade jag på sjukhus med drop och då hade jag gått igenom varenda medecin som fanns. Jag är så glad att jag orkade för mina tre underbara barn. Den första graviditeten däremot skäms jag nåt så fruktansvärt över jag var 17 år och blev oplanerat gravid tänkte ändå fortsätta skolan samtidigt som jag var gravid vilket visade sig va omöjligt då jag blev helt sänkt direkt. Den gången var jag inte beredd på hur det är möjligt att må så dåligt så jag gjorde abort. Den aborten tänker jag på än idag så när sådana tankar kommer så tänk att det är sååå mkt värre att må psykiskt än fysiskt illa. Tiden går fort och snart kan du njuta av roligare saker som en växande mage och sparkar ❤️

  2. Evelina

    Jag mådde ganska dåligt i början av mina två första graviditeter men ändå så man klarade vardagen. Min tredje graviditet mådde jag katastrof och kände mig jättekonstig och att något liksom var ”fel”. På första ultraljudet i v14 var jag så nervös för jag va säkert på att något va tokigt med bebisen. Det första man ser när hon sätter ultraljudet på magen va TVÅ bebisar som sprattlade omkring <3 det var nog därför jag mådde så himla dåligt och kände att det inte var som ”vanligt”. Men vilken lycka! Nu är dom 15 månader. Så kanske är det två du har i magen 🤗

  3. Mia

    Saknar ditt bloggande. Men du känner själv när du vill och orkar. Halva dagen sol sedan halva regn i Stockholm. Kram och ta hand om dej. 😊🐶

  4. Johanna

    Har precis flyttat från Stockholm till Umeå, och vill bara säga att jag verkligen förstår att du/ni trivs här. Bor i utkanten av Umeå (Ersboda) med min kille och vår 1-åring sedan ett par månader och det känns verkligen som att vi hittat hem. Ljuvlig stad verkligen <3

  5. Mary

    Jag har mått sämre för varje graviditet, som att kroppen känner av hormonerna mer eller nåt. Men jag ska verkligen inte klaga då jag hade noll känningar med första, lite med nummer två och ännu mer mer nummer 3, man blir så påverkad som du skriver. Jag blev typ deprimerad av tröttheten och illamåendet jag hade med tredje barnet! Men poff i v 12 var det borta! Hoppas det blir så för dig, be om medicin eller nåt!

  6. Victoria

    Du är ju intresserad av kost och vad olika råvaror gör med kroppen så då vill jag bara rekommendera att dricka koffeinfritt kaffe om det inte är det du gör redan, för koffein höjer missfallsrisken jättemycket, också i små mängder. Så om det är smaken av kaffe du har cravings på och inte koffeinkicken så kör koffeinfritt 🙂

  7. Sara

    Var som dig när jag var gravid, flera ggr så vela jag göra abort för jag mådde såååå dåligt och kände typ ”jag orkar inte nu, jag gör de här en annan gång” samtidigt som barnet var planerat och sååå efterlängtat. Tror inte att man alltid tänker så klart när man mår skit men innerst inne vet man ju att de är värt de och bara är tillfälligt typ (men de hjälper knappt att tänka så haha)

  8. Emeliw

    Jag känner precis igen mig. Är gravid med bebis nr 3 några veckor före dig (bf slutet av feb). Har oxå mått så illa och är fortfarande dödstrött. Längtar till trimester 2 då orken brukar återkomma.

  9. Hanna

    Fina du! Grattis till kärlek och graviditeten!❤ Måste fråga gällande att lasra bort håret där nere (vill verkligen göra det). Tog du bort allt eller sparat något? Hur många behandlingar tog det?
    Kram

  10. Louise

    Jag fick tvärtom med kaffet. Jag brukar älska det men kunde inte dricka en enda kopp förrän v 14. Haha. Så olika det kan vara! 🙂 Du vet säkert det redan men bara en friendly reminder att inte dricka för mycket kaffe även om suget är starkt, haha.
    Kram

  11. Sandra

    Jag fick HG i v 5 med bebisen i magen, spytt så mycket, när det var få kräk så var det minst 15 ggr dag och jag har varit inlagd flera ggr. Mitt råd är att be om medicin tidigt! Lergigan comp direkt och efter v 12 Zofran. Jag var helt sängliggande till v 16 och har inte kunnat jobba osv på hela graviditeten och hade medicinen satts in direkt hade jag kanske kunnat haft det lite lugnare och inte hamnat i en ond cirkel där kroppen inte kunnat ta emot mat och vatten. Är i v 35 nu och med medicin kan jag gå dagar utan att spy etc.

  12. Hanna

    Har mår som du i alla mina 6!? Graviditeter så SJUKT dåligt i början att jag inte vet VAD!!
    Men dock har måendet stabiliserat sig efter några veckor kanske runt v 20!
    Och det är ändå SÅÅÅÅÅ värt det att må dåligt, kräkas osv då man får yta det ALLRA finaste av detta hemska mående❤️❤️❤️ Jag är välsignad med 6 vackra barn och tror faktist jag kan gå igen denna en gång till❤️

    Stort grattis er och det kommer gå så bra❤️❤️❤️ Kramar

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish